reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Co do imienia to u nas będzie Kasia chyba że w szoku poporodowym wymyślę coś innego tak jak moja mama . Też miałam być Kaśka ale mama do dzisiaj nie wie skąd Ewelinę wytrzasla . Ale w domu i tak wszyscy do mnie Kaśka wołali.
Ja miałam być Patrycja lub Kinga. Tak mama chciała. Ojciec chciał Agnieszkę ale to był 82r i praktycznie same Agi się rodziły. A gdy przyszłam na świat przypominałam wszystkim popularną wtedy bułkę Małgorzatkę... więc imię mam od... BUŁKI nie od Bułhakow'a nie od piosenki tylko od cholernej bułki ;)

Ja miałam być Patrycja lub Kinga. Tak mama chciała. Ojciec chciał Agnieszkę ale to był 82r i praktycznie same Agi się rodziły. A gdy przyszłam na świat przypominałam wszystkim popularną wtedy bułkę Małgorzatkę... więc imię mam od... BUŁKI nie od Bułhakow'a nie od piosenki tylko od cholernej bułki ;)

Buła. :):) Ja to mam już chyba z braku innych ... i tak szczerze to nie cierpię zdrobnień żadnych Kaś, Kasiek. Katarzyna i już.

Co do imienia to u nas będzie Kasia chyba że w szoku poporodowym wymyślę coś innego tak jak moja mama . Też miałam być Kaśka ale mama do dzisiaj nie wie skąd Ewelinę wytrzasla . Ale w domu i tak wszyscy do mnie Kaśka wołali.
To ja przynajmniej wiem skąd moja mama wzięła Ewelinę [emoji2] a mianowicie z filmu, dokładniej był jakiś przedwojenny polski film w których jakiś facet (mówiący lwowska gwarą) zalecał się do jakiejś kobietki i mówił do niej "Panno Ewelińciu". Mama mówiła, że tak jej się to spodobało, że postanowiła swojej córce dać na imię Ewelina [emoji16]

No ja akurat mam w suwaczku imię zaznaczone :)
ULA będzie.
Chyba że się sprawdzi wzrokowe usg chłopa babci i mój wstręt do jej placka drożdżowego odmieni płeć :D
Wtedy zmiana garderoby i będzie Rysio :p

reklama
Do góry