reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Kruszynka tak tak wiem.

Tzn teraz mnie to nie dotyczy [emoji16] bo prace mam ale w 1 ciąży nie mogłam się przyznać do 12tug

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

@Beenka to Twoje pierwsze usg będzie ? :) ja tez mam pierwsza wizytę w ten piątek i coraz bardziej się denerwuje.

Tak czytam czytam Was dziewczyny i także mam problem z pracodawca. U mnie jest tak samo jak u jednej z koleżanek, najniższa krajowa na konto i taka umowa a reszta pod stół to po pierwsze. A po drugie pracuje w tej firmie od 10 lat i prezes już nie widzi innej osoby na moje miejsce. W ogóle L4 jak ktoś miał nawet w firmie i miał gorączkę to i tak i tak musiał chodzić do pracy - bo wg mojego szefa, jak ktoś był chory to uważał ze robi to specjalnie albo Poprostu takiej osobie pracować się nie chce wiec wymyśla L4. Wiec tak naprawdę w swojej 10 letniej karierze miałam jedno L4 kiedy skręciłam nogę ale i tak do pracy musiałam chodzić. Tez boje się mu o tej ciąży powiedzieć -bo już wiem co powie i widzę przed oczami jego minę :(
Współczuję

Doskonale cię rozumiem to moja pierwsza ciąża i też jestem ciągle zmęczona

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja taką zmęczona ,myślę sobie jak najszybciej udać się pod kołdrę a młody ciągle zrób mi kaszkę, kolację obierz pomarańcze jestem głodny i tak w kółko.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

@Ollaa81 a kiedy masz mieć czas na rodzinę swoje życie, mamy robić jak beduini być robolami kto nam za to kiedyś podziękuję ??

Ale prawda jest taka że sami przyzwyczajamy swoich szefów do tego... Kto normalny (bez obrazy) idzie z nogą w gipsie do pracy? Pokazujesz swojemu pracodawcy że praca ponad wszystko w imię czego? Dostaniesz za to złoty medal albo premie wyższa niż wypłata? A jak przyjdzie co do czego kopnie cię w d... Za przeproszeniem i za tobą nie zaplacze.

Też miałam taką pracę 40st gorączki a ja Claly tydzień do pracy... Z jelitowka? Pewnie ze tak i myślicie że mój szef traktował mnie inaczej? [emoji90] byłam takim Samym Pracownikiem jak ten który za 2msc miałL4 jak się zwalnialam a byłam.
Jedyna osoba która nie była na l4 myślicie że pytał dlaczego? Przecież byłam dobrym. Pracownikiem itp. Powiedział mi nie ty to inna głupia przyjdzie pracować

Teraz byłam Chora szłam na zwolnienie i leżałam w domu. Miałam jelitowke szłam na zwolnienie.

Po tamtej pracy mam powybijane kręgi i problemy z krzyżem medalu nie dostałam. Teraz się szanuje. Wykonuje swoją pracę tak jak ma być nie marudzę robię wszystko na czas z niczym nie zalegam jestem Chora biorę l4.

Jeszcze jeden przykład wam podam bo się nakręciłam [emoji23]

Moja dobra znajoma 6lat w jednej firmie nie wiem czy l4 miała może z 3x raz złamała nogę później miała zapalenie oskrzeli i po zabiegu.
Jak była w domu pracowała na kompie!
Zawsze w pracy na czas na każde zawołanie szefa... Wyjazdy ona ważne zlecenia ona z przedstawicielami ona coś się zepsuło odkrecala ona nigdy szefa nie zawiodła i jak się to skończyło?
Do szefa przyszła pracować córka ja wywalili do pracy fizycznej a jej miejsce zajęła córka...
I dlaczego? Przecież była dobrym pracownikiem

Ale prawda jest taka że sami przyzwyczajamy swoich szefów do tego... Kto normalny (bez obrazy) idzie z nogą w gipsie do pracy? Pokazujesz swojemu pracodawcy że praca ponad wszystko w imię czego? Dostaniesz za to złoty medal albo premie wyższa niż wypłata? A jak przyjdzie co do czego kopnie cię w d... Za przeproszeniem i za tobą nie zaplacze.

Też miałam taką pracę 40st gorączki a ja Claly tydzień do pracy... Z jelitowka? Pewnie ze tak i myślicie że mój szef traktował mnie inaczej? [emoji90] byłam takim Samym Pracownikiem jak ten który za 2msc miałL4 jak się zwalnialam a byłam.
Jedyna osoba która nie była na l4 myślicie że pytał dlaczego? Przecież byłam dobrym. Pracownikiem itp. Powiedział mi nie ty to inna głupia przyjdzie pracować

Dlatego moje dziecko najważniejsze ciul w pracę nie ta to inna

reklama
Bez mrugnięcia okiem ja zdegradowali. Straszne ale prawdziwe więc nie ważne jakimi dobrymi pracownikami będziecie może przyjść tako czas że będziecie na gorszej pozycji.

Do góry