reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@Beenka to Twoje pierwsze usg będzie ? :) ja tez mam pierwsza wizytę w ten piątek i coraz bardziej się denerwuje.

Tak czytam czytam Was dziewczyny i także mam problem z pracodawca. U mnie jest tak samo jak u jednej z koleżanek, najniższa krajowa na konto i taka umowa a reszta pod stół to po pierwsze. A po drugie pracuje w tej firmie od 10 lat i prezes już nie widzi innej osoby na moje miejsce. W ogóle L4 jak ktoś miał nawet w firmie i miał gorączkę to i tak i tak musiał chodzić do pracy - bo wg mojego szefa, jak ktoś był chory to uważał ze robi to specjalnie albo Poprostu takiej osobie pracować się nie chce wiec wymyśla L4. Wiec tak naprawdę w swojej 10 letniej karierze miałam jedno L4 kiedy skręciłam nogę ale i tak do pracy musiałam chodzić. Tez boje się mu o tej ciąży powiedzieć -bo już wiem co powie i widzę przed oczami jego minę :(

reklama
Mika działa to tylko jak nie masz umowy na okres próbny i w momencie jak ci się kończy umowa jesteś w 3miesxiu ciąży jak niżej nie musi ci przedłużać umowy to jego dobra wola.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Jeżeli masz umowę na okres próbny i jest to umowa dłuższa niż miesiąc i będzie się ona kończyła jak Ty będziesz w 12tc to pracodawca musi przedłużyć Ci umowę do dnia porodu

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

@IzabelaGry, tak, to moje pierwsze usg. Ja na razie spokojnie podchodzę. Wierzę, że będzie wszystko dobrze. Chociaż nie mam prawie żadnych objawów ciąży i faktycznie od czasu do czasu pojawi mi się w głowie jakaś czarna myśl. Staram się jednak myśleć pozytywnie, na pewne rzeczy nie mam po prostu wpływu.

Trzymam za Ciebie kciuki, żeby wszystko było wspaniale. Daj znać, jak poszło. O której masz badanie? Ja z samego rana o 8:00.

A co do pracy, wygląda na to, że to będzie Twoje pierwsze prawdziwe zwolnienie w 10 letniej karierze. Jak przyjdzie Twój czas, po prostu odpoczywaj [emoji846].

Dziewczyny w czwartek idę do mojej gin po L4. Ona daje dopiero po 12 TC a ja będę w 8 TC więc jak mi nie da to będę zmuszona zmienić gin. Szczerze to umówiłam się prywatne na sobotę ale to w razie W. Muszę iść na to L4 bo czuję się strasznie zmęczona, nie do życia. Zimno w pracy bez przerwy gdzieś biegam za duże tempo jak na ten czas. W tej ciąży czuje się o wiele gorzej.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry