reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

@Ollaa81 a kiedy masz mieć czas na rodzinę swoje życie, mamy robić jak beduini być robolami kto nam za to kiedyś podziękuję ??

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
No masz rację pieniądze to nie wszytko,tyle że my wynajmujemy mieszkanie,mam inne zobowiązania dlatego tak człowiek o ten grosz walczy:sorry2:

reklama
Ja taką zmęczona ,myślę sobie jak najszybciej udać się pod kołdrę a młody ciągle zrób mi kaszkę, kolację obierz pomarańcze jestem głodny i tak w kółko.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wracam z pracy na rano i do łóżka jak mam drugą zmianę to o 15 marzę żeby być w łóżku, jak wstaje rano to zastanawiam się dlaczego nie jestem w łóżku [emoji4][emoji4][emoji16][emoji16]

IDziewczyny zadam głupie pytanie tylko się nie śmiejcie,czy w ciąży mogę normalnie używać depilatora?czy ten ból nie będzie jakoś negatywnie wplywal na fasolkę??:happy:

No masz rację pieniądze to nie wszytko,tyle że my wynajmujemy mieszkanie,mam inne zobowiązania dlatego tak człowiek o ten grosz walczy:sorry2:
Jeśli masz umowe o prace to jemu nic do tego że idziesz na.l4 na początku tylko pracodawca płaci później zobowiązanie przejmuje zus, macierzyńskie też jest płacone przez zus, nie przejmuj się wszystko będzie dobrze

MlodaMama zgadzam się z tym co piszesz. Właśnie pracuje w takiej szajsowej ,,firmie" Praca fizyczna bo to sklep, dźwiganie jak dla chłopa. Tylko ja i druga dziewczyna sie zmieniamy. Chore też chodzimy do pracy bo szefowa zawsze rozkłada ręce że nie ma nikogo na zastępstwo. Już w sumie 2 razy miałam odejść, za pierwszym razem odpuściłam bo staraliśmy się o kredyt a tym razem wyszła ciąża. Ale po ciąży i macierzyńskim nie ma bata że tam wrócę... To niewolnictwo a nie praca. Zero wolnego, o urlopach można tylko marzyć a co jak dziecko zachoruje? Niania musi sie zająć bo przecież wolnego nie dostanę...I teraz też myślałam że zaproponuje mi żebym wykorzystała urlop którego jeszcze nie miałam ze względu na ciążę żeby nie dźwigać ale nic z tego, dlatego zależy mi na L4...

Ja po pracy zawsze was czytam ;) No i wieczorami w łóżku :) Ale też nie mam siły na nic. Choć od wczoraj mam troche syndrom wicia gniazda, chodzę i sprzątam, u syna w pokoju przemeblowanie nawet zrobiłam :laugh2:

Ja mam umowę na czas nieokreślony i tak się boję powiedzieć że jestem w ciąży [emoji24]

Powiedzieć w pracy wcześniej czy dopiero przy l4

Ja mówię wcześniej a na L4 w miarę potrzeb. Wzięłam zapobiegawczo zaświadczenie o ciąży od lekarza bo wiem że mam wtedy prawo odmówić wyjazdu w delegację na które tak jeżdżę często i nie mogę pracować już dłużej niż 8 godzin dziennie dlatego nie chce już dłużej czekać. Szczególnie że mam nudności, spadła mi koncentracja, mam zawroty głowy no i spałabym w nieskończoność [emoji4] P.S. właśnie się obudziłam po ponad godzinnej drzemce [emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak już pisałam wcześniej moja gin mówiła mi że mogą mnie zwolnić przed 12 tc

reklama
Do góry