reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
No więc... (już słyszę swoją polonistkę)
Wymazy pobrane włącznie z GBSem. Mam się nie martwić póki co bo skoro ten upław raz na dobę bez innych objawów to czekać na wyniki. Że może to być paciorkowiec ale dziwne żeby nie dawał objawów. Bo pochwa naprawdę wporzo. Żadnych zmian zapachowych, ocznych itp. Wyniki wymazów za 10 dni i mam zadzwonić dowiedzieć się jak wyszły i gdyby coś to po receptę na antybol poza pacjentkami przyjść. Umowiona jestem na 21.08 (ale nadmienił "o ile dotrwa Pani") rozwarcie jest ale szyjka trzyma. No ale to 3 ciąża i syt. może JEDNAK NIE MUSI się zmienić szczególnie z tymi skurczami.
Białko w moczu obecne. 75.00mg/dl Leukocyty 1-3wpw nieliczne nabłonki płaskie erytrocyty spadły do 20-30wpw.
Żelazo podskoczyło. Troszkę. Nadal brać. Waga spadła o 0.5kg.
Z USG. wyniki pomiarów na których totalnie się nie znam 30+5 z OM 30+1 jakby kogoś ciekawiło. I generalnie wszystko prawidłowe. Łożysko II stopień. Płyn owodniowy w normie.
To chyba tyle.

No więc... (już słyszę swoją polonistkę)
Wymazy pobrane włącznie z GBSem. Mam się nie martwić póki co bo skoro ten upław raz na dobę bez innych objawów to czekać na wyniki. Że może to być paciorkowiec ale dziwne żeby nie dawał objawów. Bo pochwa naprawdę wporzo. Żadnych zmian zapachowych, ocznych itp. Wyniki wymazów za 10 dni i mam zadzwonić dowiedzieć się jak wyszły i gdyby coś to po receptę na antybol poza pacjentkami przyjść. Umowiona jestem na 21.08 (ale nadmienił "o ile dotrwa Pani") rozwarcie jest ale szyjka trzyma. No ale to 3 ciąża i syt. może JEDNAK NIE MUSI się zmienić szczególnie z tymi skurczami.
Białko w moczu obecne. 75.00mg/dl Leukocyty 1-3wpw nieliczne nabłonki płaskie erytrocyty spadły do 20-30wpw.
Żelazo podskoczyło. Troszkę. Nadal brać. Waga spadła o 0.5kg.
Z USG. wyniki pomiarów na których totalnie się nie znam 30+5 z OM 30+1 jakby kogoś ciekawiło. I generalnie wszystko prawidłowe. Łożysko II stopień. Płyn owodniowy w normie.
To chyba tyle.

O ile pani dotrwa, he he to samo co mój mówił. Tylko ze mój o 10 tak mówił.

Zauważyłam że jak z kimś rozmawiam to często odpowiadam nie na temat, co wcześniej rzadko mi się zdarzało :)

A masz jakieś zalecenia odnośnie ktg czy coś w ten deseń? Czy po czekać na poród?
KTG pierwsze w przychodni najprawdopodobniej tego 21. A tak czekać najpierw na wyniki wymazów potem na poród lub wizytę...

reklama
@GoJ żadnego rodzenia. Nie wbijać mi się w kolejkę!

Która mi da alibi jak chłopa ubije? Robi cwaniak wszystko, żeby jednak w sobotę się jednak napić w sobotę. Właśnie zadzwonił do mojej douli. No szlag by go trafił!

Do góry