reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej:-) witam się z pod wiatraczka, standard ostatnio.
Za mną ciężka noc:( pierwsza taka;/ z bezsilności się popłakałam, aż nos się zatkał, to jeszcze gorzej było :( same gorąco nie przeszkadzało, ale to ze wszystko mnie bolało przy przekręceniu się, na żadnym boku nie wygodnie, na plecach nie mogłam oddychać, masakra...podobnie jak @seremida i @Adell1994 nie miałam wcześniej żadnych dolegliwości praktycznie, to teraz nawet mdłości mi się pojawiły :/ opuchlizna standardowo, hemoroidy się pojawiły;/
Z pozytywnych, zamówiłam z 7 paczek na Allegro , typowo domowych, bo w sobotę prawdopobnie się wprowadzamy do naszego nowego M:-) jedna paczka to 5kg proszek do koloru i 5kg białego i płyn do płukania 2l Lovela za 105 zł, wydawało się okazja.
Dzisiaj szkoła rodzenia, nie chce mi się w ten upał :(
O to już wyprowdzka na swoje coraz to bliżej :)
Ja też się dzisiaj nie ruszam spod wiatraka , nogi w zimnej wodzie i tak wygląda mój dzień . Pierogi z wczoraj więc obiad jest , ogarnęłam rano dom także można leżeć ;)

reklama
Dzięki :D ja już teraz gdzieś G, więc mogę Cię dogonić :D
Ja mam obecnie H, także po ciąży będzie I ;)
Wiesz kolega mojego pijacy prawie dzień w dzień jakiegoś drinka jak mu laska zaszła nie pił przez cała ciąże i aż do chrzcin. I mój tez prócz tego jednego w kwietniu czego żałuje nie pije i nawet nie chce. Skoro Sławek dał rady to on wie ze tym bardziej.
Mój mężczyzna to ameba emocjonalna. Serio. Całkowity brak empatii, o przewidywaniu nie wspominam nawet. Jemu każdą informację trzeba młotkiem wbijać. No ale już się przyzwyczaiłam :p

FB_IMG_1479213951759.jpg
Zobacz załącznik 883339 Zobacz załącznik 883339 Taka sytuacja: Leze sobie na kanapie, cyrkulator buczy, okna zamkniete, bo na dworze akwar i slysze jakby grzmot. Patrze na balkon, a tam juz pada (dobrze, ze suszarki z poduszkami znowu nie dalam do ogrodka tylko na balkon pod dachem)...zbieram wszystko, bo przeciez pelno pran robie, a tu sie rozkreca burza z wsciekla ulewa. Niby dobrze, ale ja mam pelna pralke meskich ciuchow w kolorze niebieskim rozmiar 62-68 :). A nie moglam poczekac do jutra?! Przeciez komody jeszcze do Ikei nie dowiezli :(

Załączniki

• FB_IMG_1479213951759.jpg
    FB_IMG_1479213951759.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 282
Szczerze nasza rozmowa wczoraj na ten temat kompletnie nie wypaliła, skończyło się na wzajemnych pretensjach. On wie, że gdyby się coś stało i nie byłby przy porodzie bo se chlapnął, to bym mu do końca życia tego nie wybaczyła. Finalnie powiedziałam mu, że ma się zapytać swojego najlepszego przyjaciela (tego, co ma do nas przyjść, jak on by się zachował. Ma pecha, bo ja wiem co Bastuś powie i że jeszcze mu w łeb trzepnie :p Fajnie jak facet ma mądrego przyjaciela <3

Super, ze ma kogos kto racjonalnie podchodzi do tematu, moj niestety ma wszystkich kolegow na poziomie intelektualnym 18latkow. Z reszta bylismy pierwsza para w naszej paczce znajomych, ktora zdecydowala sie na slub no i pierwsi spodziewamy sie dziecka. Wiem, ze jakby poprosil o rade w tym temacie, to pewnie nawet nie chcieliby omawiac tematu na trzezwo :p

Super, ze ma kogos kto racjonalnie podchodzi do tematu, moj niestety ma wszystkich kolegow na poziomie intelektualnym 18latkow. Z reszta bylismy pierwsza para w naszej paczce znajomych, ktora zdecydowala sie na slub no i pierwsi spodziewamy sie dziecka. Wiem, ze jakby poprosil o rade w tym temacie, to pewnie nawet nie chcieliby omawiac tematu na trzezwo :p
Hahah wiesz, mój dzisiaj skończył 39 lat, więc jego koledzy też już szczenięce lata mają za sobą ;) A Bastkowi akurat w tej kwestii najbardziej ufam, bo on bardzo odpowiedzialny i mega zafascynowany ciążą. Jako jeden z pierwszych wiedział (na sylwestrze u nich byliśmy, a ja nawet szampana o północy, to trzeba było powiedzieć :p) i od razu Przemkowi zrobił wykład o tym jakie nadgodziny teraz mój organizm wyrabia, jakie to obciążenie i jakiego to ja wsparcia teraz potrzebuje ;) Kochany jest. Ja tam mam w planach zamienic tą imprezę w rozgrywkę w Talizmana ;p

Oni wszyscy w okolicach 30, więc też wypadałoby się ogarnąć życiowo :p a tu ni widu, ni słychu i tylko tak nakręcają się nawzajem. Trzeba by było im porozcinać te wzajemne pępowiny, ale "chłopcy" żyć bez siebie nie potrafią, czasami się zastanawiam czy na pewno mój mąż jest hetero :D

reklama
Do góry