reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Całą ciążę czułam się super. Zero wymiotów i innych dolegliwości. Dopiero teraz zaczynam chyba nadrabiać i jest mi po prostu ciężko. Ale staram się ruszać, chociaż na spacery i robić normalnie w domu, żeby jako taka sprawność była
To ja tak samo , teraz mi po prostu już ciężko i te upały dają się we znaki, stopy mocze w zimnej wodzie bo opuchnięte

Powiem Ci ze ta jednorazowa to wygoda. Zreszta ja pamietam jak tamta zaplamilam cała na cyckach a dać kolejnej mówiły ze nie ma sensu ... i tak mi było głupio i niemiło. Teraz mam dwie swoje i se zmienię kiedy będę chcieć.
Też uważam że ta jednorazowa to będzie po prostu wygoda :) poza nią mam jeszcze dwie i sobie przebiorę jam tylko będzie można :)

My po prostu zaczęłyśmy narzekać nieco wcześniej, bo mamy bardziej zaawansowane ciąże i krótszy termin do porodu. Wszystkie, nawet te, co dobrze znosiły ciąże, mówią, że ostatnie miesiące, a szczególnie 9 jest trudny. Nos do góry, już jest bliżej niż dalej. Poza tym super, że tak długo czułaś się dobrze :). Na hemoroidy mój przystojny proktolog poleca Unigel procto (czopki) i unigel maść (wg. niego jedyne dopuszczone dla kobiet w ciąży). Do tego okłady z rumianku i kory dębu (na zmianę) - uwaga ta druga bardzo brudzi.

Ooo dziękuje za polecenie czopków, na pewno sobie sprawie :):)

To niech się napije toast. Tyle żeby go na porodówkę wpuścili o ile ma rodzic z Tobą , lub tyle by się dał rady zająć mała. Czyli toast faktycznie coś niewielkiego. A Ty kombinujesz sobie wtedy inna dowozke. Znajoma, rodzine. Na wszelki wypadek numer na taxi i kasa w torbę. Ewentualnie prosisz mamę o przenocowanie małej. Albo jak Ci nie zależy na bytności na imprezie to zostajesz z mała u babci i tu tez ta procedura z kimś kto zawiezie.
No właśnie średnio widzę ten "toast".
K..a ile czasu ona tego cyca wyjmuje z tych ciuchów?!
Dziecko w tym czasie zamienia się w czerwonego, wijącego się na wszystkie strony, BARDZO głośnego robaka, który za nic nie weźmie już nic do buzi, bo jest za bardzo wściekły i spanikowany. Tak ja to widzę :p
O kurcze, będę miała noworodzia przy piersi! Takiego, którego głowa jest mniejsza od mojego cycka, ale bajer :D

reklama
No właśnie średnio widzę ten "toast".

Dziecko w tym czasie zamienia się w czerwonego, wijącego się na wszystkie strony, BARDZO głośnego robaka, który za nic nie weźmie już nic do buzi, bo jest za bardzo wściekły i spanikowany. Tak ja to widzę :p
O kurcze, będę miała noworodzia przy piersi! Takiego, którego głowa jest mniejsza od mojego cycka, ale bajer :D

No to chyba zostaje wersja z porzuceniem chłopa na weekend i niech robi co chce a Ty ogarniasz z mama i kierowca :) kurczę no ciężko wybrnąć. Szkoda zabronić ale i spokojnosc trzeba mieć

Do góry