reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jestem czytam was, naleśniki zrobione, pranie powieszone muszę jechać do sklepu i dziś po 19 moje panny jadą na kolonie Ufff coraz bliżej końca wakacji....
.
Dziewczyny te które mają mieć cesarke czy macie już ustalony termin???? Ile dokładnie przed wam lekarz robi? Ja wizytę mam 10sierpnia i chve już coś zapowiedziec chciałabym aby zrobił mi 38,1tc wiem że wcześnie ciut ale mi pasuje, jak to u was????

Wypralam ręcznie kocyk lilalove kurde ciężko rozłożyłam po równi może wyschnie i się nie rozciągnie

GoJ jutro 1sierpnia lecę do mopsu składać wnioski a ty?

reklama
Dzień dobry :)
U nas dalej parno, ale trzeba spożytkować jakoś te dwa dni bez P i chyba rozłożę sobie sprzątanie chaty i pranie jakoś tak logistycznie.

Ja się też zastanawiam nad tą jednorazową koszulą do porodu co Kasia wstawiała. U nas są takie jednorazowe, ale strasznie grube i krótkie, więc ledwo tyłek zasłaniają. Ewentualnie mam z Pepco za 20 zł koszulę na teraz do spania, więc może ją wezmę do porodu.

My z P jesteśmy razem 5.5 roku, ale początki mieliśmy strasznie burzliwe. Każde z nas popełniło trochę błędów, ale chyba właśnie dzięki temu zbliżyliśmy się do siebie i jakoś poukładaliśmy nasze sprawy. Teraz wiem, że troszczymy się o siebie jak nigdy. Powiedział wczoraj, że boi się porodu, ale wytłumaczyłam mu, że to normalne. Strach przed nieznanym. Też się boję. Mam nadzieję, że będziemy razem się wspierać w tych chwilach. Po porodzie na pewno będzie chciał mi dużo pomagać, bo widać, że już się doczekać nie może :D

Ja mam wrażenie, że te 2,5 tyg temu jechałam na urlop sprawna, z małym brzuszkiem bez żadnych lęków i dolegliwości a wróciłam wielka, ociężała, z jakimś refleksem, hemoroidami i nie mogąca sobie miejsca znaleźć. Do tego po piątkowych przejściach bardziej w strachu.
My po prostu zaczęłyśmy narzekać nieco wcześniej, bo mamy bardziej zaawansowane ciąże i krótszy termin do porodu. Wszystkie, nawet te, co dobrze znosiły ciąże, mówią, że ostatnie miesiące, a szczególnie 9 jest trudny. Nos do góry, już jest bliżej niż dalej. Poza tym super, że tak długo czułaś się dobrze :). Na hemoroidy mój przystojny proktolog poleca Unigel procto (czopki) i unigel maść (wg. niego jedyne dopuszczone dla kobiet w ciąży). Do tego okłady z rumianku i kory dębu (na zmianę) - uwaga ta druga bardzo brudzi.

Całą ciążę czułam się super. Zero wymiotów i innych dolegliwości. Dopiero teraz zaczynam chyba nadrabiać i jest mi po prostu ciężko. Ale staram się ruszać, chociaż na spacery i robić normalnie w domu, żeby jako taka sprawność była

U nas dalej parno, ale trzeba spożytkować jakoś te dwa dni bez P i chyba rozłożę sobie sprzątanie chaty i pranie jakoś tak logistycznie.

Ja się też zastanawiam nad tą jednorazową koszulą do porodu co Kasia wstawiała. U nas są takie jednorazowe, ale strasznie grube i krótkie, więc ledwo tyłek zasłaniają. Ewentualnie mam z Pepco za 20 zł koszulę na teraz do spania, więc może ją wezmę do porodu.

My z P jesteśmy razem 5.5 roku, ale początki mieliśmy strasznie burzliwe. Każde z nas popełniło trochę błędów, ale chyba właśnie dzięki temu zbliżyliśmy się do siebie i jakoś poukładaliśmy nasze sprawy. Teraz wiem, że troszczymy się o siebie jak nigdy. Powiedział wczoraj, że boi się porodu, ale wytłumaczyłam mu, że to normalne. Strach przed nieznanym. Też się boję. Mam nadzieję, że będziemy razem się wspierać w tych chwilach. Po porodzie na pewno będzie chciał mi dużo pomagać, bo widać, że już się doczekać nie może :D

Powiem Ci ze ta jednorazowa to wygoda. Zreszta ja pamietam jak tamta zaplamilam cała na cyckach a dać kolejnej mówiły ze nie ma sensu ... i tak mi było głupio i niemiło. Teraz mam dwie swoje i se zmienię kiedy będę chcieć.

Jestem czytam was, naleśniki zrobione, pranie powieszone muszę jechać do sklepu i dziś po 19 moje panny jadą na kolonie Ufff coraz bliżej końca wakacji....
.
Dziewczyny te które mają mieć cesarke czy macie już ustalony termin???? Ile dokładnie przed wam lekarz robi? Ja wizytę mam 10sierpnia i chve już coś zapowiedziec chciałabym aby zrobił mi 38,1tc wiem że wcześnie ciut ale mi pasuje, jak to u was????

Wypralam ręcznie kocyk lilalove kurde ciężko rozłożyłam po równi może wyschnie i się nie rozciągnie

GoJ jutro 1sierpnia lecę do mopsu składać wnioski a ty?
300+ udało mi się przez internet ale muszę rodzinne i 500+ więc chyba się bujnę zależy od samopoczucia. Ale wolałabym mieć to z głowy

U Nas to Bartek nie może się najbardziej młodego doczekać a jeszcze kilka msc. temu nie dość że narzekał że w ogóle dziecko to jeszcze że kolejny chłopiec... :)

reklama
Do góry