reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jak bede w desperacji to pojade i kupie. Kase mam, ale tu chodzi o pewien konsensus, a moj to uparciuch okropny (mimo wielu zalet), a ja nie chce silowo tego zalatwic a argumentami.
Jakbym byla mlodsza i planowala wiecej dzieci to przekonalabym go argumentem, ze przyda sie innym dzieciom. A nawet w rodzinie nic sie nie zapowiada... :(
To wylicz mu koszty pogrzebu kontra koszty fotelika.

reklama
Bugaboo zdecydowanie najlżejszy z tej trójcy ;) jeśli jesteś niska, to mutsy Igo ma dość wysoko rączkę i byłoby Ci trudno podbijać (chociaż ten wózek to moja miłość :p). Joolz też jest super, ale też dość drogi w odsprzedaży j zajmuje ciut więcej miejsca w bagażniku ;)
A.czym rozni sie mutsy igo od ego? Bogaloo nie widze za duzo w odsprzedazy i go na zywo jeszcze nie widzialam, albo nie wiedzialam, ze to ten ;).

Jak bede w desperacji to pojade i kupie. Kase mam, ale tu chodzi o pewien konsensus, a moj to uparciuch okropny (mimo wielu zalet), a ja nie chce silowo tego zalatwic a argumentami.
Jakbym byla mlodsza i planowala wiecej dzieci to przekonalabym go argumentem, ze przyda sie innym dzieciom. A nawet w rodzinie nic sie nie zapowiada... :(
Hahaha jakbyś potrzebowała argumentow, to sie polecam ;)

A z praktycznych porad: czy pralyscie poduszki puchowe z ikea w pralce? Dawalam do pralni, ale nie mialam poczucia, ze sa jakies super swieze. Jaski pralam w domu i suszylam na sloneczku i byly super.

Ostatnia edycja:
A.czym rozni sie mutsy igo od ego? Bogaloo nie widze za duzo w odsprzedazy i go na zywo jeszcze nie widzialam, albo nie wiedzialam, ze to ten ;).
Od Evo ;) Zależy z którego roku będzie Igo. Od 2017 roku Igo ma amortyzację na wszystkie 4 koła. Oprócz tego:
- Igo po złożeniu stoi na kołach, w Evo koła się chowają.
- Igo ma rączkę teleskopowa, Evo nie (Evo jest dużo lepszy dla niskich osób)
- Igo ma lżejsza gondole, ale Evo ma pas ułatwiający przenoszenie
- W Igo spacerówkę składasz w jednej sześciu (stelaz z siedziskiem), a Evo musisz wypiąć siedzisko spacerówki, żeby złożyć wózek.
- W Igo masz do wyboru więcej kolorów
To tak pokrótce.

Tutaj w komentarzu dodaje Ci sprawozdanie ze świeżego wypadku. Pisał mój kolega z pracy. Pokaż mężowi i poinformuj, że gdyby fotelik już wcześniej brał udział choćby w stłuczce, mogłyby na przykład nie wytrzymać zatrzaski łączące go z bazą i byłoby o jedną ofiarę więcej... Zobacz załącznik 883236Zobacz załącznik 883237Zobacz załącznik 883238Zobacz załącznik 883239
Tu jeszcze mamy przykład kierowcy kretyna który rozpędzony wjeżdża na pas awaryjny (cholera wie może chciał sobie wyprzedzić z prawej, bo przecież ewentualne zwalnianie prędkości jest dla frajerów) i wbija się w stojącego tam tira... Cud że którykolwiek z fotelików zadziałał, dziecko musiało siedzieć też w najszczęśliwszym miejscu.

Torba wstępnie spakowana.
-dwa ciemne ręczniki
-dwie koszule (czerwona na poród bo większa, niebieska mniejsza więc będzie ''po'')
-dwie butelki wody z izotonikiem 0,7l
-klapki
-kosmetyczka (a w niej podpaski,gacie siatkowe, 4 wkładki do stanika, pasta, szczoteczka, żel antybakteryjny, octanisept, buteleczki z żelem pod prysznic, z żelem do higieny intymnej, z płynem do płukania ust i maścią do pupy)
-stanik do karmienia
-chusteczki nawilżane
-3 sztuki podkładów do przewijania (z myślą żeby podłożyć pod tyłek sobie)
-smoczek i pielucha tetrowa
-15 sztuk pampersów (lidlowskie i pampersa, jedynki)

Muszę dokupić jeszcze sobie szczotkę do włosów i jakiś cieniutki szlafrok satynowy.
Dokumenty to na ostatnią chwilę.
Ładowarka i telefon tak samo.
Nie wiem gdzie wcisnęłam balsam do ust ale jak znajdę to też dorzucę do kosmetyczki.
Na chwilę obecną nie wiem co jeszcze miała bym wziąć.
No oprócz jakiejś paszy dla mnie :tak: muszę kupić jakie gofry albo biszkopty żeby się podratować w razie co hehe

Załączniki

• 38085655_2745700378789291_2301549424897163264_n.jpg
    38085655_2745700378789291_2301549424897163264_n.jpg
    715,4 KB · Wyświetleń: 106
  • 38072041_2745700688789260_8462955473031659520_n.jpg
    38072041_2745700688789260_8462955473031659520_n.jpg
    554,3 KB · Wyświetleń: 109
  • 38085608_2745700618789267_947532947286654976_n.jpg
    38085608_2745700618789267_947532947286654976_n.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 99
reklama
Tu jeszcze mamy przykład kierowcy kretyna który rozpędzony wjeżdża na pas awaryjny (cholera wie może chciał sobie wyprzedzić z prawej, bo przecież ewentualne zwalnianie prędkości jest dla frajerów) i wbija się w stojącego tam tira... Cud że którykolwiek z fotelików zadziałał, dziecko musiało siedzieć też w najszczęśliwszym miejscu.
Tak, to prawda. Większość wypadków to wina czlowieka. Nie zmienia to faktu, że udało się ocalić jedno niewinne istnienie.

Do góry