reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Czytam dzisiaj to nasze forum i naprawdę zaczynam bać się tego co będzie w sierpniu. Dopiero od jutra będą u mnie 2 miesiące do terminu z om i usg. Tak sobie myślę, że druga połowa sierpnia i początek września to będą nerwy, nerwy, nerwy...
A macie pępek taki płaski i wielki? Mi lekarz mówił że prawdopodobnie przepuklina mi się zrobiła. Ale ta skóra jest taka cienka że jak dotykam to jakbym jakieś flaki pod spodem czuła, a wrażenie jest takie że jakby mocniej paluch wsadzić to że to przebiję
Ja mam pępek wklęsły i poza tym, że rozszerzył się troszkę przez to, że brzuch urósł to wygląda normalnie. Ale mała chyba lubi pod nim siedzieć. No i wokół niego skóra jest chyba trochę ciensza.

reklama
Odpocznij. Domyślam się jak musiałas sie wymeczyc. Kamien z serca. Moge isc spac ty tez sie kladz.
Leżę cały dzień, tylko boli mnie wszystko i nie umiem zasnąć. Każdy staw, kostki, kolana, biodra, krzyż, łokcie, nadgarstki, palce. Wszystko.

Znając życie pewnie tak :) ale to jest wszystko stresujące.
Normalnie macam ten pępek i jest tak cieniutka tam skóra, że aż przestanę już dotykać :/
Parę razy już słyszałam i czytałam o tym, że nie powinno się za dużo macać brzucha, bo tym też można przyśpieszyć poród. Prawda to czy mit jak banany i cc?

Nie obrzydzasz, przestań... ale my chyba teraz możemy mieć przebarwienia. Mi wyszły piegi na łydkach, o. Dzisiaj nie mogłam się napatrzeć o_o

reklama
Leżę cały dzień, tylko boli mnie wszystko i nie umiem zasnąć. Każdy staw, kostki, kolana, biodra, krzyż, łokcie, nadgarstki, palce. Wszystko.
Sen po takim dniu pełnym nerwów zawsze przychodzi z trudem :( Ale musisz się wyluzować. Spróbuj myśleć o samych dobrych rzeczach... jakkolwiek naiwnie brzmi ta porada to jednak pomaga. Wycisz się, jutro już będzie o wiele spokojniej.

Do góry