reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Czytam dzisiaj to nasze forum i naprawdę zaczynam bać się tego co będzie w sierpniu. Dopiero od jutra będą u mnie 2 miesiące do terminu z om i usg. Tak sobie myślę, że druga połowa sierpnia i początek września to będą nerwy, nerwy, nerwy...
A macie pępek taki płaski i wielki? Mi lekarz mówił że prawdopodobnie przepuklina mi się zrobiła. Ale ta skóra jest taka cienka że jak dotykam to jakbym jakieś flaki pod spodem czuła, a wrażenie jest takie że jakby mocniej paluch wsadzić to że to przebiję
Ja mam pępek wklęsły i poza tym, że rozszerzył się troszkę przez to, że brzuch urósł to wygląda normalnie. Ale mała chyba lubi pod nim siedzieć. No i wokół niego skóra jest chyba trochę ciensza.

reklama
Odpocznij. Domyślam się jak musiałas sie wymeczyc. Kamien z serca. Moge isc spac ty tez sie kladz.
Leżę cały dzień, tylko boli mnie wszystko i nie umiem zasnąć. Każdy staw, kostki, kolana, biodra, krzyż, łokcie, nadgarstki, palce. Wszystko.

Znając życie pewnie tak :) ale to jest wszystko stresujące.
Normalnie macam ten pępek i jest tak cieniutka tam skóra, że aż przestanę już dotykać :/
Parę razy już słyszałam i czytałam o tym, że nie powinno się za dużo macać brzucha, bo tym też można przyśpieszyć poród. Prawda to czy mit jak banany i cc?

Nie obrzydzasz, przestań... ale my chyba teraz możemy mieć przebarwienia. Mi wyszły piegi na łydkach, o. Dzisiaj nie mogłam się napatrzeć o_o

reklama
Leżę cały dzień, tylko boli mnie wszystko i nie umiem zasnąć. Każdy staw, kostki, kolana, biodra, krzyż, łokcie, nadgarstki, palce. Wszystko.
Sen po takim dniu pełnym nerwów zawsze przychodzi z trudem :( Ale musisz się wyluzować. Spróbuj myśleć o samych dobrych rzeczach... jakkolwiek naiwnie brzmi ta porada to jednak pomaga. Wycisz się, jutro już będzie o wiele spokojniej.

Do góry