A na terapię to kiedy się wybierasz??Ja nie umiem dla siebie nic robić dla przyjemności mam tak głęboko wpojone poczucie winy i niska samoocene że zawsze robię to co powinnam/muszę, żeby nikt nie miał pretensji, bo tak trzeba. Zawsze swoje własne sprawy zostawiam na sam koniec, w kwestii finansowej to pieniędzy jak starczy to może coś i bym sobie kupiła ale zawsze myślę sobie ze przecież niczym nie zasłużyłam. Itd itd...
reklama
Chloe.Chloe
Fanka BB :)
Agata, Ty jesteś Panią swoich myśli.A ja bym chciała żeby ktoś mi zabrał chociaż połowę myśli z mojej głowy aż mnie boli... Czuję się taka bezradna, bezsilna. Ze może za mało robię dla Małej...
Moze Kasia rodzi
Chloe, takie problemy są nawet przyjemne
Ze.sra się a nie pomoże! Sorry ale cię trzasnę. Bo z takim brakiem samoakceptacji to krzywdzisz siebie i młodą skrzywdzisz. I jak nie pojdziesz na terapię to jak sie dowiem gdzie mieszkasz sama Cie tam za włosy zaciągnę!Nie wybieram się nic mi nie pomoże. Jeśli KTOŚ ma mi pomóc to tylko moja córeczka. Dla niej żyję.
Nie no... zwariowała! Nie wiem czy jesteś wierząca bo bym Ci piwiedziała cytat ktory motywuje mnie gdy o sobie myślę gorzej.Nie umiem myśleć o sobie inaczej skoro wszyscy dokoła nie myślą o mnie lepiej... Przykro mi
A pomijając jeśli nie zaczniesz szanować samej siebie nikt nigdy nie będzie cie szanował. Zrozum to dla własnego dobra.
kasiaczek89pl
Nie wiem generalnie o co kaman ale standardowo NARZEKA od progu i się ciska a dziś "rozmrażała" zamrażalnik MŁOTKIEM
Kiedyś ją chyba zabiję...
To jak moja matka nie zabijaj bo Cię zamkną
kasiaczek89pl
Buu.
Bartek: Czasem chciałbym mieć więcej lat i nie być popychadłem.
Ja: Ale to nie pozwalaj by Cię tak ktokolwiek traktował...
B: Tylko że jestem najmłodszy i wszyscy próbują..
Biedny. Ale tłumacz mu ze nie musi ...
No jesteś!! Martwiłam się.To jak moja matka nie zabijaj bo Cię zamkną
Tak wiem... nasze matki we dwie w jednej ciasnej najlepiej komórce zamknąć... jedna bardziej trefna od drugiej...
Jakeśmy się Kasia uchowały to jeden Pan Bóg raczy wiedzieć...
Chloe.Chloe
Tak jak pisze Goj - czym szybciej pójdziesz na terapię tym lepiej. Możesz skorzystać z niej nawet przez skype. Szkoda życia - żebyś sobie kiedyś w brodę nie pluła, ze zmarnowałaś ileś czasu. Zasługujesz i na dobry związek i na szczęście i na masę innych dobrych rzeczy, ale to, że ja Ci to napiszę nie zmieni Twojego myślenia i czucia - to możesz zmienić tylko Ty!Ja nie umiem dla siebie nic robić dla przyjemności mam tak głęboko wpojone poczucie winy i niska samoocene że zawsze robię to co powinnam/muszę, żeby nikt nie miał pretensji, bo tak trzeba. Zawsze swoje własne sprawy zostawiam na sam koniec, w kwestii finansowej to pieniędzy jak starczy to może coś i bym sobie kupiła ale zawsze myślę sobie ze przecież niczym nie zasłużyłam. Itd itd...
I wierz mi, że te lęki, które masz, siedzą w Tobie i nie będzie tak, że one miną jak się Malutka urodzi. Moja koleżanka (specjalistka od spraw psyche) mówi o matkach lękowych, które ciągle boją się o dziecko, drżą, biegają po lekarzach, starszego nie puszcza na zajęcia czy kolonie, bo im wewnętrzny lęk nie pozwala. Do przemyślenia. Ja nie jestem terapeutką i przynajmniej postaram się nie mądrzyć więcej, a piszę, bo widzę że się męczysz bardzo i źle Ci mimo, że spełnia się Twoje morzenie o upragnionym dziecku.
kasiaczek89pl
@kasiaczek89pl. co z Tobą dziś? Takaś nieobecna...
Bo u matki byłam po tym ktg bo młoda tam oczekiwała na mnie. Nawet dała się znieść dziś
reklama
kasiaczek89pl
A ja bym chciała żeby ktoś mi zabrał chociaż połowę myśli z mojej głowy aż mnie boli... Czuję się taka bezradna, bezsilna. Ze może za mało robię dla Małej...
Moze Kasia rodzi
Chloe, takie problemy są nawet przyjemne
He he nie. Ale położna mówi ze cała moja sytuacje reasumując nie zdziwi się jak za jakieś dwa tyg urodzę