kasiaczek89pl
Fanka BB :)
Poszłam do Biedry po chustki do mebli. Chustek nie było ale za to mam arbuza.
Zmodyfikowanego z dynia ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
1200 ale maleńka, a na kiedy masz przełozoną wizytę?Ja wczoraj miałam 32 ale niestety nie wiem co i jak bo wizyty nie było ostatecznie.
W 29 Ulka ważyła 1200 i byłam bardzo ciekawa w jakim tempie przybiera.
Nawet jeśli to tylko orientacyjnie.
Może się wybiorę prywatnie na usg i poproszę o oszacowanie tej wagi.
Ale nie wiem.czy znajdę teraz czas bo prywatnie U tej doktorki to się czeka i czeka
jeśli nie zacznie się naturalnie wcześniej, to 2 tygodnie przed terminem skierowanie do szpitala na wywołanie ze względu na cukrzyce, jeśli nic sie nie zadzieje to cesarka, ale po to żeby właśnie nie urósł za klockowaty, bo teraz jest jeszcze w normieA Olka.fasolka powiedział że naturalnie pewnie urodzi się wcześniej czy będzie cięcie bo duże dziecko?
yepZ powodu cukrzycy ?
Dzien dobry!
Witam się spokojna, szczęśliwa, zrelaksowana i w ogóle jest cudnie!
Zmiana lekarza była moją najlepszą decyzja ostatnich miesięcy
Od początku. Przyszłam, pogadalam z rejestratorką, poklelysmy razem na tego buca i ogolenie wylalysmy żale. Jak przyszedł lekarz (matko, jaki młodziutki, sympatyczny brodacz!) to Sandra przepadła u niego na 20 min prawie. Więc jak mnie zawołał, to wchodzę i mówię "dzień dobry, pan jest w temacie?" A on w smiech i że tak, że coś tam słyszał ale żebym jeszcze powiedziała od siebie. No to opisuje sprawe a on się tylko złapał za głowę i mówi, że szkoda gadać, i zostaje śmiech przez łzy. No i mowi, żebym się nie denerwowała, że zaraz mnie zbada i wszystko sprawdzi, a ja mam być spokojna, bo to dla ciężarnych bardzo ważne.
Ok. Więc wnioski:
- szyjka co prawda krotka, bo 10 mm, ale "bardzo fajna, taka twarda, że za nic nie puści". Przepuszcza palec, ale y wieloródek to jak najbardziej dopuszczalne. Mam normalnie żyć
- łożysko nie jest w 3 st dojrzałości i nigdy nie było. Ponoć max 2 stopień, a i tak by się wahał. Był BARDZO zdziwiony, że tamten lekarz postawił taka diagnozę, bo całkowicie nie ma podstaw.
- Młody wazy 2523g +/- 379g, czyli jest na 50 centylu idealnie, przy czym zaznaczył, że prawdopodobnie bardziej plus niż minus, biorąc pod uwagę wcześniejsze USG i tempo jego wzrostu. Pomiary mogą byc dość mocno zakłamane, bo mam bardzo dużo wód płodowych (ale jeszcze w normie).
Generalnie on zagrożenia porodem przedwczesnym nie widzi na chwilę obecną, wszystko jest super, Miłosz rozwija się prawidłowo i dumnie pokazuje siusiaka, także nie może być mowy o żadnej pomyłce. Mówi, że nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego, że słyszał, że chce rodzić w wodzie i że super. Jedyne co, to stwierdził, że dzidziuś zapowiada się na sporego. Tzn tu sprostował, że nie na sporego jako takiego, tylko sporego jak na mnie, bo ja liliput. Powiedziałam, że o to się nie martwie, bo dam radę i już. On, że uwielbia takie podejście i w ogóle ma nadzieję, że już nie będę musiała się stresować w tej ciąży.
Za tydzień mam KTG i kolejną wizytę. W końcu czuje się zaopiekowana i spokojna (a 4 lekarzy w tej ciąży przeszlam już i ani razu się tak nie poczułam). Zeszlo że mnie całe napięcie. Jest cudnie <3
Nieistotne z czym. Słodki i soczysty.Zmodyfikowanego z dynia ?
Dawaj na Mokotów.Podziel się. Zjadłabym
Ślina mi cieknie aż po brzuchu. Zaraz starego po arbuza wyśle ;pNieistotne z czym. Słodki i soczysty.
A długa historia. Z pierwszym pożegnałam się bardzo szybko, bo wypisywał leki "od tak" i naciągał na kasę (od początku ciąży ustalal mi wizyty co 2 tygodnie, mimo, że wszystko było ok). Miałam piekny progesteron, a ten mi luteinę dopochwową kazał brać i ogolnie mi nie pasował. Więc odpadł na wstępie.StarAnia to nieźle wykańczasz tych lekarzy, jeśli już 4
Nieistotne z czym. Słodki i soczysty.
A Twój czym wkurza? [emoji14]Twój wpis daje mi nadzieje, że może i ja w końcu znajdę idealnego lekarza