Mam to samo. Jakbym się naćpała! Musiałam spacer odleżeć bo brzuch ciągnął i młody mnie skopał... ale nic to.. bo mnie rozpiera energia TRWAJ CHWILO TRWAJA nie mowiłam ze na zewnatrz lepiej?
Ja dzisiaj tak jak Goy czuje sie pierwszy raz od dawna zupelnie dobrze i boje sie zapeszyc
Chcialam zaczac post od: OSZALAŁAM - od rana sprzatam, zmywam: odkurzylam i umylam podlogi, wyszorowalam lazienke, wytrzepalam dywaniki z sypialni i ugotowalam konfiture z moreli (ta sie akurat od wczoraj gotowala ). Co wiecej nie pilam kawy i mam power . Pewnie wypije dla smaku i zapachu. Mam jeszcze plan isc odebrac reczniczniki dla Loesia z paczkomatu i poszukac wozka na olx. A tak najbardziej to mi sie chce na basen . Nie wiem co we mnie wstapila i oby nie minelo.
reklama
D
Deleted member 181710
Gość
Ja wczoraj miałam 32 ale niestety nie wiem co i jak bo wizyty nie było ostatecznie.my dziś 32+0, pierdółka waży 2100g,
W 29 Ulka ważyła 1200 i byłam bardzo ciekawa w jakim tempie przybiera.
Nawet jeśli to tylko orientacyjnie.
Może się wybiorę prywatnie na usg i poproszę o oszacowanie tej wagi.
Ale nie wiem.czy znajdę teraz czas bo prywatnie U tej doktorki to się czeka i czeka
Mama7
Fanka BB :)
A u mnie płytki w łazience położone.
Teraz chłop szlachluje ostatni raz ściany powyżej płytek i będzie kładł fuge.
I na dzisiaj wszystko bo musi wyschnąć. Jutro będzie koniec.. nareszcie !
Mamy dziś w planie odwiedzić kuzynke i zobaczyć dzidzie. Tydzień temu się urodziła.
Kupiłam jej z tej okazji komplecik na upały na rozm 56'
Krótkie body i ogrodniczki z bawełny na krótką nogawke. W sam raz myślę.
Przed upałami akurat prezent pokaż
Przecież kamienie można wykryć w USG dróg moczowych. A zamiast apapu przy nerkach dobry jest buscopan.Tak zmieniłam, ale niestety na te moje nerki każą jedynie pić trzy litry wody dziennie, brać nospe razem z apapem 3 razy dziennie .. drenu mi nie zamontują bo nie wiadomo czy to są kamienie bo nie mogą zrobić prześwietlenia , bo jesli to kamienie to ten dren będzie bez sensu i jeszcze może się pogorszyc.. CRP mam w miarę dobre to nie ryzykują .. ciąża wysokiego ryzyka .. martwię się o dziecko niby wszystko dobrze ale kurcze przy takiej ilości leków to nie wiem czy później nie będzie żadnych problemów boję się o to.. termin mam na 20 września wytrzymałam juz te 7 miesięcy w łóżku to juz te dwa miesiące jakoś zniosę ...mam nadzieję .
D
Deleted member 178444
Gość
Widzę, że same dobre wieści i humory dzisiaj bardzo się cieszę
Mama7
Dzien dobry!
Witam się spokojna, szczęśliwa, zrelaksowana i w ogóle jest cudnie!
Zmiana lekarza była moją najlepszą decyzja ostatnich miesięcy
Od początku. Przyszłam, pogadalam z rejestratorką, poklelysmy razem na tego buca i ogolenie wylalysmy żale. Jak przyszedł lekarz (matko, jaki młodziutki, sympatyczny brodacz!) to Sandra przepadła u niego na 20 min prawie. Więc jak mnie zawołał, to wchodzę i mówię "dzień dobry, pan jest w temacie?" A on w smiech i że tak, że coś tam słyszał ale żebym jeszcze powiedziała od siebie. No to opisuje sprawe a on się tylko złapał za głowę i mówi, że szkoda gadać, i zostaje śmiech przez łzy. No i mowi, żebym się nie denerwowała, że zaraz mnie zbada i wszystko sprawdzi, a ja mam być spokojna, bo to dla ciężarnych bardzo ważne.
Ok. Więc wnioski:
- szyjka co prawda krotka, bo 10 mm, ale "bardzo fajna, taka twarda, że za nic nie puści". Przepuszcza palec, ale y wieloródek to jak najbardziej dopuszczalne. Mam normalnie żyć
- łożysko nie jest w 3 st dojrzałości i nigdy nie było. Ponoć max 2 stopień, a i tak by się wahał. Był BARDZO zdziwiony, że tamten lekarz postawił taka diagnozę, bo całkowicie nie ma podstaw.
- Młody wazy 2523g +/- 379g, czyli jest na 50 centylu idealnie, przy czym zaznaczył, że prawdopodobnie bardziej plus niż minus, biorąc pod uwagę wcześniejsze USG i tempo jego wzrostu. Pomiary mogą byc dość mocno zakłamane, bo mam bardzo dużo wód płodowych (ale jeszcze w normie).
Generalnie on zagrożenia porodem przedwczesnym nie widzi na chwilę obecną, wszystko jest super, Miłosz rozwija się prawidłowo i dumnie pokazuje siusiaka, także nie może być mowy o żadnej pomyłce. Mówi, że nie widzi przeciwwskazań do porodu naturalnego, że słyszał, że chce rodzić w wodzie i że super. Jedyne co, to stwierdził, że dzidziuś zapowiada się na sporego. Tzn tu sprostował, że nie na sporego jako takiego, tylko sporego jak na mnie, bo ja liliput. Powiedziałam, że o to się nie martwie, bo dam radę i już. On, że uwielbia takie podejście i w ogóle ma nadzieję, że już nie będę musiała się stresować w tej ciąży.
Za tydzień mam KTG i kolejną wizytę. W końcu czuje się zaopiekowana i spokojna (a 4 lekarzy w tej ciąży przeszlam już i ani razu się tak nie poczułam). Zeszlo że mnie całe napięcie. Jest cudnie <3
Super
Adell1994
Ale masz pracowity dzień ja co coś zrobię to za chwilę muszę odpocząć.A nie mowiłam ze na zewnatrz lepiej?
Ja dzisiaj tak jak Goy czuje sie pierwszy raz od dawna zupelnie dobrze i boje sie zapeszyc
Chcialam zaczac post od: OSZALAŁAM - od rana sprzatam, zmywam: odkurzylam i umylam podlogi, wyszorowalam lazienke, wytrzepalam dywaniki z sypialni i ugotowalam konfiture z moreli (ta sie akurat od wczoraj gotowala ). Co wiecej nie pilam kawy i mam power . Pewnie wypije dla smaku i zapachu. Mam jeszcze plan isc odebrac reczniczniki dla Loesia z paczkomatu i poszukac wozka na olx. A tak najbardziej to mi sie chce na basen . Nie wiem co we mnie wstapila i oby nie minelo.
U
użytkownik 180176
Gość
Ja dziś też byłam w Lidlu i klientka chciała mnie puścić , ale że czułam się dobrze to jej podziękowałam. Wyjątkowo było ok , a kolejka tylko na dwie osoby
Trochę pewnie tak... a ten dyrektor jaki fajnypewnie samopoczucie takie dobre, bo udało się ze szkołą jeden stresior mniej i od razu człowiekowi lepiej
my dziś 32+0, pierdółka waży 2100g, oficjalnie usłyszałam, że rozpakowujemy się 2 tygle wcześniej.
Także pranie mogę już wstawiać bez obaw, synu - widzimy się za 6 tygodni
Ale w ogóle wstałam jakaś taka nakręcona..
reklama
Adell1994
Dasz radę już coraz bliżej końcaTak zmieniłam, ale niestety na te moje nerki każą jedynie pić trzy litry wody dziennie, brać nospe razem z apapem 3 razy dziennie .. drenu mi nie zamontują bo nie wiadomo czy to są kamienie bo nie mogą zrobić prześwietlenia , bo jesli to kamienie to ten dren będzie bez sensu i jeszcze może się pogorszyc.. CRP mam w miarę dobre to nie ryzykują .. ciąża wysokiego ryzyka .. martwię się o dziecko niby wszystko dobrze ale kurcze przy takiej ilości leków to nie wiem czy później nie będzie żadnych problemów boję się o to.. termin mam na 20 września wytrzymałam juz te 7 miesięcy w łóżku to juz te dwa miesiące jakoś zniosę ...mam nadzieję .