reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Chodzi wam o sale poprodowe? W sensie, te na których się leży z dzieckiem już ?
U mnie są łazienki na tym małym pipidówku ;-) ;)
Sale 5 osobowe i łazienka.

reklama
10 lat temu na Solcu leżałam w sali 8 czy 10 osobowej. Łazienka w hollu. 8 lat temu na Madalińskego w 6 osobowej. Łazienka na korytarzu.
Tragedii nie było. ;)

Generalnie beznadziejnie mi się spało... pobudek zaliczyłam 4 lub 5 i jestem nieprzytomna...

U mnie z waga jestem na razie spokojna co do pomylek, bo maly badany przez 3 roznych lekarzy i w miare podobna waga wychodzi :)
A szpital.. no coz, szalu u mnie w miescie nie ma. Jest jeszcze chyba jedna sala porodowa wieloosobowa, a tak to chyba tylko 2 z lazienka. Reszta bez i loteria, jedna z wanna, jedna z czymstam innym. Warunki bytowe dosc oplakane, na roomingu tez bez lazienek. Ale to jedyny w okolicy z 3 stopniem referencyjnosci, wiec wole przecierpiec warunki ale miec w razie wu opieke od razu na miejscu, niz lezec w pachnacym pokoju pod miastem w momencie kiedy moje dziecko nie daj boze wiezli by karetka do szpitala do zielonej gory.
Dajcie troche chlodku bo glowa mi peka [emoji43]

A pogoda dziś u mnie jak trzeba przynajmniej teraz. Pochmurno z przejaśnieniami ale dość rześko. :) I ŻYCZĘ sobie by tak zostało

U mnie sale są 2 osobowe z łazienką i na sali jest zlew, większy zlew (ala wanienka) i przewijak. Z Marcelem byłam sama na sali, teraz zobaczymy jak będzie.

Dzień dobry!
Nie wyspałam się. Budziły mnie skurcze, pęcherz i sny o zombie.
Dziś o 13 wizyta, ciekawe jak tam .

Wróciły mi straszne mdłości. Leżę w łóżku i myślę czy coś zjesc, czy zwymiotować - co bardziej pomoże [emoji14]

Zeszlo na sale poporodowe, a mi chodziło faktycznie o sale porodowe.
Właśnie w Pyskowicach, o które mi chodziło, ale się pomyliłam, są wieloosobowe sale PORODOWE. Czyli takie boksy odgrodzone parawanikami. Nie życzę nikomu, też tak rodziłam.

reklama
U mnie w zaleznosci od bardziej lub mniej optymistycznego liczenia do porodu zostalo 50 lub 45 dni. Jesli bede miec cc to 7 dni wczesniej :(. I jakos przestalo mi sie spieszyc, bo to za miesiac i kilka dni. A dzidziolek musi jeszcze podrosnac. Ide zjesc pozywne sniadanko i lyknac witaminki, bo przez ostatni miesiac bralam bardzo w kratke. Zaczne tez ogarniac apteke, chociaz ja chyba wole kupowac po troche niz taki hurt za jednym razem.
Napiszcie prosze, jakie pieluszki kupic na poczatek i chusteczki, wiem, ze byla mowa o tym, ale sie nie dogrzebie...

Do góry