reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja mam moc radości w mieszkaniu.
Wszędzie pył, kurz, rurki, folie i inne takie tam. Korytarz to nie wspomnę jak wygląda.
Latam z mopem.
Jutro płytki kładą.

reklama
Wlasnie wiem, jeszcze na szkole rodzenia ostatnio polozna mowila zeby sie nie spieszyc, bo to co jest w domu nie traktuje sie jako porod, bo jest sie u siebie. Psychicznie lepiej sie to znosi, a dopiero w szpitalu traktuje sie wszystko porodowo. Dlatego mimo tego, ze jakies porody moga trwac tyle samo, to ta co pojedzie pozniej do szpitala, bedzie mowila ze miala krotszy porod [emoji16]
Wiec ja pewnie tez bede marudzic, ze moj porod trwal strasznie dlugo, bo z pierwsza pierdola pojade do szpitala :p
Nam położna w razie skurczów poleciła najpierw wejść pod ciepły prysznic i trochę się wygrzać. Jak skurczybyki nabiorą intensywności to lecimy do szpitala, ale możliwe, że po prostu miną.
Akcje z ciepłą wodą oczywiście dopiero w okolicach właściwego terminu ;)

Ja badanie na HIV miałam na początku ciąży, a teraz na kolejną wizytę mam mieć powtórkę.Trzymam kciuki za Was. Jeśli będzie to już 35 tydzień to maluszek na pewno da już sobie radę sam :) nie martw się na zapas.
Mialam dziś usg, postara sie przytrzymac nas jeszcze tydzien czyli bedzie 34tyg.do cc

Witajcie Ciezarowki!
Teraz takie okreslenie nabiera nowego wymiaru- jak na poczatku ciazy okreslenie "przy nadziei" wydawalo mi sie bardziej adekwatne, to teraz "ciezarna" oddaje faktyczny moj stan.
Wczoraj wychodzac z domu poryczalam sie, ze jestem gruba i nie mam w co sie ubrac... slodko ;)
Dziekuje za wczorajsze slowa otuchy- naprawde madre z Was kobiety. Mezu chcial mi pomoc z wyprawka i torba do szpitala i kupil dwa reczniki z kapturkiem :) dla Maluszka, chcial pieluchy kupowac, ale go powstrzymalam, bo ja taniej kupie ;).
Wieczorem poszlismy do kina na Zimna wojne i lody. Nawet bileter wpuscil nas z tymi lodami na sale. Moja ciazowa milosc to lody jogurtowe: inne mi nie smakuja ;). Film dobry, lody pycha. Po wyjsciu zaliczylismy jeszcze Stara Prochownie- wiadomo nie na piwko, ale i tak milo bylo posiedziec z hipsterka i nie tylko ;).
Dzisiaj musze pojechac do pracy i zalatwic jedna zalegla sprawe personalna i nie do konca przyjemna. Odkladam ja od kwietnia/maja, kiedy to poszlam na zwolnienie...no musze. Zrobie to i na pewno mi ulzy.
Kolezanka przyjechala z zagranicy na kilka dni i dzisiaj jest jedyna szansa na spotkanie to mam zamiar najpierw ogarnac superpharm i kosmetyki dla siebie, potem sklep z tkaninami, bo chce uszyc przescieradelka do kosza Mojżesza, potem spotkanie z nia i na koniec wizyta w pracy...uff wyszlo duzo, ale mam nadzieje, ze dam rade.

Przeplywy sie juz nie zmienią, pappa tak wyszlo zle ale amniopunkcja dobrze, lekarze mnie juz poprostu przygotowują do rozwiazania, a bardziej dziecko
Marylin, trzymajcie sie! A jaka mase ma dzidzius? Czy rosnie jeszcze troche?
Mi lekarka od poczatku mowila, ze PAPPA m.in. wskazuje na prace lozyska. Bralas jakies leki profilaktycznie?

Marylin, trzymajcie sie! A jaka mase ma dzidzius? Czy rosnie jeszcze troche?
Mi lekarka od poczatku mowila, ze PAPPA m.in. wskazuje na prace lozyska. Bralas jakies leki profilaktycznie?
. Masa do 1.5kg a 33tygodnie,mam nadciśnienie i to jest ponoc głównym powodem od poczatku wszystkich złych wynikow, leki wiele nie dają

Juz kolejny raz niby wstaje rano na sniadanie z lubym po czym zasypiam ponownie. Dzisiaj rano dostalam skurczy takich co to oddech trudno zlapac i poszlam sie polozyc- spalam do 10 :)
Chcialabym przestawic sie na wczesniejsze chodzenie spac, zamiast tego dosypiania. Zreszta wole to niz te tygodnie kiedy budzilam sie o 5 i nie moglam zasnac, a ponoc dzieciaki rosna podczas snu (swojego oczywiscie), to spie do oporu, bo jak ja to i on raczej. Niech rosnie :).
Ja mam troche odwrotnie niz Kasiaczek, bo ja bym chciala swojego dzidziusia juz miec przy sobie- oczywiscie chodzi o strone emocjonalna. Niech siedzi w brzuszku ile trzeba ;).

reklama
@Marilyn Monroe wszytko będzie dobrze. Jesteś pod opieką lekarzy. Napewno zrobią to co jest w tej chwili najlepsze dla Ciebie i dziecka :) tak jak mówisz lekarze was przygotowują do cc. Dziecko dostało sterydy. To już duzo lepsza sytuacja niż wczesny poród bez przygotowania, znienacka.
Staraj się być dobrej myśli. Musi być dobrze!! :)
Trzymajcie sie :)

Do góry