reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Leży... umiera ;) wszyscy u mnie dziś włącznie z dziećmi leżymy... jest paskudnie. Nawet pyłek nie drgnie. Powietrze stoi. Plan jest żeby z piątku na sobotę wyjechać... kur... dupa 31 mam gina!

Nie możesz przełożyć ? Np na wcześniej. Wymysł ze masz jakieś pilne załatwienie z dzieckiem.

Już niedługo. Potem troszkę „odchowasz” i wyjdziesz i do ludzi , i się ogarniesz tez. Są kochana nawet ćwiczenia dla matek z maluszkami ...
Ja na to liczę, że mimo wszystko z dzieckiem będzie mi jednak łatwiej niż teraz, ze będę bardziej mobilna jednak. Teraz to od dawna, dawna nawet na spacer pojsc nie moge, bo zaraz bole i inne przeboje (ze o moich "ukochanych" hemoroidach nie wspomnę:()). Już tyle razy się o tym przekonałam, ze aktywność równa się pogorszenie samopoczucia, ze już nawet nie chce próbować. Wczoraj bylismy w Ikei kupować komodę (w sam raz wykupili, ludzi tyle, ze dziwie się, ze cokolwiek zostało na polkach), to dzisiaj jestem wykończona do kwadratu. No i ta moja matka, pół wieczora przeryczałam i dzisiaj pół ranka. Masakra
Poza tym mój Leoś jest bardzo mały (1400 w 32 tc., wg lekarki rośnie ok), co mnie tez martwi: jakby coś się działo to jest znacznie za mały na rodzenie się. Poza tym tzw. przyjaciółki mnie ciągle uprzedzają, jak to będzie strasznie po porodzie (w moim wypadku cc), jak to będę wykończona etc. i mam tez tego dosyć: ja nigdy nie byłam wypieszczoną lalunia, a nie jak one dziecka na oczy nie widziały dopóki swojego nie urodziły. Jednak może to one maja racje a nie ja? Już teraz mam dola, a jak dopadnie mnie baby blues? I pomyśleć, że jeszcze tydzień temu chciałam robić baby shower. Dzisiaj mam taki dzień, że chciałabym schować się do mysiej dziurki lub usiąść nad morzem lub jeziorem (sama) i patrzeć w dal.

Nie możesz przełożyć ? Np na wcześniej. Wymysł ze masz jakieś pilne załatwienie z dzieckiem.
No stary też modzi żeby przełożyć ale moj gin jest tylko we wtorki w sensie dla brzuchatych a ja mam we wtorek z B. psychiatrę. Poza tym 29 jest ostatnia niedziela i liczymy że S. coś na zdjeciach zarobi.

Ja na to liczę, że mimo wszystko z dzieckiem będzie mi jednak łatwiej niż teraz, ze będę bardziej mobilna jednak. Teraz to od dawna, dawna nawet na spacer pojsc nie moge, bo zaraz bole i inne przeboje (ze o moich "ukochanych" hemoroidach nie wspomnę:()). Już tyle razy się o tym przekonałam, ze aktywność równa się pogorszenie samopoczucia, ze już nawet nie chce próbować. Wczoraj bylismy w Ikei kupować komodę (w sam raz wykupili, ludzi tyle, ze dziwie się, ze cokolwiek zostało na polkach), to dzisiaj jestem wykończona do kwadratu. No i ta moja matka, pół wieczora przeryczałam i dzisiaj pół ranka. Masakra
Poza tym mój Leoś jest bardzo mały (1400 w 32 tc., wg lekarki rośnie ok), co mnie tez martwi: jakby coś się działo to jest znacznie za mały na rodzenie się. Poza tym tzw. przyjaciółki mnie ciągle uprzedzają, jak to będzie strasznie po porodzie (w moim wypadku cc), jak to będę wykończona etc. i mam tez tego dosyć: ja nigdy nie byłam wypieszczoną lalunia, a nie jak one dziecka na oczy nie widziały dopóki swojego nie urodziły. Jednak może to one maja racje a nie ja? Już teraz mam dola, a jak dopadnie mnie baby blues? I pomyśleć, że jeszcze tydzień temu chciałam robić baby shower. Dzisiaj mam taki dzień, że chciałabym schować się do mysiej dziurki lub usiąść nad morzem lub jeziorem (sama) i patrzeć w dal.
Masz prawo tak się czuć. Schowaj się pod kołdrę i odpuść sobie wszystkie wymagania względem siebie.

Po pierwsze koleżanek nie słuchaj. Ja spotkałam od wczoraj kilka lasek po cc i nie narzekały. Baby blues każdego może dopaść. Ja byłam przeszczęśliwa jak urodziłam a jak wyszłam to wyłam wyłam , przyszła położna po paru dniach i pyta co się dzieje. Ja mówię ze samo jakoś. Pogadalysmy, pochwaliła ze jak na tak młodych super radzimy, ze super wyglądam jak na te pare dni po porodzie itd. Wytłumaczyła ze to hormony i normalne. Potem były święta i jakoś tak się udało ze mąż mi pomógł przy młodej i naprawdę miałam czas wypocząć i dość szybko mi przeszło. I za dwa mc byłam znów w ciąży. Wiec niekoniecznie musi być zle ... nie nastawiaj się tak.

Słuchaj no. A raczej czytaj.
Będzie dobrze. Koleżankom serdecznie podziękuj za creepy stories, ale to, że komuś było źle i ciężko, to nie znaczy, że innym będzie. Ja osobiście znam takie agentki, co po cc, jeszcze tego samego dnia po oddziale ganiały ;) poza tym, jak Leoś będzie na świecie, to znając życie będziesz zbyt zajęta nim, żeby myśleć o tym jak Ci źle. Wiem, że Ci dziś paskudnie, wredne hormony potrafią w głowie i zyciu namieszać, ale to minie. Jeszcze trochę i poznasz mężczyznę swojego życia!

reklama
No stary też modzi żeby przełożyć ale moj gin jest tylko we wtorki w sensie dla brzuchatych a ja mam we wtorek z B. psychiatrę. Poza tym 29 jest ostatnia niedziela i liczymy że S. coś na zdjeciach zarobi.

No tak. To dupa trochę. Wytłumacz młodemu ze wyjazd nad morze kiedy indziej a teraz spróbujcie coś blisko małym kosztem i nakładem sił ...

Do góry