D
Deleted member 178444
Gość
Poród jest jak masz już regularne skurcze, albo wody odejdąA od jakiego rozwarcia już jest poród ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Poród jest jak masz już regularne skurcze, albo wody odejdąA od jakiego rozwarcia już jest poród ?
Najgorzej przy 7 cm. Bo już się poprostu chciało by to odpękać, dziecko napiera, skurcze niesamowite a taka położnaDo 10tego cm nie pozwalają ci przeć
Jak rodziłam Bartka to pomyślałam że nawet jak mam mniej niż 10 cm to i tak go wypchnę i nikt mnie nie powstrzymaNajgorzej przy 7 cm. Bo już się poprostu chciało by to odpękać, dziecko napiera, skurcze niesamowite a taka położna
"Nie przyj teraz, nie wolno"
Ło no taaaaa
NIE NADAJE SIĘ!
Mnie szlag trafia z zakupem tych pierdół dla noworodka. Miałam na to 100zł dziś akurat. Stałam przy tych półkach z proszkami, gaciami, kosmetykami... koniec końców mężowi zrobiłam awanturę. Zakupami pieprznęłam. Poryczałam się. Zdołowałam. Nawet nie umiałam sobie wybrać farby do włosów więc zdołowałam się podwójnie!
A od jakiego rozwarcia już jest poród ?
Witam z rana.
Kasia powodzenia.
A ja chyba łapie już jakaś bezsenność. Nie przez to ,że mała się kopię , ale budzę się i spać nie mogę. W sumie przed 3 dziś się zerwałam i za nic usnąć . Drętwieje mi prawa połowa ciała od stóp do dłoni. Przewracam się ,szukam pozycji , ale nic ulgi nie przynosi. Wstałam dziś i po prostu jem śniadanie. Biorę się zaraz za pracę. Może coś na dniu odespie. Chyba męczy mnie rwa kulszowa. Nie codziennie , ale raz na jakiś czas. Wczoraj mój mąż starał się mi ulżyć przez rozmasowywanie .
Po za tym chce ,żeby ten dom już był czysty i gotowy na przyjście naszej gwiazdy. Zostało szpachlowanie na dziś i w poniedziałek bierzemy się za malowanie. [emoji6]