reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja nie umiem się chyba odnaleźć. Jakbym miała wolne 500zł to bym brała dla świętego spokoju a tak irytuje mnie to liczenie. Kupno na raty tych rzeczy i w ogóle. Nawet przez internet zwyczajnie jakkolwiek to okropnie brzmi szkoda mi kasy na to!
Za to na kubek swój mi nie było szkoda 20 zeta. Kupiłam też B. i K. kubki piłki. I sobie bluzeczkę o zgrozo rozmiar 40!!! i klapki typu japonki. I na to mi nie szkoda i to mnie nie dołuje... No jakaś jestem beznadziejna.

Ale! Np. Rożki (bez usztywniaczy czyli takie jak chcę) są po 32 zł i śliczne w Auchan. I jak będę tam znów i one też to biore dwa! Jeden biało-szary w delikatny wzór. Drugi szary w chyba białe gwiazdki. Piękne! No i smoki TT w tym American Style są 0-2m takie jak w necie wypatrzyłam. Wiec też zaszaleję z nimi. Bo to koszt 26 zeta a ja ich używam w ramach ostateczności i nawet nie wiem czy te 0-2 w ogóle użyje ;) ale huk. Podobają mi się cholernie i chcę je mieć!! W ogóle z tym dzieckiem nie kupuję nic albo tylko to co mi się b. podoba choćby nie było warte ceny. Moze w ten sposób sobie rekompensuje brak podniety tymi rzeczami.
A dotykałam tego MINKY całego... bosz jakie to g...no sztuczne! Masakra. Aż mnie zęby bolały. Brr.

Po 32 to dobra cena. Szary w białe gwiazdki pewnie jest piękny ...

reklama
Ja przez te naprawy w łazience zasnęłam o 1:00 dwie pobudki i teraz też chłopcy wstali więc koniec spania. Piję kawę w cudownym nowym kubku potem trzeba rąbnąć śniadanko i coś porobić póki nie ma upału i duchoty. Z niewyspania ćmi mnie głowa.

Kasia jak ja Cie rozumiem. Nie dość że musisz iść leżeć do szpitala jakkolwiek z sensem to jednak bezsensu to jeszcze to czekanie na nieuniknone coś niefajnego... a możnaby mieć już to częściowo z głowy... ech...

Ja za to w ciąży odmawiam sobie i kupuje małej. Choć nie zbyt wiele miałam , bo ubranka kompletowałam do rozmiaru 94.

Wstawiłam już drugie pranie i nastawiłam zmywarkę [emoji16] pół sukcesu za mną. Teraz chwilę leżę i zagaduje córę, bo coś leniwa była wieczorem i w nocy.

Po 32 to dobra cena. Szary w białe gwiazdki pewnie jest piękny ...
Jest cieńszy troszkę ten biały grubszy. Ja takich używam jak kołdry zarówno w wózku jak i łóżeczku potem ew. na zimę stricte kupię śpiworek jeszcze i git. Starczy. Póki co czekam aż ceny śpiworków się ogarną bo te co mi się podobają minimum 80 zeta...

Ja za to w ciąży odmawiam sobie i kupuje małej. Choć nie zbyt wiele miałam , bo ubranka kompletowałam do rozmiaru 94.

Wstawiłam już drugie pranie i nastawiłam zmywarkę [emoji16] pół sukcesu za mną. Teraz chwilę leżę i zagaduje córę, bo coś leniwa była wieczorem i w nocy.
Ja chyba wyrosłam z kupiwania dzieciom kosztem siebie... przynajmniej częściowo... bo jestem w czarnej de ze wszystkim przez to. Od garderoby po kosmetyki. Dlatego może też mam depresję od 10 lat dzieci i ich potrzeby marzenia itp. a ja jak pies co tam spadło z Pańskiego stołu... jezu ale mbie ta głowa do nosa ciśnie

Hej :)
My po usg, na chwilę obecną mamy Calineczke.
1561g, jestem w 31+1.
I niby wszystko ok, ale jakoś się martwię, że trochę za mała ta waga. Jeszcze w biometrii są różnice. Obwód główki 32+3, a długość kości udowej 29+6.
Jeejku, już bym chciała mieć ją przy sobie :)

Ja chyba wyrosłam z kupiwania dzieciom kosztem siebie... przynajmniej częściowo... bo jestem w czarnej de ze wszystkim przez to. Od garderoby po kosmetyki. Dlatego może też mam depresję od 10 lat dzieci i ich potrzeby marzenia itp. a ja jak pies co tam spadło z Pańskiego stołu... jezu ale mbie ta głowa do nosa ciśnie
Pierwsze dziecko to inaczej jest, człowiek chce nie wiadomo czego dla malucha [emoji16]. Pewnie za jakiś czas też się ogarnę . ;)
Szkoda mi teraz wydawać kasy na ciuchy , bo wiem ,że będę chciała wrócić do swojej wagi sprzed ciąży. Nie chce być grubaskiem. Więc wolę się przemeczyc [emoji16]
Bo worek ubrań leży. A jak już w czymś chodzę to do zniszczenia [emoji16] , ale co prawda czasem patologicznie myślę , bo nawet mąż mnie napomina ,że powinnam ogarnąć i kupić sobie coś lepszego :)

Przede mną pranie 150 ciuszkow. Nie wykorzystam wszystkiego , ale szczerze nie wiem co chce. , Bo wszystko mi się podoba. Serce podbiły pajacyki, których mam mało [emoji16] i są takie rozowiaste , a te co ja mam to kolory jakieś takie smętne ;)))

Ja przez te naprawy w łazience zasnęłam o 1:00 dwie pobudki i teraz też chłopcy wstali więc koniec spania. Piję kawę w cudownym nowym kubku potem trzeba rąbnąć śniadanko i coś porobić póki nie ma upału i duchoty. Z niewyspania ćmi mnie głowa.

Kasia jak ja Cie rozumiem. Nie dość że musisz iść leżeć do szpitala jakkolwiek z sensem to jednak bezsensu to jeszcze to czekanie na nieuniknone coś niefajnego... a możnaby mieć już to częściowo z głowy... ech...

Tu jest dużo tematów pobocznych jeszcze. Ale się nie będę użalać. W każdym razie gdyby temat wyszedł już we wtorek byłoby ok. A tu dopiero pod koniec tyg i jeszcze przeciągają. Mąż miał zaczynać w pon nowa inwestycje a tu ja pewnie jeszcze na oddziale , od razu tez mnie samej nie zostawi , młoda coś zesypalo wiec pewnie pediatra i w pon maja dentystę i początkiem tyg pewnie ten zabieg na naczynka w nosie bo mimo tabletek i maści były krwotoki. Po zabiegu tydz pewnie znów z krwawieniami non stop. Lekko się obawiam jak mu uświadomię ze pasowało by żeby ten tydz został w domu, bo jak na złość tamten miał od środy wolny ... to musiało się wszystko pojebac za przeproszeniem na ten... wielkiego wyjścia nie ma ale wiem jak ciężko w jego sytuacji zmienić plany i terminy.

Hej :)
My po usg, na chwilę obecną mamy Calineczke.
1561g, jestem w 31+1.
I niby wszystko ok, ale jakoś się martwię, że trochę za mała ta waga. Jeszcze w biometrii są różnice. Obwód główki 32+3, a długość kości udowej 29+6.
Jeejku, już bym chciała mieć ją przy sobie :)
Nie przejmuj się tymi rozbieżnościami. Dziecko mimo tych rozbieżności jest bardzo dobrze rozwinięte , a takie różnice to normalka ;)
Wystarczy spojrzeć na dorosłych, jeden ma dłuższe ręce, drugi nogi [emoji16] to jak w życiu. Maleństwo ma czas do nadrobienia. A teraz twoja pociecha przybierze do porodu trochę masy. [emoji16]

reklama

Zatoki ? Ciśnienie ?

Do góry