reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

No wlasnie, jak to jest, czy naprawde po karmieniu zmienia sie seksualna wrazliwosc piersi i brodawek? Tak mi powiedziala kolezanka. Mi juz w ciazy piersi bardzo sie zmienily, choc wczesniej byla to jedna z najbardziej erogennych stref to teraz dotykanie mnie raczej drazni i boli...

Jedno że teraz są bardziej wrażliwe, drugie to kwestia psychiki. Ja zawsze lubiłam dotykania sutków, teraz czasem tak, czasem nie, mąż musi wyczuć:p czy może. Na początku karmienia to fontanna z mlekiem i bez dotykania, ale z czasem wróciłam do "sprzed" . Wydaje mi się że to siedzi w głowie..

reklama
Nie stać mnie na doulę ;)

Nie wiem czy to kwestia "stać"
Ja biorę położna 2 raz i mój mąż twierdzi że nas nie stać i przecież wiem już jak się rodzi.. bez komentarza..
Ja twierdzę że to priorytet moich wydatków i nawet jak bym miała pożyczyć to pożyczę.. po 1 porodzie twierdziłem że zarobiła każda złotówkę bo naprawdę mi pomogła.. I dzięki niej urodziłam duże dziecko naturalnie.. wszystkiego dopilnowala.. Kiedy znieczulenie, kiedy anestezjolog, nawet kiedy mąż ma zrobić zdjęcie jak się mały urodził. A że poród był ciężki to pewnie gdybym jej nie wzięła skonczyloby się cc czego nie chciałam. Była też do dyspozycji przed i po porodzie.. mówiła kiedy skurcze i wejść do wody czy się rozkręci, a kiedy na ip.. I już tam na mnie czekali..

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy to kwestia "stać"
Ja biorę położna 2 raz i mój mąż twierdzi że nas nie stać i przecież wiem już jak się rodzi.. bez komentarza..
Ja twierdzę że to priorytet moich wydatków i nawet jak bym miała pożyczyć to pożyczę.. po 1 porodzie twierdziłem że zarobiła każda złotówkę bo naprawdę mi pomogła.. I dzięki niej urodziłam duże dziecko naturalnie.. wszystkiego dopilnowala.. Kiedy znieczulenie, kiedy anestezjolog, nawet kiedy mąż ma zrobić zdjęcie jak się mały urodził. A że poród był ciężki to pewnie gdybym jej nie wzięła skonczyloby się cc czego nie chciałam. Była też do dyspozycji przed i po porodzie.. mówiła kiedy skończę i wejść do wody czy się rozkręcić, a kiedy na ip.. I już tam na mnie czekali..
Dokładnie. Stać mnie czy nie stać, ja jej potrzebuje i tyle ;) bez niej nie urodzę - dosłownie, bo mam tokofobie do tego stopnia, że na 100% poród zakończyłby się cc bądź proznkciagiem. Także wolałam oszczędzić na wózku i odłożyć na doule - w sumie to się składam z moim na te przyjemnosc ;p

Najgorsze w diecie bezglutenowej są początki. My już tak gotujemy od 8 lat ;)

U nas 2 rok, ale też bez mlek zwierzęcych.. take mała niedogodność. Syn całe szczęście mało kluskowy, naleśniki robię dla urozmaicenia, a leniwych i pierogów nigdy nie lubił. Ciasto spróbuje i resztę my jemy. Pieczywo w putce kupuje owsiane lub bułki do tostów.

Ostatnia edycja:
Dokładnie. Stać mnie czy nie stać, ja jej potrzebuje i tyle ;) bez niej nie urodzę - dosłownie, bo mam tokofobie do tego stopnia, że na 100% poród zakończyłby się cc bądź proznkciagiem. Także wolałam oszczędzić na wózku i odłożyć na doule - w sumie to się składam z moim na te przyjemnosc ;p

Też mówię swojemu m za na pół, będzie że mną to sobie przypomni te bóle i resztę. Tyle co przejdę to sam zapłacić powinien.
My wózek mamy po Dawidzie I co się tylko dało to nie kupowaliśmy..
"Przyjemność" dobrze nazwane..

Tak ja kupuje Epson kilogramami i ogólnie lubię się w solach kąpać.. A to z morza martwego A to inne..

reklama
Do góry