kasiaczek89pl
Fanka BB :)
Oliwke magnezową będziesz robić? Mnie strasznie podrażnia w ciąży, więc jednak poprzestaję na soli Epsom![]()
Mi nic nie było póki co
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oliwke magnezową będziesz robić? Mnie strasznie podrażnia w ciąży, więc jednak poprzestaję na soli Epsom![]()
W fizjologicznej ciąży nie ma takiej potrzebyJak już mówimy o masażu brodawek... a kiedy należy zaprzestać przytulanek z finałem?żeby nie przyspieszyć porodu
Nie stać mnie na doulęDlatego ja wolę spotkania z moją doulą, z nią faktycznie poruszam te tematy, które są dla mnie ważne i daje wskazówki jak się przygotować do porodu w praktyce, a nie że jedne ćwiczenia z oddychania i durne polecenie, żeby słuchać położnej [emoji14] wczoraj rozmawiałyśmy i puenta była super - najlepsze położne to takie, które NIE PRZESZKADZAJĄ i wychodzą do rodzącej. Gosia opowiadała, jak jedna połozna zatargala do łazienki cały aparat do ktg, bo rodzącej najlepiej się stało pod prysznicem opierając głowę o ścianę, a rozwarcie sprawdzała podkładając lusterko pomiędzy jej nogi. Da się? Jasne, że się da, tylko trzeba chcieć![]()
Ale naburmuszony słodziakSzok z tym nazewnictwem [emoji1] Muszę zapamiętać. Chodziło mi w takim razie o brodawki [emoji1] Młody rośnie, mieliśmy usg w pt. Jest jakoś na 40tym centylu. Pokazał wreszcie buzię [emoji7] A macie jakieś doświadczenia, że wielkość glowki ma 2tyg większą niż resztę ciała? Chciałam czytać u mamaginekolog, ale coś nie mogłam wejść. Zobacz załącznik 878003
Pogadaj, pogadaj [emoji3]U mnie Młody w 32+5 głowa i brzuszek były na 34+5, a kość udowa 32+6, także też różnica 2 tygodni. Myślę, że jak lekarz nic nie wspomniał, to nie ma się czym martwićPiękna buźka!
A mnie pachwina boli, czy tam staw biodrowy, nie wiem, bo to taki promieniujący ból, że aż do kolana schodzi ;/ Pewnie młody coś uciska, muszę z nim pogadać ;/
Poważnie ?kurcze, bo słyszałam, że nasienie może przyspieszać poród. To czemu, jak już jest się po terminie to polecają seks ?W fizjologicznej ciąży nie ma takiej potrzeby![]()
Moja ciotka też powiedziała, że smutny, a ja myślałam że takie miny właśnie w brzuchu mają. Że rzadko albo wcale nie są uśmiechnięte. Przecież po porodzie też w większości nie od razu się uśmiechają. A tak z ciekawości: widzialyscie uśmiechnięte zdjęcia 3d z ok 30tc? [emoji3]Ale naburmuszony słodziak
My taką minę nazywamy BUKA Bartosz ma od urodzenia po dziś dzień tak jak jest niezadowolonyMoja ciotka też powiedziała, że smutny, a ja myślałam że takie miny właśnie w brzuchu mają. Że rzadko albo wcale nie są uśmiechnięte. Przecież po porodzie też w większości nie od razu się uśmiechają. A tak z ciekawości: widzialyscie uśmiechnięte zdjęcia 3d z ok 30tc? [emoji3]
Sczerze? Bo takPoważnie ?kurcze, bo słyszałam, że nasienie może przyspieszać poród. To czemu, jak już jest się po terminie to polecają seks ?