reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

RooibosGirl duże macie mieszkanko? Bo patrzę że sporo miejsca dla Blanki się szykuje :) ostatnio myślałam o was i stwierdzilam że jeśli będę miała druga Córeczkę to nazwę ją Blanka. Chociaż stary uparcie Stasia :)

KINDERBUENOO88 co oprócz tokso powtarzasz? :)
Uwielbiam to imię! Jest śliczne :) od lat planowałam tak nazwać córeczkę. Życzę Wam kolejnej córeczki :) Mieszkanie jest mikro, ledwie 30 metrów. Bardzo dużo rzeczy przenieśliśmy do drugiego pokoju, tutaj będzie łóżeczko małej. Wszystko pomalowaliśmy na biało, żeby pokoik był ładny ale do małej tak naprawdę należy komoda i przeszklony kredensik, a nasze rzeczy ukrywają się w dużej szafie z lustrem... W rogu duze biurko z moimi szpargałami i komputerem... Wózek teraz chwilę jest w domu, ale potem najpierw wywieziemy go do moich rodziców a później chyba cały czas będziemy trzymać go w samochodzie, bo w bloku nie ma wozkowni, na klatce nie wolno, a w mieszkaniu się nie zmieści... Ciasno mamy, mam nadzieję że uda nam się przeprowadzić do większego lokum, bo tutaj będzie ciężko z dzieckiem, które już zacznie normalnie chodzić i będzie trzeba zorganizować mu porządny kącik do zabawy...

reklama
Ja będę mieć cesarke więc czopki biorę bo później ciężko się załatwić a jak mam prosić pielęgniarke po czopki to wolę mieć swoje

Alantan kupię jak dziecko będzie potrzebowało. Obcinaczki czy nożyczki mam w domu i nie kupuję specjalnych dla niemowlaka. Ew. szczotkę do włosów... bo moi akurat rodzą się z włoskami a grzebyk się nie sprawdza...

Ja miałam ujemna toxo i powtarzalam jakiś miesiąc temu. Teraz za jakiś tydzień chce powtórzyć HIV, WR, HBs plus zrobić wymaz z pochwy i odbytu na GBS, bo to muszę mieć świeże do porodu w wodzie. No i teraz co 1,5 tyg posiew z moczu.
Kiedy powinno sie zeobic wymaz z pochwy??
Czytajac Twojego posta przypomnialo mi sie ze miala na wczorajszej wizycie wypisac mi skierowanie i ona i ja zapomnialam...

reklama
Hej,
Moje terminy:
OM 21.09
USG 1 prenatalne 17.09
Przeczucie 11.09
ale liczę się i z porodem w październiku, zresztą byłby prezent na rocznicę ślubu :happy:
Seremida ja miałam cewnik Foleya i przebijany pęcherz przez położną, niby badanie a po prostu rach ciach i przebiła pęcherz.
Ja mam twardnienie brzucha kilka razy dziennie ale wczoraj mialam juz nieprzyjemne skurcze i w ogole mała tak mnie boksowała jakby jakis sparing w brzuchu miała ;-) ;)
Najadlam sie dzisiaj nalesników z serem i szpinakiem i sosem czosnkowym...a wszystko dzięki Mamie, mówiłam jej ze mam smaka na to danie a ona mi dzwoni ze zrobiła i zaprasza...:happy::happy::happy: samej nie chcialo mi sie robic bo córa nalesniki owszem ale z dżemem bądź serem na słodko a mąż zje te ze szpinakiem ale szału nie ma :happy: on woli gulasze...wlasciwie jadłby tylko gulasze a najwiecej to z plackami ziemniaczanym lub strogonow, moze jeszcze go zrobie przed porodem zeby mial chłopina radość ;-) ;)

Do góry