reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tutaj Adamex Vicco. Fajnie się składa, wszystko już dokładnie obmacałam, ale czy jest ok to powiem dopiero koło grudnia. Ciekawe czy będziemy korzystać z jego spacerówki...
IMG_20180713_165822573.jpg
IMG_20180713_165942783.jpg

A tutaj zakupy ze smyka. Wśród nich nasz sztandarowy zimowy kombinezonik :) Skarpetki w końcu wzięłam 13-15 i myślę, że ten rozmiar będzie ok :)

IMG_20180713_171217411_HDR.jpg
IMG_20180713_171412660_HDR.jpg
IMG_20180713_171507311_HDR.jpg

Załączniki

• IMG_20180713_165822573.jpg
    IMG_20180713_165822573.jpg
    394,3 KB · Wyświetleń: 322
  • IMG_20180713_165942783.jpg
    IMG_20180713_165942783.jpg
    459,3 KB · Wyświetleń: 321
  • IMG_20180713_171217411_HDR.jpg
    IMG_20180713_171217411_HDR.jpg
    574,2 KB · Wyświetleń: 311
  • IMG_20180713_171412660_HDR.jpg
    IMG_20180713_171412660_HDR.jpg
    501,5 KB · Wyświetleń: 305
  • IMG_20180713_171507311_HDR.jpg
    IMG_20180713_171507311_HDR.jpg
    524,9 KB · Wyświetleń: 311
reklama
Jak pierwszy raz trafiłam do mojego ginekologa prowadzącego ciążę to najpierw mocno się speszyłam, bo młody taki jakiś. Przez to, że wcześniej wszyscy ginekolodzy i ginekolożki u których bywałam byli średnio ładni i raczej starzy to nawet przez myśl mi nie przeszło, że mogę trafić na takiego, który wygląda jak normalny facet.

Moja wcisnęła się za kość łonową i też czuję ją tak nisko. Gin mówił, że dlatego słabiej czuję ruchy, ale że do czasu porodu mała będzie musiała trochę się podnieść. No bo nie tędy droga :)

Też nie mogłam nadrobić. Brzuch przestał mi tak często twardnieć, ale ja też zaczęłam się bardziej oszczędzać. Dzisiaj trochę się poruszałam, bo sprawdzałam wózek, co gdzie i jak trzeba naciskać, żeby się składał i rozkładał no i potem musiałam posiedzieć, bo zaraz zaczęły się jakieś kłucia i spinanie brzucha. Ale chwilę posiedziałam i już jest ok. Zaczęłam brać trochę więcej magnezu.

Haha, moja też szaleje już w momencie, kiedy dopiero kroję owoce albo właśnie odrywam szypułki :)

Jeśli chodzi o moje daty porodu to:
OM - 29 września
USG - 29 września
Chciałabym rodzić po 15 września, ale w żadnym razie nie w październiku!

Ja byłam kiedyś u takiego ciacha ze nie wiedziałam gdzie oczy podziać. Naprawdę przystojny facet. Jak marzenie :)

Ja już doczłapałam się do domu. Pierw mnie zmoczyl deszcz, że z moich świeżo umytych i wyprostowanych włosów zrobił się mop. A wracałam w taką duchotę jak w lesie tropikalnym. No szok!!!

Mały zdrów, wszystko ma jak powinien. 29 tc odpowiada 31tc waży 1545 g. Także spory ale bez szaleństwa :) pan Donat bardzo miły :)

Poszłam na Starynkiewicza, ten szpital wyglada jak taki stary uniwersytet. Drzwi do samego nieba takie podwójne. Klimat aż pachnie starością. Ludzie mili ale nie prowadzą ciazy z cukrzyca ciążowa tylko z cukrzycą przedciazowa, niemniej zapraszają by u nich rodzić. Także niewiele osiągnęłam. Ale pielęgniarka mówiła, że cukrzyca to nic takiego, że prowadzi się ją jak inna ciąża niemniej nie zapisali mnie bo takich ciazy nie prowadzą. No cóż. Od początku ciazy jestem jak jakieś zgniłe jajo którego nikt nie chce :) a ja jestem taka sympatyczna, jak byłam mała dawałam dzieciom cukierki by się ze mną bawiły- chyba czas znowu to wprowadzić w życie.

A na koniec odebrałam zakupy z doz.pl za to wszystko zapłaciłam 190 zł. Jeszcze chce dokupić pare rzeczy jak waciki dla niemowląt, podpaski z Belly, płyn do prania do białych i kolorowych( to mam w Rossmanie) jeśli widzicie, że czegoś brakuje to piszcie :)

Zobacz załącznik 877178
Najważniejsze że jest ok, te chusteczki mokre fajne ale kurde drogie, oscenisept może do pępka???? Ja też stawiam na linomag ale mam tylko krem do ciała do kąpieli kupiłam piankę bambino, na kolki coś kupujesz? Zobaczenia ci ja mam i mogę porównać

Polozylam sie i zasnelam. Teraz wyslalam meza po owoce. Mi sie w zasadzie spina co godzine, albo jak sie tylko rusze dalej niz do toalety. I mnie boli tak, ze ciezko krok zrobic i zaczynam dyszec. Zaraz lykne dodatkowy magnez. Jakby dalej twardnial i bolal to mam scopolan w czopkach- bede sie ratowac. Lekarka tez mi mowila, ze luteina dopochwowa dziala rowniez rozluzniajaco. Moze przestane byc bohaterka i zaczne ja brac. Powiedziala zeby pobrac tydzien i zobaczyc czy bedzie roznica.

Moje terminy porodu:
Z om 13.09.2018
Z usg prenatalnego: 8.09
Lekarz: 29.08 ide do szpitala, ktg i zrobia mi cc albo jak zacznie sie porod albo jak skoncze 39tc
Ja: przeczucie mi mowi, ze Leoś bedzie sierpniowy

GoJ dzięki za informację :)
Chloe, mi też się spina tak myślę około 10 razy na dobę. Czasami lekko boli, czasami tylko taki dyskomfort.

Dziewczyny, czy któraś z was nie przechodziła toksoplzmozy i ma powtórzyć badanie? Albo powtarzacie te HCV HIV WR itd?
Ja nie przechodziłam toxo. Miałam już dwa badania. Niektórzy lekarze robią 3 razy w ciągu całej ciąży te wyniki, a niektórzy tylko raz i potem ew. w przypadku objawów grypopodobnych.
HIV i Hbs teraz na następną wizytę mam mieć powtórzony.

U mnie termin z OM: 2 września, z USG: 5 września, jak mały poczeka do 10.09 to będzie prezentem urodzinowym :) Wcale bym się nie obraziła ;)

Dzisiaj mój synuś przechodzi sam siebie i takie kopy w okolice pępka mi zapodaje, że aż wstrzymuję oddech jak się zaczyna ruszać. Założę się, że jak się wieczorem położymy i mąż będzie trzymał rękę na brzuchu to łobuz będzie udawał, że wcale go w środku nie ma ;p

GoJ dzięki za informację :)
Chloe, mi też się spina tak myślę około 10 razy na dobę. Czasami lekko boli, czasami tylko taki dyskomfort.

Dziewczyny, czy któraś z was nie przechodziła toksoplzmozy i ma powtórzyć badanie? Albo powtarzacie te HCV HIV WR itd?
Ja powtarzam teraz wszystko z pierwszych badań Toxo WR HIV i coś tam ale to przed 31 jakoś robię

reklama
Najważniejsze że jest ok, te chusteczki mokre fajne ale kurde drogie, oscenisept może do pępka???? Ja też stawiam na linomag ale mam tylko krem do ciała do kąpieli kupiłam piankę bambino, na kolki coś kupujesz? Zobaczenia ci ja mam i mogę porównać

Octanisept mam bo sama stosuje :)
A na kolki to nie pomyślałam, a co się poleca ?

Do góry