reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

kasiaczek89pl mi lekarz mówił, że rozwarcie nie jest żadnym wyznacznikiem, bo można i miesiąc i dłużej z rozwarciem chodzić i nic się nie dzieje, w ogóle to mi chyba nawet lekarz nie bada czy mam rozwarcie, także 3 mam kciuki
ja dzisiaj po wizycie u lekarza, miałam mieć to ostatnie usg, bo już 33 tydzień, ale że idę na kwalifikację do cc do szpitala 7 sierpnia, to lekarz powiedział żebym przyszła za tydzień w poniedziałek na to dokładne usg, bliżej tej wizyty w szpitalu, żeby oszacować wagę dziecka w dniu urodzin, więc pomiędzy standardową wizytą, którą mam za 4 tyg wpadło mi to usg. Pytałam też o ktg, to powiedział, że od 38 tyg do szpitala jeździć trzeba na ktg. Zrobił szybkie usg i badanie i wszystko w porządku :)

reklama
Wróciłam z miasta.
Krew pobrana. Ogólne i HBs ze skierowania ale dodatkowo dopłaciłam 25 zł żeby mi.grupę krwi oznaczyli.
No bo teraz to trzeba mieć karteczkę z peselem. A ja mam oryginał z poprzedniej ciąży ale bez peselu. Po co by miała Pani przyjmująca na porodówke się pluć od samego wejścia :laugh2:
ja też mam grupę krwi z poprzedniej ciąży z 2012 roku.. nie wiedziałam, że ma być też PESEL, zobaczymy czy będą kazali mi jeszcze raz robić badanie jak pojadę na kwalifikację do cc

Luzik, nie że do środka, tylko tak delikatnie przu dziurce [emoji14]
Dokładnie tak jak napisałaś:) przy samym porodzie to pikuś, tam to dopiero będzie jazda :happy: pamietam jak mialam stresa ze bedą mnie oglądali nago obcy ludzie a.potem juz w trakcie ze bylo mi obojętne kto i co widzi...byleby mała już była po właściwej stronie a troche sie tych ludzi przewinęło koło mnie przez 12 godzin :happy: a i tak CC się skończyło i kolejne grono oglądaczy :laugh2:

Dokładnie tak jak napisałaś:) przy samym porodzie to pikuś, tam to dopiero będzie jazda :happy: pamietam jak mialam stresa ze bedą mnie oglądali nago obcy ludzie a.potem juz w trakcie ze bylo mi obojętne kto i co widzi...byleby mała już była po właściwej stronie a troche sie tych ludzi przewinęło koło mnie przez 12 godzin :happy: a i tak CC się skończyło i kolejne grono oglądaczy :laugh2:
Podszas porodu mnie też obojętne co kto po co... gorzej teraz jak mi grzebią tu i tam... brr

Ja jadę właśnie na usg i jadę to za duże słowo bo tramwaj stoi i nie rusza. Nie znoszę tego. Ale mały mi się rusza to liczę na atrakcje :)
Wprawdzie to z luxmedu ale jakiś inny lekarz o imieniu Donat :) mi się słodko kojarzy za to Kamilowi z denatem :p

A potem chce odwiedzić szpital na Starynkiewicza bo to obok s była to pierwsza myśl jak zaszłam w ciąże, że tam chce rodzic. Może uda mi się tez umówić do jakiegoś specjalisty od cukrzycy by w końcu wiedzieć co i jak z moją ciąża. Dziś mam 29+3 czyli 30 tc to czas zacząć ogarniać temat :)
ja byłam i tego lekarza na pierwszym prenatalnym usg i strasznie mnie wtedy niepotrzebnie nastraszył :(

reklama
Podszas porodu mnie też obojętne co kto po co... gorzej teraz jak mi grzebią tu i tam... brr
No fakt, jak człowiek w pełnej swiadomości i nie ma boli to jakoś inaczej ;)
Z tą grupą krwi to ja mam bez peselu i na nazwisko panieńskie...w 2012 było ok a teraz to nie wiem, musze dopytać lekarza bo zgłupiałam.

Do góry