reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

RooibosGirl igg i igm ujemne? Czyli że nigdy nie miałaś toxo? Ja powtarzałam drugi raz na sam koniec maja, ale zastanawiam się czy nie zrobić może jeszcze raz na wszelki wypadek :)
My też jesteśmy zdecydowani na adamex vicco lub barletta. Oglądaliśmy w sklepie bo zastanawialiśmy się jeszcze nad bebetto, ale adamex wizualnie jest bardzo podobny a jednocześnie duzo lżejszy i bardziej poręczny :)

Nie miałam dawno problemów to zaczęłam wymyślać że może mam toxo, albo jakieś syfy. Ale w sumie skad jak od lutego to miałam tylko dwa małe seksy z mężem :tak:
No wychodzi na to że nigdy nie miałam toxo :)
Polozylam sie i zasnelam. Teraz wyslalam meza po owoce. Mi sie w zasadzie spina co godzine, albo jak sie tylko rusze dalej niz do toalety. I mnie boli tak, ze ciezko krok zrobic i zaczynam dyszec. Zaraz lykne dodatkowy magnez. Jakby dalej twardnial i bolal to mam scopolan w czopkach- bede sie ratowac. Lekarka tez mi mowila, ze luteina dopochwowa dziala rowniez rozluzniajaco. Moze przestane byc bohaterka i zaczne ja brac. Powiedziala zeby pobrac tydzien i zobaczyc czy bedzie roznica.
Hmm... W sumie jak raz byłam u innej ginekolog to mówiłam o tym spinaniu się brzucha i dala mi na wszelki wypadek receptę na luteine. Położna mówiła tylko o nospie. Ratuj się jakoś Chloe, u Ciebie nie wygląda to zbyt ciekawie :( może tylko niepotrzebnie się męczysz i stresujesz a można łatwo sobie pomóc w takiej sytuacji.

reklama
Tutaj Adamex Vicco. Fajnie się składa, wszystko już dokładnie obmacałam, ale czy jest ok to powiem dopiero koło grudnia. Ciekawe czy będziemy korzystać z jego spacerówki...
Zobacz załącznik 877242 Zobacz załącznik 877243

A tutaj zakupy ze smyka. Wśród nich nasz sztandarowy zimowy kombinezonik :) Skarpetki w końcu wzięłam 13-15 i myślę, że ten rozmiar będzie ok :)

Zobacz załącznik 877244 Zobacz załącznik 877245 Zobacz załącznik 877246
Lał fajne zakupy

Chyba taki dzień dziś. Mnie skurcze łapią teraz jakoś często 2x na godzinę od 2h. No i takie miesiączkowe. Ale też zjadłam tę fasolkę i to chyba był błąd. Mówicie że Buscopan w ciąży można? Bo se chyba walne draga zaraz....

Ja miałam ujemna toxo i powtarzalam jakiś miesiąc temu. Teraz za jakiś tydzień chce powtórzyć HIV, WR, HBs plus zrobić wymaz z pochwy i odbytu na GBS, bo to muszę mieć świeże do porodu w wodzie. No i teraz co 1,5 tyg posiew z moczu.

Ja miałam ujemna toxo i powtarzalam jakiś miesiąc temu. Teraz za jakiś tydzień chce powtórzyć HIV, WR, HBs plus zrobić wymaz z pochwy i odbytu na GBS, bo to muszę mieć świeże do porodu w wodzie. No i teraz co 1,5 tyg posiew z moczu.
U mnie GBS między 34 a 36 tc czyli skierowanie dostanę 31 lipca. I oby był ujemny bo nie chcę znów w szpitalu leżeć 5 dób bezsensu...

reklama
Ja na kolki nie kupuję nic bo zakładam że ich nie będzie. Tak jak w poprzednich przypadkach. Do kikuta gencjanę lub waciki ze spirytem bo to raz dwa dzięki temu odpada. Czopki nie były mi potrzebne i nie kupuję.

Do góry