reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

RooibosGirl igg i igm ujemne? Czyli że nigdy nie miałaś toxo? Ja powtarzałam drugi raz na sam koniec maja, ale zastanawiam się czy nie zrobić może jeszcze raz na wszelki wypadek :)
My też jesteśmy zdecydowani na adamex vicco lub barletta. Oglądaliśmy w sklepie bo zastanawialiśmy się jeszcze nad bebetto, ale adamex wizualnie jest bardzo podobny a jednocześnie duzo lżejszy i bardziej poręczny :)

Nie miałam dawno problemów to zaczęłam wymyślać że może mam toxo, albo jakieś syfy. Ale w sumie skad jak od lutego to miałam tylko dwa małe seksy z mężem :tak:
No wychodzi na to że nigdy nie miałam toxo :)
Polozylam sie i zasnelam. Teraz wyslalam meza po owoce. Mi sie w zasadzie spina co godzine, albo jak sie tylko rusze dalej niz do toalety. I mnie boli tak, ze ciezko krok zrobic i zaczynam dyszec. Zaraz lykne dodatkowy magnez. Jakby dalej twardnial i bolal to mam scopolan w czopkach- bede sie ratowac. Lekarka tez mi mowila, ze luteina dopochwowa dziala rowniez rozluzniajaco. Moze przestane byc bohaterka i zaczne ja brac. Powiedziala zeby pobrac tydzien i zobaczyc czy bedzie roznica.
Hmm... W sumie jak raz byłam u innej ginekolog to mówiłam o tym spinaniu się brzucha i dala mi na wszelki wypadek receptę na luteine. Położna mówiła tylko o nospie. Ratuj się jakoś Chloe, u Ciebie nie wygląda to zbyt ciekawie :( może tylko niepotrzebnie się męczysz i stresujesz a można łatwo sobie pomóc w takiej sytuacji.

reklama
Tutaj Adamex Vicco. Fajnie się składa, wszystko już dokładnie obmacałam, ale czy jest ok to powiem dopiero koło grudnia. Ciekawe czy będziemy korzystać z jego spacerówki...
Zobacz załącznik 877242 Zobacz załącznik 877243

A tutaj zakupy ze smyka. Wśród nich nasz sztandarowy zimowy kombinezonik :) Skarpetki w końcu wzięłam 13-15 i myślę, że ten rozmiar będzie ok :)

Zobacz załącznik 877244 Zobacz załącznik 877245 Zobacz załącznik 877246
Lał fajne zakupy

Chyba taki dzień dziś. Mnie skurcze łapią teraz jakoś często 2x na godzinę od 2h. No i takie miesiączkowe. Ale też zjadłam tę fasolkę i to chyba był błąd. Mówicie że Buscopan w ciąży można? Bo se chyba walne draga zaraz....

Ja miałam ujemna toxo i powtarzalam jakiś miesiąc temu. Teraz za jakiś tydzień chce powtórzyć HIV, WR, HBs plus zrobić wymaz z pochwy i odbytu na GBS, bo to muszę mieć świeże do porodu w wodzie. No i teraz co 1,5 tyg posiew z moczu.

Ja miałam ujemna toxo i powtarzalam jakiś miesiąc temu. Teraz za jakiś tydzień chce powtórzyć HIV, WR, HBs plus zrobić wymaz z pochwy i odbytu na GBS, bo to muszę mieć świeże do porodu w wodzie. No i teraz co 1,5 tyg posiew z moczu.
U mnie GBS między 34 a 36 tc czyli skierowanie dostanę 31 lipca. I oby był ujemny bo nie chcę znów w szpitalu leżeć 5 dób bezsensu...

reklama
Ja na kolki nie kupuję nic bo zakładam że ich nie będzie. Tak jak w poprzednich przypadkach. Do kikuta gencjanę lub waciki ze spirytem bo to raz dwa dzięki temu odpada. Czopki nie były mi potrzebne i nie kupuję.

Do góry