reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja jadę właśnie na usg i jadę to za duże słowo bo tramwaj stoi i nie rusza. Nie znoszę tego. Ale mały mi się rusza to liczę na atrakcje :)
Wprawdzie to z luxmedu ale jakiś inny lekarz o imieniu Donat :) mi się słodko kojarzy za to Kamilowi z denatem :p

A potem chce odwiedzić szpital na Starynkiewicza bo to obok s była to pierwsza myśl jak zaszłam w ciąże, że tam chce rodzic. Może uda mi się tez umówić do jakiegoś specjalisty od cukrzycy by w końcu wiedzieć co i jak z moją ciąża. Dziś mam 29+3 czyli 30 tc to czas zacząć ogarniać temat :)

Mi w luxmedzie trafił się ginekolog czarny.. nie żebym była rasistką, ale jak zobaczyłam chciałam sprzed gabinetu uciekać..

reklama
Dziewczyny czy jest wśród nas jakaś mama wcześniaka? Chętnie bym podpytala co i jak na priv. Jednak wolę być przygotowana na wszystko.

Kuzynka ma mi wysłać ciuszki dla wcześniaka. Rozmiary 44 i 50. Mam nadzieję że się nie przydadzą. Ale lepiej mieć.

Ja nie rozumiem czemu Cie nikt nie chce, jak cukrzycę ma pewnie z 30 % nas tu na forum. Masz się biedulko :*

GoJ a te ewentualne złogi i chore nery to tylko dla mnie źle czy może to zaszkodzić dziecku?

Seremida mi znajoma opowiadała że jej przebijali, miała już oxy podłączona i przyszła położna niby zbadać a chyba palcami przebila żeby odeszły wody i poszło szybciej :) ale to tyle o ile usłyszałam

@seremida . Ja tez tak miałam jak Agata pisze wyżej

Haha :) ale ostatecznie zostałaś i dałaś się zbadać?
Kurcze, ja dziś czuję małą poniżej linii majtek. Nie za nisko?

Mój mąż wrócił z pracy i śpi. Zauważyłam że my nie umiemy razem spędzać czasu, rozmawiać... Ostatnio powiedział że on nasza księżniczkę będzie kochał. Bo tak to on nie umie i nigdy nikogo nie kochał...

Jeśli pytasz p mnie to tak.. zostałam. Chyba wtedy tylko cytologia chciałam. Ale jak powiedziałam mężowi to był wściekły że " takiemu" dałam się dotknąć.. hihi.. mnie po 1 porodzie już nic nie rusza..

reklama
Co do świadczeń... Ech temat rzeka. Zawsze będzie ktoś niezadowolony, ktoś komu to pomaga i cwaniaki ciągnący kasę z państwa. Moja koleżanka pracująca w MOPS-ie mowi, że w naszym mieście jest gigantka pobierająca świadczenia w wysokości 26 tyś. miesięcznie (nie tylko 500+). To akurat jest chore. Natomiast 5 stów na dziecko? Moim zdaniem super, tylko możnaby to trochę bardziej kontrolować, bo faktycznie niektórzy przeginają. I nie, nie należało mi się na córkę i tak, popieram świadczenia, tylko moim zdaniem przepisy wymagają dopracowania ;)

Jak ona to robi? Napewno miesięcznie ?

Do góry