reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Z tymi pytaniami to zawsze takie są, a te o kasę to najgorsze. Ja jak do siebie przyjeżdżam to co rusz jest jak tam w tej Warszawie, ile zarabiasz? A mieszkanie własne czy wynajmowane ( jak wynajmowane to takie współczucie w oczach) jaki samochód.
Jeszcze wcześniej było, że mi się w życiu nie powiodło bo rozwód i brak dzieci, że moje życie takie puste. Teraz jak jestem w ciazy myślałam, że będzie lepiej ale i tak ciagle coś nie tak..
Raz jestem za bogata raz za biedna zależy jak chcą dowalić :)

Większość ludzi tylko do tego dąży. By dowalić innemu i tym się dowartościować.

Niebałdzo zrozumiałam. 500 plus na 2 i każde następne dziecko masz bez względu na dochody od narodzin dziecka jakby. Tzn. jeśli urodzisz i dok. złożysz przed 10 września to już koło 27 bedziesz miała na dwoje dzieci te 500 plus.Poza tym nie rozumiem co kosiniakowe (1000 zl przez rok ) ma do 500 plus?

No mi mądra teściowa z szwagierka mówiły ze się nie dostaje 500 jeżeli się ma kosiniakowe. Co do dostawania na macierzyńskim mówiły ze tez raczej nie. Niby obeznane dość w takich sprawach ale same nie biora bo ich nie dotycza już te rzeczy. Wiec nie żeby nie chciały się chwalić ile dostają. Wiec interesu powinny nie mieć w ściemnianiu mnie. Chyba poprostu zrobiły to żebym nie złożyła wniosku na młodego bo mi się niby nie należy...

U mnie to samo. Spać nie mogę.
Do tego urlop się psuje bo niepotrzebnie braliśmy ciotkę która czasem lubi sobie popic i chyba zaczyna jej tego brakować , więc ma takie wachania nastrojów że głowa mala. Nie wiem po co ja się na to godziłam. Niby dobrze że nie piję ale jej humorki mnie już wyprowadzają z równowagi. Po urlopie jak najdalej od takich ludzi...

Współczuje. Szkoda urlopu.

Refleks szachisty mam...

Ja to nawet nie wiedziałam co mi przysługuje na dzieci. Myślałam że jak pracuję za te 1600zł msc to ma mi wystarczać... Dopiero potem jak z Kacprem były kłopoty trafiliśmy na GENIALNĄ panią pedagog ktora wręcz zaciągnęła mnie do OPSu i się zaczęłam ogarniać w temacie świadczeń z OPSow czy np. stypendiów szkolnych. I że miasto lub OPS może mi za obiady dzieci w szkole płacić.

I powiem Wam że mnie polityka to tam średnio ale jak policzę ile dzięki dodatkom, stypendiom czy BILETOM MZA MZT itp za darmo zostaje mi w kieszeni w sensie że skromnie ale mozna żyć nie egzystować to się b. cieszę.

Wyspałam się w dzień... i teraz się bujam...

Ja tez właśnie nic nie wiem. Tyle ze na jedna 500 biorę. To i tak było gadanie ze po co jak mam pieniądze na życie. Ja mówię ze to dla każdego drugiego to dlaczego mam nie brać. Innemu nie zabraknie. I pewnie z bólu dupy mi tak teraz nagadały Fajnie ze można od państwa coś jednak dostać ... i skoro jest ta pomoc to warto korzystać jeżeli jest potrzeba. Wczoraj gadałam z koleżanka i mówię jej żeby se o obiady złożyła , o rodzinne bo ma szanse, o 500 na pierwsze bo tez dostanie... a najwyżej odrzuca wnioski jak przekroczy to się tłumaczyła ze nie brała wcześniej bo się wstydziła prosić. To nie jest proszenie. To się należy. Tyle wiedziałam to jej powiedziałam. A ona właśnie mi ze na małego powinnam dostać 500 bo jej bratowa niedawno rodziła i brała. I wtedy pomyślałam ze Was zapytam bo niestety coś mi brzydko pachnie

U mnie to samo. Spać nie mogę.
Do tego urlop się psuje bo niepotrzebnie braliśmy ciotkę która czasem lubi sobie popic i chyba zaczyna jej tego brakować , więc ma takie wachania nastrojów że głowa mala. Nie wiem po co ja się na to godziłam. Niby dobrze że nie piję ale jej humorki mnie już wyprowadzają z równowagi. Po urlopie jak najdalej od takich ludzi...
Zawsze jak ktoś mówi, że jedzie na urlop z ciocią albo kimś innym z rodziny to zastanawiam się, czemu robi sobie taką krzywdę ;)

reklama
Witam dziewczyny ja to chyba śpię za długo bo miałam straszne koszmary tej nocy ..... chyba pora od 20-7 rano to za długo na sen później nie ma mi się co śnić . Miłego piątku 13-go [emoji123][emoji108][emoji16]

Do góry