reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jeszcze się upewnilam czy 500+plus jest na nią tak jak kosiniakowe i jest także to sama różne świadczenia i ktoś musiał wprowadził cię w błąd

Tak jak ja bym komuś do portfela patrzyła.... chciałam się tylko dowiedzieć co mi się będzie należeć a te małpy mnie tak w balona zrobiły. Ja im pokaże [emoji23]

reklama
Tak jak ja bym komuś do portfela patrzyła.... chciałam się tylko dowiedzieć co mi się będzie należeć a te małpy mnie tak w balona zrobiły. Ja im pokaże [emoji23]
Ja już takiego tematu wśród znajomych unikam, udaje że nie słyszę albo zmieniam temat jak ktoś się mnie pyta :to ile wkoncu Dostajesz od tego Państwa kasy????..... Nie rozmawiam już na te tematy, nie chwale się nic a nic nie wspominam bo ludzie są okropni, zazdroszcza itp tak samo reaguje na pytania ile mój mąż zarabia wtedy nagle staje się głucha :D

W ogóle tak życie czasami nas potraktowalo że stałam się bardziej asertywna, nie daje się już na nic namówić na co nie mam ochoty, jak dzwoniąc do mnie z jakimiś propozycjami że może kupie coś itp jestem na tyle bezczelna że się rozlaczam a jak dzwonili dopiero co ze maja dla mnie kredyt to potrafiłam powiedzieć kobiecie wprost że marzę ich już spłacić i nic więcej od nich nie brać :rolleyes:

W ogóle zrobiłem się od ponad roku bardzo czujna na wszystko, często mówię Nie, nawet w roku szkolnym jak któraś mama chciała mi swoje dziecko wcisnąć po lekcjach "żeby moje mogły się pobawic" to też od razu było Nie i tyle, hihi ogólnie akurat moja trójka bawi się razem a druga sprawa ja sama z nimi ciągle i nie upycham znajomym więc stwierdziłam że nie będę się uzerac z obcymi dziećmi będąc nadododatek w ciąży.... Poznałam się już na ludziach, zwłaszcza na rodzinie męża, przestalismy się przejmować itp mamy siebie, mamy rodziców a ludzie z którymi rozmawiam to tak o pogodzie i kawie albo dzieciach, przestałam mówić o problemach (bo wtedy sprawia im to przyjemność), o kasie bo wychodzi zazdrość itp

Znajomi czy nieznajomi....
Ja nigdy się nikogo nie zapytałam ile zarabia albo czy pobiera jakieś profity od państwa.
To już trzeba mieć tupet.
Bo jak dzieci więcej niż dwójka to na pewno tylko dla kasy robione

Znajomi czy nieznajomi....
Ja nigdy się nikogo nie zapytałam ile zarabia albo czy pobiera jakieś profity od państwa.
To już trzeba mieć tupet.
Bo jak dzieci więcej niż dwójka to na pewno tylko dla kasy robione
No właśnie my się nie zapytamy bo mi też głupio do tej pory nie wiem ile kuzynka płaci ratę za swoje mieszkanie i za ile kupili a ich pierwsze pytanie do nas jaka była cena mieszkania i jaka mamy ratę w takich sytuacjach już mi głupio nic nie mówić, ale dochodzę do perfekcji i narazie idzie mi dobrze gorzej z moim mężem bo on taki dobry jest dla wszystkich, torta zrobi taniej mimo że mu się nie opłaca, zawsze na zawołanie ale już pomału się przejechał że on wtedy jest spoko jak coś chcą także widzi jakie życie brutalne i zaczyna myśleć i robić po mojemu hihi...

Ja dzieci miałam 3szt zanim weszło te 500+ także ludzie są okropni

reklama
A wiecie spać nie mogę już totalnie mi się wszystko przesunelo wstałam dziś o 7 wypiłem sok i kawę i zasnęłam aż prawie do 11 szok dzieci same śniadanie sobie zrobili i właśnie przez to nie śpię ehhh

Do góry