18grudzien
Fanka BB :)
No właśnie hihi,Bo Ty na.pewno miałaś przecieki od kogoś kto nad tą ustawą pracował i dlatego tyle narobiliście !! na zapas !
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie hihi,Bo Ty na.pewno miałaś przecieki od kogoś kto nad tą ustawą pracował i dlatego tyle narobiliście !! na zapas !
Dobra we wrześniu będziemy już o 19 na siedząco zasypiacJa tam zawsze późno chodzę spać.
Narazie oglądam Truman Show.
A jeszcze muszę prysznic wziąć i włosy wysuszyć bo jutro na to badanie krwi. To trzeba się jakoś zaprezentować heh
Haha wykupiłyśmy [emoji43]Ja nie mam tego kombinezonu bo same małe rozmiary 50,56 i aż wejdę jutro do Smyka
Niebałdzo zrozumiałam. 500 plus na 2 i każde następne dziecko masz bez względu na dochody od narodzin dziecka jakby. Tzn. jeśli urodzisz i dok. złożysz przed 10 września to już koło 27 bedziesz miała na dwoje dzieci te 500 plus.Poza tym nie rozumiem co kosiniakowe (1000 zl przez rok ) ma do 500 plus?Kobietki bo ja ciemna. Pytanie o 500 plus. Mam dwie córki. Obecnie dostaje na jedna 500. Jeżeli będę na macierzyńskim to na młodego jako trzecie dziecko dostanę 500? Bo mam w otoczeniu tylko matki niepracujące i one dostają do roku po 1000 zł a potem dopiero 500+. Mi ten 1000 się nie należy bo mam moja kasę z macierzyńskiego. W takim razie chyba 500 na małego mi przysługuje [emoji848]
W ogóle zrobiłem się od ponad roku bardzo czujna na wszystko, często mówię Nie, nawet w roku szkolnym jak któraś mama chciała mi swoje dziecko wcisnąć po lekcjach "żeby moje mogły się pobawic" to też od razu było Nie i tyle, hihi ogólnie akurat moja trójka bawi się razem a druga sprawa ja sama z nimi ciągle i nie upycham znajomym więc stwierdziłam że nie będę się uzerac z obcymi dziećmi będąc nadododatek w ciąży.... Poznałam się już na ludziach, zwłaszcza na rodzinie męża, przestalismy się przejmować itp mamy siebie, mamy rodziców a ludzie z którymi rozmawiam to tak o pogodzie i kawie albo dzieciach, przestałam mówić o problemach (bo wtedy sprawia im to przyjemność), o kasie bo wychodzi zazdrość itp