reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Kobietki bo ja ciemna. Pytanie o 500 plus. Mam dwie córki. Obecnie dostaje na jedna 500. Jeżeli będę na macierzyńskim to na młodego jako trzecie dziecko dostanę 500? Bo mam w otoczeniu tylko matki niepracujące i one dostają do roku po 1000 zł a potem dopiero 500+. Mi ten 1000 się nie należy bo mam moja kasę z macierzyńskiego. W takim razie chyba 500 na małego mi przysługuje [emoji848]

500+ na drugie i kolejne dziecko należy się każdemu bez względu na zarobki

500+ na drugie i kolejne dziecko należy się każdemu bez względu na zarobki

To wiem. Tylko ze jest kwestia ze na tzw kosiniakowym 500+ się nie dostaje. I stad właśnie moje zastanowienie czy jeżeli kosiniakowe jest alternatywa dla macierzyńskiego i na nim się nie dostaje to czy na macierzyńskim się dostaje. No na logikę tak bo macierzyński to jak wypłata w sumie a przecież powyżej jednego dziecka dochody nie obowiązują. Czasem mam dziwne pytania [emoji23]

Kobietki bo ja ciemna. Pytanie o 500 plus. Mam dwie córki. Obecnie dostaje na jedna 500. Jeżeli będę na macierzyńskim to na młodego jako trzecie dziecko dostanę 500? Bo mam w otoczeniu tylko matki niepracujące i one dostają do roku po 1000 zł a potem dopiero 500+. Mi ten 1000 się nie należy bo mam moja kasę z macierzyńskiego. W takim razie chyba 500 na małego mi przysługuje [emoji848]
Kochana pierwsze słyszę masz źle informacje, 500+plus należy ci się na drugie dziecko bez dochodów, ale prawda jest taka że matki które po porodzie zaczną popierać kosiniakowe czyli świadczenie rodzicielskie inaczej ,też dostaną na te dziecko co właśnie urodziły 500+, moja koleżanka urodziła miesiąc temu ma kosiniakowe i 500 na tego małego, kuzynka męża też tak miała także nie prawdą jest, że się pobiera rodzicielskie a 500sie nie dostanie ;)

Kochana pierwsze słyszę masz źle informacje, 500+plus należy ci się na drugie dziecko bez dochodów, ale prawda jest taka że matki które po porodzie zaczną popierać kosiniakowe czyli świadczenie rodzicielskie inaczej ,też dostaną na te dziecko co właśnie urodziły 500+, moja koleżanka urodziła miesiąc temu ma kosiniakowe i 500 na tego małego, kuzynka męża też tak miała także nie prawdą jest, że się pobiera rodzicielskie a 500sie nie dostanie ;)

No właśnie tak mi to srednio pasowało bo nigdzie nie pisze ze jedno wyklucza drugie. A takie informacje dostałam od rodziny. Ktoś mnie niezle skancil i się z ta osoba policzę :) dziekuje Ci za wyjaśnienie

reklama
Jeszcze się upewnilam czy 500+plus jest na nią tak jak kosiniakowe i jest także to sama różne świadczenia i ktoś musiał wprowadził cię w błąd

Do góry