reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Zobacz załącznik 876539 w takim towarzystwie się pije kawkę będąc matka [emoji23] kucyki pony i te sprawy
Kubek męża mego....w środku moja herbata [emoji3][emoji3][emoji3]
1531376984875.jpg

Załączniki

• 1531376984875.jpg
    1531376984875.jpg
    844,4 KB · Wyświetleń: 251
Z kremem na brodawki czekam na zamówienie z apteki :)
Koszule nocne najpierw upatrzyłam w internecie ale teraz stwierdzam, że wolę kupić stacjonarnie i jednak trafić z rozmiarem. Nie będzie dobrze ani jakby przyszły za ciasne ani jakby przyszły luźne worki :/

Wczoraj na szkole rodzenia było o połogu. W sumie nic mnie nie zaskoczyło. Pierwsze tygodnie z małą w domu to nie będzie bajka i nastawiam się na ciężkie zderzenie z rzeczywistością.
Mamy pamiętać o tym że karmienie piersią nie działa antykoncepcyjnie, nikt nie wie skąd wziął się ten zabobon.
Na zajęciach dostałyśmy paczkę próbek od Niebieskiego Pudełka. Rozbraja mnie to mikro pudełeczko sudocremu :D nie będę go używać, ale jest prześmieszne.

S. chyba będzie zmieniać pracę, bo dostał dobrą ofertę, ale słabo by było gdyby już w drugim miesiącu zniknął im na pełne 2 tygodnie urlopu ojcowskiego.
Nie wiedziałam że trzeba składać wniosek o ten urlop tydzień przed jego rozpoczęciem... Dlatego tymbardziej cieszę się, że mama zaproponowała, że weźmie urlop i będzie do mnie przejeżdżać przez pierwsze 4 dni od powrotu ze szpitala.

Teraz idę Was poczytać, a potem lecę z psem i rzucam się do dalszego sprzątania, bo będę miała gości.. Zobacz załącznik 876543

Fajne prezenciki. Ja tez nie zaczynam od sudocremu. Może w razie potrzeby dopiero.

IMG_0889.JPG
tadam tadam a myślałam ze jestem szczupła. Do pół uda mi te L nie wchodzą [emoji33] mam nadzieje znaleźć większe. Tak , ani ta firma ani ta druga.

Załączniki

• IMG_0889.JPG
    IMG_0889.JPG
    288 KB · Wyświetleń: 281
Zobacz załącznik 876548 tadam tadam a myślałam ze jestem szczupła. Do pół uda mi te L nie wchodzą [emoji33] mam nadzieje znaleźć większe. Tak , ani ta firma ani ta druga.
O ja mam takie same jednorazowe z canpolu i to XL i naprawdę mają małą rozmiarówkę . Dobrze że ta babeczka na szkole rodzenia powiedziała bo pewnie bym nie zmierzyła wcześniej a tak to wiem że trzeba kupić nowe :)

reklama
U mnie cały czas dyskusja wewnątrz gdzie rodzić. Który szpital wybrac. W środę idę do tego bliższego zapytać co i jak tam. Zabrać listę rzeczy i może uda się poznać położnicze .

Nie potrafię zasnąć na boku nie wiem czy to normalne i bezpieczne. Mała strasznie kopię i jedyne jak na plecy się położę to jest ok i odlatuje odrazu.

Wy jak zasypiacie najczęściej??:oo:
Ja śpię na boku, ale to dlatego, że nigdy nie śpię na plecach. Czuję się jak w trumnie [emoji23] jeśli nie masz dolegliwości jak duszności to możesz spać jak tylko chcesz. Jeśli chodzi o ucisk na żyłę główną to wpływa to jedynie na ciebie gorszym samopoczuciem, dziecku nic nie jest :)
Część
Dziś noc tako była....w nocy wstałam z trzy razy....oczywiście zanim wieloryb z mielizny na głęboką wodę zsunął się -spod okna przez męża śpiącego kamieniem na brzeg lozka- tomalo łozko mokre nie było....eh
O 1 w nocy były kanapki [emoji3]
Taka głodna byłam...a że sama jeść nie mogę to pierwsze przyszły koty sepic a potem mąż...koty dostały chrupki z mężem podzieliłam się kanapkami [emoji6]
Najlepsze że mnie w nocy deszcz obudził....śpię pod otwartym oknem...i deszcz zacinał w okno i na mnie padał he he
Pogoda jak na razie pochmurna podeszczowa.....

Można polegiwac bo da się oddychać

[emoji3]Zobacz załącznik 876535
Ja też dzisiaj spałam przy otwartym oknie i jak zacinało to mi po gębie [emoji23]
Moje wczorajsze farbowanie nie wyszlo tragicznie, oprocz jednej bardzo istotnej rzeczy- zamiast rozjasnic sie na blond mam plomienny rudy [emoji23] musze to czyms wygasic teraz..
Od wczoraj w ogole czuje sie fatalnie, miesnie nog mnie tak bola jakbym przebiegla maraton, miala z was ktoras tak moze? Ledwo chodze, bo mi sie te nogi uginaja :/
Na 10 ginekolog wiec jej tez zapytam, moze cos na to poradzi no i dowiem sie ile wazy mlody. Dzis zaczelam 31 tydzien i zostalo mi 70dni.. masakra!!:o
Pokaż to farbowanie!!!

Mi zostało równo 8 tygodni, ale za około 6 będę już w szpitalu [emoji15]

Do góry