reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Moje wczorajsze farbowanie nie wyszlo tragicznie, oprocz jednej bardzo istotnej rzeczy- zamiast rozjasnic sie na blond mam plomienny rudy [emoji23] musze to czyms wygasic teraz..
Od wczoraj w ogole czuje sie fatalnie, miesnie nog mnie tak bola jakbym przebiegla maraton, miala z was ktoras tak moze? Ledwo chodze, bo mi sie te nogi uginaja :/
Na 10 ginekolog wiec jej tez zapytam, moze cos na to poradzi no i dowiem sie ile wazy mlody. Dzis zaczelam 31 tydzien i zostalo mi 70dni.. masakra!!:o

Moje wczorajsze farbowanie nie wyszlo tragicznie, oprocz jednej bardzo istotnej rzeczy- zamiast rozjasnic sie na blond mam plomienny rudy [emoji23] musze to czyms wygasic teraz..
Od wczoraj w ogole czuje sie fatalnie, miesnie nog mnie tak bola jakbym przebiegla maraton, miala z was ktoras tak moze? Ledwo chodze, bo mi sie te nogi uginaja :/
Na 10 ginekolog wiec jej tez zapytam, moze cos na to poradzi no i dowiem sie ile wazy mlody. Dzis zaczelam 31 tydzien i zostalo mi 70dni.. masakra!!:o
Witaj w klubie [emoji8]
Ja mam jeszcze niby 66 dni....

Często mi ciśnienie skacze. Byłam z nim na patologii z 5 dni ...i jak na to przez cały czas było ok i nie dostałam żadnych leków.
Teraz mam znowu dwa dni ok dwa dni podwyższone 140/80 i więcej....

A nie możesz np iść do lekarza internisty z tym. Może nie jest bojąca dupa jak Ci u mnie i coś Ci zaleci na to. Szkoda się bujać po IP jeżeli ogólnie z ciąża w porządku i miałaś wizytę lub będziesz mieć niedługo. Ja bym ta droga próbowała sobie ułatwić. Albo Ci powie ze to jeszcze nie ten etap żeby obniżać albo coś wypisze czy doradzi gdzie się udać.

Daj znać po wizycie co i jak :) a rudy ładny przecież. Ew spróbuj jakiś szamponetek póki ten kolor coś nie zblednie , bo szkoda znów farbę dawać i niszczyć. Np taki jakiś delikatny brązik na kilkanaście minut i powinno przygasić na pare myć

A nie możesz np iść do lekarza internisty z tym. Może nie jest bojąca dupa jak Ci u mnie i coś Ci zaleci na to. Szkoda się bujać po IP jeżeli ogólnie z ciąża w porządku i miałaś wizytę lub będziesz mieć niedługo. Ja bym ta droga próbowała sobie ułatwić. Albo Ci powie ze to jeszcze nie ten etap żeby obniżać albo coś wypisze czy doradzi gdzie się udać.
Wizytę miałam w poniedziałek i powiedziała,że jak będzie się utrzymywać dłużej to walić do niej właśnie że powinna w ciągu dnia być w szpitalu,ale najpierw dzwonic....
Internista to niech idzie łąkę kosić..... Tyle w jego temacie....
Położna z rejonu to mniej więcej o ciąży ode mnie....taka wsiowa baba niestety.
Nie jest tak złe. Ja ogólnie wysokociśnieniowiec jestem....także ten trochę sram bo ono źle wpływa na dziecko ale nie miał jeszcze takiego żebym mogła mówić o stanie przedrzucawkowym..

Wizytę miałam w poniedziałek i powiedziała,że jak będzie się utrzymywać dłużej to walić do niej właśnie że powinna w ciągu dnia być w szpitalu,ale najpierw dzwonic....
Internista to niech idzie łąkę kosić..... Tyle w jego temacie....
Położna z rejonu to mniej więcej o ciąży ode mnie....taka wsiowa baba niestety.
Nie jest tak złe. Ja ogólnie wysokociśnieniowiec jestem....także ten trochę sram bo ono źle wpływa na dziecko ale nie miał jeszcze takiego żebym mogła mówić o stanie przedrzucawkowym..

Aha to jak masz swoją lek na oddziale to jasne ze podejdź się pokaz.

Hej :) Wczoraj usnęłam ok 1 i serio pierwszy raz odczułam co to znaczy, że nie mogę usnąć przez kopniaki. :) Czułam ból i stwardnienie brzucha. To nie było jakieś takie bardzo bolesne, bardziej znośne, ale wzięłam no-spe.
Dużo do nadrobienia. Biorę się za układanie ubranek w szufladzie. Z mężem wczoraj rozmawialiśmy do późna. Dużo sobie wyjaśniliśmy . W sobotę odwiedzamy w W-wie koleżankę położną i wymęczę ją na każdy możliwy sposób. :))))

Wiecie chłopowi to trzeba mówić wprost co leży na sercu, a przed dwa dni żyłam tylko tym, że sam powinien się domyśleć. Wiem, że kocha małą i jak to facet inaczej to przeżywa, ale brakowało mi tych momentów , że trzyma mi rękę nna brzuchu , że patrzy jak się rusza . No i w końcu mu powiedziałam i nie miał świadomości, że jest to dla mnie tak ważne. Trafiło mu się wczoraj, że poczuł namacalnie jej stópkę , bo mocno ją wyciągnęła, tak że oboje byli w bezpośrednim kontakcie <3
Wzruszył się pierwszy raz, ale wymagało to chwili i cierpliwości.

Takie tam wypociny z rana, ale warto rozmawiać. Nie skazujmy facetów na to, żeby się domyślali. :D

IMG_0884.JPG
kołyska się nie chwaliłam. Nie mam jeszcze materaca pościeli ani nic , docelowe miejsce tez nie wybrane jeszcze :)

Załączniki

• IMG_0884.JPG
    IMG_0884.JPG
    344,7 KB · Wyświetleń: 261
reklama
Do góry