reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ale ci zazdro tych pieluch ja też chcę!!! Kurde skąd maja tyle i dlaczego akurat ty dostałaś a nie ktoś inny??? Też jesteś pielęgniarka jak seremida?? Haha
Nie, ale troche współpracuje z położna naszą przychodniana jako Promotor Karmienia Piersią (tzn. nic takiego, kilka razy gościnnie zrobiłam krótki wykład na jej szkole rodzenia ;) )

Dziewczyny w ogóle, pakuje torbę i mi się przypomniało, żeby Wam patent zapodac. Tzn. część pewnie go zna, tylko ja ogarnęlam dopiero przy drugim dziecku [emoji23]
Pakując się, zrobiłam sobie takie trzy pakunki na 3 dni. W każdym koszula, majtki, podpaska poporodowa i wkładki laktacyjne. Nie będę przekopywać torby jak głupia i szukać czego mi trzeba (i nie zapomnę np majtek [emoji14] ), jak będę szła pod prysznic, tylko siup, reklamówka w łapkę, w drugą kosmetyki i wszystko mam ;)

Btw. optymistycznie wzięłam sobie taką małą walizeczkę i już widzę, że przegielam, bo spakowałam kilka rzeczy i już pelna. Musze pomyśleć w co jeszcze się spakować [emoji14]

Ja nie mam jeszcze nic [emoji848]
Ja też ani jednej pieluchy...
Ja nie narzekam, był czas że mała tak się przekręciła że przez 4 dni ledwo kuśtykałam. Taka rwa mnie brała. No ale teraz już jest ok.
Nawet rowerem jeżdżę z chłopcami, tak po 2,5 km w jedną stronę :tak:
Oby jak najdłużej taka forma (porównując tu z niektórymi z was) bo ja jestem sama, bez chłopa na codzień i muszę sobie ogarniać jakoś
Mojego S. nie ma od przynajmniej 7 rano do 7 wieczorem :(
A mnie brakuje porządnego treningu [emoji16] orbitrek, mel b... W ogóle spaceru bez sapania i uczucia ,że zaraz zwymiotuje wszystko co mam w sobie. Tego poweru do sprzątania i ogarniania chałupy. Dobrze ,że już z górki [emoji16]
Od miesiąca się śmieje ,że nawet w kościele w ławce się nie mieszczę z moim brzuchem , kiedy stoję.[emoji16][emoji16][emoji16]

Mała szaleje wieczorem mimo ,że na dniu ledwo, ledwo.

Zamówiłam sobie wszystko do szpitala na Gemini . Jeszcze zostaje kupić torbę i mogę rodzić [emoji16][emoji16][emoji16]
Moja koleżanka urodziła 3 tyg wcześniej :D
Ja marze o tym żeby porobić brzuszki :D
Ja mam taki zestaw do szpitala.
Podpaski z Canpola i siatkowe gacie z Baby ono.
Przed ciążą nosiłam rozm M, teraz duże L więc wzięłam sobie XL żeby nic mnie nie ściskało
Ja poki co mam dla siebie do szpitala takie rzeczy jak na zdjęciu :) buteleczki już napełniłam, dorzuciłam do nich płatki kosmetyczne i patyczki higieniczne. Do szpitala brakuje mi jeszcze na pewno koszul nocnych.. i np szczotki i małej pasty do zębów.
Jest pomadka do ust, podkładki higieniczne na kibelek, wkładki do stanika, tonik z ziaji do zwilżania twarzy.
IMG_20180711_165000036.jpg

Załączniki

• IMG_20180711_165000036.jpg
    IMG_20180711_165000036.jpg
    72,6 KB · Wyświetleń: 269
@RooibosGirl profeska ;-) ;)
Ja to mam narazie kosmetyczkę kupioną (bo nie miałam jej), żel antybakteryjny, krem na brodawki i to co pokazywałam czyli gacie i podpaski.
Wy już szykujecie to i ja zacznę choć uważam że jeszcze tyyyyle czasu mam.
:laugh2:
Ale pewien postęp jest albowiem zamówiłam sobie dziś dwie koszule do szpitala.
Jak przyślą to pokaże.

U mnie cały czas dyskusja wewnątrz gdzie rodzić. Który szpital wybrac. W środę idę do tego bliższego zapytać co i jak tam. Zabrać listę rzeczy i może uda się poznać położnicze .

Nie potrafię zasnąć na boku nie wiem czy to normalne i bezpieczne. Mała strasznie kopię i jedyne jak na plecy się położę to jest ok i odlatuje odrazu.

Wy jak zasypiacie najczęściej??:oo:

Ja też ani jednej pieluchy...Mojego S. nie ma od przynajmniej 7 rano do 7 wieczorem :(Ja marze o tym żeby porobić brzuszki :D Ja poki co mam dla siebie do szpitala takie rzeczy jak na zdjęciu :) buteleczki już napełniłam, dorzuciłam do nich płatki kosmetyczne i patyczki higieniczne. Do szpitala brakuje mi jeszcze na pewno koszul nocnych.. i np szczotki i małej pasty do zębów.
Jest pomadka do ust, podkładki higieniczne na kibelek, wkładki do stanika, tonik z ziaji do zwilżania twarzy.
Zobacz załącznik 876525
O właśnie muszę podkładki na kibelek kupić a byłam wczoraj w rosmann

Nie, ale troche współpracuje z położna naszą przychodniana jako Promotor Karmienia Piersią (tzn. nic takiego, kilka razy gościnnie zrobiłam krótki wykład na jej szkole rodzenia ;) )

Dziewczyny w ogóle, pakuje torbę i mi się przypomniało, żeby Wam patent zapodac. Tzn. część pewnie go zna, tylko ja ogarnęlam dopiero przy drugim dziecku [emoji23]
Pakując się, zrobiłam sobie takie trzy pakunki na 3 dni. W każdym koszula, majtki, podpaska poporodowa i wkładki laktacyjne. Nie będę przekopywać torby jak głupia i szukać czego mi trzeba (i nie zapomnę np majtek [emoji14] ), jak będę szła pod prysznic, tylko siup, reklamówka w łapkę, w drugą kosmetyki i wszystko mam ;)

Btw. optymistycznie wzięłam sobie taką małą walizeczkę i już widzę, że przegielam, bo spakowałam kilka rzeczy i już pelna. Musze pomyśleć w co jeszcze się spakować [emoji14]
Fajny patent ja tak robię z ubrankami dla dziecka

reklama
Ja pampersy jedynki mam tylko dwie paczki dwójki są od 3kg ja mysle że klocka urodze tak jak syna (ważył 4kg) i od razu na dwójki przechodze....

Ja zasnę tylko na bokach ale w tej ciąży dość długo spalam na brzuchu nawet w 20tc.....

To ja jednak mam większy metraż do popisu ale też 4 dziecko, jest przestrzeń a łazienka zielono biała także chyba dobrze hihi.....

Do góry