reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja mam średnia walizkę dla siebie a dla dziecka mam osobno torbe na zamek, kosmetyki mini które kupiłam już dużo dają, biore koszule jedna i od razu mam takie luźne spodnie od kolan i koszulka na drugi dzień chce się już "ubrać" stanik itp majtek jednorazowych nie biorę w ogóle pierwszy dzień w dniu cesarki leży się z cennikiem bez gaci a na drugi dzień ściągają cewnik i o dn razu ubieram gacie bawełniane takie kupuje babcine wysokie, ja już przerabialam temat majtek siatek itp po pierwsze mi dupa w nich się nie mieści a po drugie źle trzymają podpaske a jednak tej krwi dość dużo zlatuje a ranę można wietrzyc w sali leżąc zsunac gacie bo raczej po cesarskim nie będę latać w te i we wte

reklama
Przez te deszcze pranie się zbiera znowu dziś musze nadrobić domowego obowiązki bo popoludniami spędzam czas z dziećmi na dworze albo na świetlicy gramy w gry itp żurek mam z wczoraj dziś zrobię jakieś kotlety mam pekińska dokupie kukurydze i majonez oraz ziemniaki wtedy mam pewność że ten mój chudy syn się naje....

I chodzi za mną krem brule mmmmm muszę kupić te szklane miseczki co się go w nich robi i do dzieła

U mnie cały czas dyskusja wewnątrz gdzie rodzić. Który szpital wybrac. W środę idę do tego bliższego zapytać co i jak tam. Zabrać listę rzeczy i może uda się poznać położnicze .

Nie potrafię zasnąć na boku nie wiem czy to normalne i bezpieczne. Mała strasznie kopię i jedyne jak na plecy się położę to jest ok i odlatuje odrazu.

Wy jak zasypiacie najczęściej??:oo:

Właśnie na lewym się powinno spać a nie na plecach. Na prawym tez nie . Bo się na jakieś naczynia krwionośne naciska i słabe dotlenienie. Ale ile można spać na lewym

Ja pampersy jedynki mam tylko dwie paczki dwójki są od 3kg ja mysle że klocka urodze tak jak syna (ważył 4kg) i od razu na dwójki przechodze....

Ja zasnę tylko na bokach ale w tej ciąży dość długo spalam na brzuchu nawet w 20tc.....

To ja jednak mam większy metraż do popisu ale też 4 dziecko, jest przestrzeń a łazienka zielono biała także chyba dobrze hihi.....

Ja mam łazienkę zielono żółta :) bo płytki były po 10 zł / metr [emoji23][emoji23] i tak mi się podobały. A w tej ciąży nie mogę na nie patrzeć ale nie wezme się za remont bo mąż nie ma kiedy a nikt mi lepiej nie zrobi. Zreszta te płytki co mi się teraz podobają to kosztują 10 razy więcej niż tamte wiec czekam aż mi przejdzie [emoji23]. I masz racje z jedynkami nie ma co szaleć chyba ze jakieś mega malutkie dziecko.

Część
Dziś noc tako była....w nocy wstałam z trzy razy....oczywiście zanim wieloryb z mielizny na głęboką wodę zsunął się -spod okna przez męża śpiącego kamieniem na brzeg lozka- tomalo łozko mokre nie było....eh
O 1 w nocy były kanapki [emoji3]
Taka głodna byłam...a że sama jeść nie mogę to pierwsze przyszły koty sepic a potem mąż...koty dostały chrupki z mężem podzieliłam się kanapkami [emoji6]
Najlepsze że mnie w nocy deszcz obudził....śpię pod otwartym oknem...i deszcz zacinał w okno i na mnie padał he he
Pogoda jak na razie pochmurna podeszczowa.....

Można polegiwac bo da się oddychać

[emoji3]
1531371030712.jpg

Załączniki

• 1531371030712.jpg
    1531371030712.jpg
    909,8 KB · Wyświetleń: 227
Mnie to chyba nic w tej ciąży tak nie drażni jak to ubezwładnowolnienie przez własne ciało.

Dokładnie. To ze tylu rzeczy się nie da lub nie wolno choć się chce. Ja i tak jestem zadowolona. Miałam gdzieś w tyle głowy wizje leżenia plackiem przez większość ciąży. Ciągłych pobytów w szpitalu, potem ta walnięta lekarka dobiła mnie pomysłem tej operacji na ten jajnik. Później znów ze to łożysko przodujące ze po 30 zostanę już w szpitalu. I co ? 32 łożysko wysoko , w szpitalu byłam raz w7 tyg. Potem w 18 na noc tylko. Duża większość czasu co musiałam to robiłam... i tak myśle teraz to już z górki i prócz takiej ilości bólu i dolegliwości to nie było tak zle. Ale ze względu na to właśnie ze od końca drugiego mca ciagle mnie boli wszystko , zwłaszcza to podwozie i nieraz nie mogę normalnie chodzić to napewno na kolejna ciąże się już nigdy świadomie nie zdecyduje A i muszę ogarnac co konkretnie jest przyczyna przyczynami moich problemów i zrobić z tym porządek. Jakoś nie wierze ze z dniem porodu nagle będzie bosko i wszystko zniknie.

Część
Dziś noc tako była....w nocy wstałam z trzy razy....oczywiście zanim wieloryb z mielizny na głęboką wodę zsunął się -spod okna przez męża śpiącego kamieniem na brzeg lozka- tomalo łozko mokre nie było....eh
O 1 w nocy były kanapki [emoji3]
Taka głodna byłam...a że sama jeść nie mogę to pierwsze przyszły koty sepic a potem mąż...koty dostały chrupki z mężem podzieliłam się kanapkami [emoji6]
Najlepsze że mnie w nocy deszcz obudził....śpię pod otwartym oknem...i deszcz zacinał w okno i na mnie padał he he
Pogoda jak na razie pochmurna podeszczowa.....

Można polegiwac bo da się oddychać

[emoji3]Zobacz załącznik 876535

Z tym deszczem to podobnie. W nocy nie jem bo mam kuchnie na dole a rozespana bo schodach nie schodzę ... chyba ze coś zostanie koło łóżka. To jem i to przez sen :) kocurka masz boskiego. Jest mega uroczy. Ale u mnie po deszczu , po burzy wczoraj a nadal duszno :/

Przez te deszcze pranie się zbiera znowu dziś musze nadrobić domowego obowiązki bo popoludniami spędzam czas z dziećmi na dworze albo na świetlicy gramy w gry itp żurek mam z wczoraj dziś zrobię jakieś kotlety mam pekińska dokupie kukurydze i majonez oraz ziemniaki wtedy mam pewność że ten mój chudy syn się naje....

I chodzi za mną krem brule mmmmm muszę kupić te szklane miseczki co się go w nich robi i do dzieła

Owocnego dnia zycze. Ja dziś chyba nie wiele mam zamiar w domu robić bo przez trzy dni nadrabiałam i dziś trochę luźniej. Może ze dwie szuflady ogarnę bo wiem ze mnie wołają [emoji23] co do obiadu brak pomysłu. Wczoraj szalałam a dziś się zobaczy ...

@kasiaczek89pl dzięki. Kot jeden z pięciu [emoji6][emoji8]
Agent jakich mało.spasiony jak prosię ....
Maciuś i tyle w temacie.
No pogoda po deszczu dla mnie ok.mozna oddychac.nateszcie ale i ciśnienie jakieś z rana ciut wyższe.....
Eh Jak tak dalej pójdzie to IP się klania

reklama
Do góry