reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja mam identycznie: tez uwazam, ze lepiej sie ruszac i ruszam sie jak sie dobrze czuje. Uwazam, ze ruch jest zdrowy i dla nas i dla dziecka, pobudza krązenie, ponoc tez zapobiega przykurczom u dziecka. Jednak jak mam do wyboru tabletki lub odpoczynek i lezenie to wybieram to drugie.
Szczerze mowiac to zupelnie inaczej sobie wyobrazalam ciaze: ze na basen i joge pochodze, nadrobie sprawy domowe (jakies szycie i robotki), przeczytam zalegle ksiazki ... a niestety kiepskie samopoczucie na niewiele mi pozwala.
Tak, jak pisza dziewczyny, tez czuje sie ciezkawo, chcialabym wrocic do swojego ciala i formy. Niby duzo nie przytylam, ale czuje sie bardzo ograniczona, chyba glownie przez swoje dolegliwosci, ze o problemach z zapinaniem butow i innych nie wspomne...
Jakbym czytała o sobie . W zeszłym tygodniu trochę nadrobiłam książkowe zaległości a teraz znowu nie mam chęci czytać .

Ja nie narzekam, był czas że mała tak się przekręciła że przez 4 dni ledwo kuśtykałam. Taka rwa mnie brała. No ale teraz już jest ok.
Nawet rowerem jeżdżę z chłopcami, tak po 2,5 km w jedną stronę :tak:
Oby jak najdłużej taka forma (porównując tu z niektórymi z was) bo ja jestem sama, bez chłopa na codzień i muszę sobie ogarniać jakoś

A mnie brakuje porządnego treningu [emoji16] orbitrek, mel b... W ogóle spaceru bez sapania i uczucia ,że zaraz zwymiotuje wszystko co mam w sobie. Tego poweru do sprzątania i ogarniania chałupy. Dobrze ,że już z górki [emoji16]
Od miesiąca się śmieje ,że nawet w kościele w ławce się nie mieszczę z moim brzuchem , kiedy stoję.[emoji16][emoji16][emoji16]

Mała szaleje wieczorem mimo ,że na dniu ledwo, ledwo.

Zamówiłam sobie wszystko do szpitala na Gemini . Jeszcze zostaje kupić torbę i mogę rodzić [emoji16][emoji16][emoji16]
Moja koleżanka urodziła 3 tyg wcześniej :D

Przylazł do mnie i już się przytula... a ja nie umiem się na niego długo złościć :)

IMG_3126.JPG

Załączniki

• IMG_3126.JPG
    IMG_3126.JPG
    311,7 KB · Wyświetleń: 269
A mnie brakuje porządnego treningu [emoji16] orbitrek, mel b... W ogóle spaceru bez sapania i uczucia ,że zaraz zwymiotuje wszystko co mam w sobie. Tego poweru do sprzątania i ogarniania chałupy. Dobrze ,że już z górki [emoji16]
Od miesiąca się śmieje ,że nawet w kościele w ławce się nie mieszczę z moim brzuchem , kiedy stoję.[emoji16][emoji16][emoji16]

Mała szaleje wieczorem mimo ,że na dniu ledwo, ledwo.

Zamówiłam sobie wszystko do szpitala na Gemini . Jeszcze zostaje kupić torbę i mogę rodzić [emoji16][emoji16][emoji16]
Moja koleżanka urodziła 3 tyg wcześniej :D
Ja też mam koszyk na gemini napełniony :)
Mi się śniło dzisiaj że urodziłam i jechałam do szpitala i dzwoniłam do brata żeby mi pakował torbę bo nic nie miałam przygotowane . A najlepsze że normalnie widziałam mojego synka u mnie na rękach , goły ledwo urodzony i śliczny :)

Zeby nie bylo, to jak mnie brzuch nie boli to calkiem zgrabnie smigam: w weekend na rodzinnym obiedzie to jeszcze w szpilkach wystapilam ;). Potem dzien odpoczynku, w pn. na dzialce bylam i zbieralam porzeczki. Z pracami ogrodniczymi jednak uwazam, bo kiedys po wizycie na dzialce dostalam plamienia, a niby nic ciezkiego nie robilam-przyciełam jeden krzaczek.
Chyba jednak wiecej jest takich dni jak dzisiaj, ze mam jakies dolegliwosci i wlaczam tryb oszczedny.

reklama
Ja mam taki zestaw do szpitala.
Podpaski z Canpola i siatkowe gacie z Baby ono.
Przed ciążą nosiłam rozm M, teraz duże L więc wzięłam sobie XL żeby nic mnie nie ściskało

Załączniki

• 36983049_2703417689684227_4972630513022926848_n.jpg
    36983049_2703417689684227_4972630513022926848_n.jpg
    83,3 KB · Wyświetleń: 87
Do góry