reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej:-) ja wczoraj byłam w lidlu po 15, nie nastawiałam się, ale dostałam, to co chciałam, czyli ręczniki i jeszcze coś ponad program :D
Ja tez ostatnie dni mam mega leniwe:( chyba nie za biorę się za tą naukę na obronę, a to tylko tydzień został :o nerwy i stres teraz najmniej mi potrzebne. Wczoraj złożyliśmy już meble do łazienki, sprawdziliśmy czy deszczownica będzie pasować i szyba do wanny, ach nie mogę się już doczekać przeprowadzki :D
Zobacz załącznik 875664
Jak jakość ręczników? Bo nie wiem, czy się wybierac [emoji14]

reklama
Hej:-) ja wczoraj byłam w lidlu po 15, nie nastawiałam się, ale dostałam, to co chciałam, czyli ręczniki i jeszcze coś ponad program :D
Ja tez ostatnie dni mam mega leniwe:( chyba nie za biorę się za tą naukę na obronę, a to tylko tydzień został :o nerwy i stres teraz najmniej mi potrzebne. Wczoraj złożyliśmy już meble do łazienki, sprawdziliśmy czy deszczownica będzie pasować i szyba do wanny, ach nie mogę się już doczekać przeprowadzki :D
Zobacz załącznik 875664
Jeśli pisałaś pracę sama to dasz na pewno radę ją obronić, bo i sama wiesz, o czym pisałaś. No i na pewno przez te wszystkie lata nauki w głowie coś zostało :) ja na obronę się nie uczyłam, ale ja w Słupsku miałam na AP. Mój brat w Koszalinie na Politechnice trochę się uczył, bo się bał, ale strach ma duże oczy i bez problemu obronił :) powodzenia!!

Ja też nie, i szczerze mówiąc pierwsze słyszę że jest coś takiego jak huśtawka hybrydowa :D ja od koleżanki pożyczę zwykłą bo nawet mam w futrynie od drzwi kuchennych haczyki na huśtawkę :) Ale to wiadomo jak mały będzie już stabilnie siedział . Wcześniej mam bujaczek .
To samo i ja. Do czego wam monitor oddechu ?

Właśnie wracam ze szpitala , jejku jak gorąco a to dopiero 10. Ktg wyszło super tylko że z powodu tej cienkiej blizny lekarz zabronił mi wszystkiego. Mogę tylko do wc wstawać masakra jakaś bo niby każdy wysiłek może spowodować pękniecie i aż lepiej o tym nie myśleć. Jeśli tylko pojawią się skurcze w ktg od razu cc.

Właśnie wracam ze szpitala , jejku jak gorąco a to dopiero 10. Ktg wyszło super tylko że z powodu tej cienkiej blizny lekarz zabronił mi wszystkiego. Mogę tylko do wc wstawać masakra jakaś bo niby każdy wysiłek może spowodować pękniecie i aż lepiej o tym nie myśleć. Jeśli tylko pojawią się skurcze w ktg od razu cc.
O matko :o a kiedy miałaś to cc? Współczuję bardzo

To oszczędzanko na maksa , długo Ci jeszcze zostało ? Znaczy orientacyjnie

U nas wczoraj prawie cały dzień padało, a dzisiaj dla odmiany jest chłodniej i wieje (żarcik... na Pomorzu codziennie wieje).

Do szpitalnej torby polecam ten spray Link do: Medisept, spray do dezynfekcji rąk, 50 ml, nr kat. 270352 - Internetowa drogeria Rossmann - Zakupy online. Kupiłam żeby przetestować i jest świetny. Od dawna miałam problem z pryszczami na żuchwie, pewnie się tam drapię co chwilę albo dotykam brudnymi łapami i nawet sama na to nie zwracam uwagi. A od kiedy używam tego sprayu to pryszcze z żuchwy znikły! :) Także polecam, bo rzeczywiście zabija bakterie.

Ech, jeszcze ponad tydzień zanim nasze drugie auto będzie mogło wyjechać na ulicę. Już je po cichu bardzo brzydko przeklinam. Ale jak wyjedzie z warsztatu to w końcu będzie można pojechać do sklepu i przymierzyć fotelik. A wtedy ostatni duży zakup będzie z głowy :) Bo S. już powoli popada w paranoję na widok kwot jakie uciekają z konta, a ja go jeszcze cały czas dobijam wyliczając czego nie mamy. No ale jak odejdzie fotelik i łóżeczko, które już jest do odbioru to już chyba nie będzie tak strasznie.

Dziewczyny a kupujecie huśtawke hybrydowa?? Mam leżaczek i sie zastanawiam bo tak 250zl trzeba dać a tu jeszcze monitor oddechu itp
Hmm... no ja mam taką:
IMG_20180710_101614013.jpg

Mam nadzieję, że Blanka ją polubi chociaż troszkę.
W ogóle ja ją skręcałam, więc muszę poprosić S., żeby sprawdził, czy dobrze O_O
Haha :) tez tak mam, leżeć się nie chce, robić też się nie chce...
U nas był omawiany poród, ale właśnie tak bardziej z punktu widzenia położnej, jak pisała Ania. Fazy porodu, co tam się dzieje po kolei. Ale nic takiego praktycznego za bardzo.
U nas jest o tyle dobrze, że położna, która opowiada sama nie tak dawno temu rodziła, więc opowiada nam o porodzie z dwóch punktów widzenia :) Coś tam mówiła o pozycjach do rodzenia, ale mało pamiętam. Wciąż powtarza, że oddech jest naprawdę, ale to naprawdę ważny. Przed nami jeszcze dużo zajęć, może będzie o tych pozycjach do porodu. Przez to, że to pierwszy poród to dla mnie i tak to wszystko brzmi jak fikcja. Mogę poznawać teorii ile dusza zapragnie, a jak przyjdzie co do czego to będzie żywioł.

Załączniki

• IMG_20180710_101614013.jpg
    IMG_20180710_101614013.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 239
Cc miałam 11 lat temu, a że blizna cienka wyszło 6 lat temu . Lekarz tak mnie wtedy wystraszył że już nie donoszę żadnej ciąży, że igram z własnym życiem itp. Długo nie starałam się o dzidzie ze strachu aż trafiłam na normalnego lekarza który dał mi nadzieję ... teraz jestem 30+3 termin mam na 15 września no zobaczymy czas pokaże obu jeszcze 5 tygodni

reklama
Jeśli pisałaś pracę sama to dasz na pewno radę ją obronić, bo i sama wiesz, o czym pisałaś. No i na pewno przez te wszystkie lata nauki w głowie coś zostało :) ja na obronę się nie uczyłam, ale ja w Słupsku miałam na AP. Mój brat w Koszalinie na Politechnice trochę się uczył, bo się bał, ale strach ma duże oczy i bez problemu obronił :) powodzenia!!
Wiesz sama praca to pikuś, ale odpowiedzi na pytania mam na 32 strony opracowane i tez to, że pracuje w zawodzie może mi trochę utrudnić :D ja tez 2 lata temu licencjat bez problemu, moja obrona trwała chyba 3 minuty , ale tak jak mówisz strach ma wielkie oczy :D nie dziękuje :*

Do góry