U nas wczoraj prawie cały dzień padało, a dzisiaj dla odmiany jest chłodniej i wieje (żarcik... na Pomorzu codziennie wieje).
Do szpitalnej torby polecam ten spray
Link do: Medisept, spray do dezynfekcji rąk, 50 ml, nr kat. 270352 - Internetowa drogeria Rossmann - Zakupy online. Kupiłam żeby przetestować i jest świetny. Od dawna miałam problem z pryszczami na żuchwie, pewnie się tam drapię co chwilę albo dotykam brudnymi łapami i nawet sama na to nie zwracam uwagi. A od kiedy używam tego sprayu to pryszcze z żuchwy znikły!
Także polecam, bo rzeczywiście zabija bakterie.
Ech, jeszcze ponad tydzień zanim nasze drugie auto będzie mogło wyjechać na ulicę. Już je po cichu bardzo brzydko przeklinam. Ale jak wyjedzie z warsztatu to w końcu będzie można pojechać do sklepu i przymierzyć fotelik. A wtedy ostatni duży zakup będzie z głowy
Bo S. już powoli popada w paranoję na widok kwot jakie uciekają z konta, a ja go jeszcze cały czas dobijam wyliczając czego nie mamy. No ale jak odejdzie fotelik i łóżeczko, które już jest do odbioru to już chyba nie będzie tak strasznie.
Dziewczyny a kupujecie huśtawke hybrydowa?? Mam leżaczek i sie zastanawiam bo tak 250zl trzeba dać a tu jeszcze monitor oddechu itp
Hmm... no ja mam taką:
Mam nadzieję, że Blanka ją polubi chociaż troszkę.
W ogóle ja ją skręcałam, więc muszę poprosić S., żeby sprawdził, czy dobrze O_O
Haha
tez tak mam, leżeć się nie chce, robić też się nie chce...
U nas był omawiany poród, ale właśnie tak bardziej z punktu widzenia położnej, jak pisała Ania. Fazy porodu, co tam się dzieje po kolei. Ale nic takiego praktycznego za bardzo.
U nas jest o tyle dobrze, że położna, która opowiada sama nie tak dawno temu rodziła, więc opowiada nam o porodzie z dwóch punktów widzenia
Coś tam mówiła o pozycjach do rodzenia, ale mało pamiętam. Wciąż powtarza, że oddech jest naprawdę, ale to naprawdę ważny. Przed nami jeszcze dużo zajęć, może będzie o tych pozycjach do porodu. Przez to, że to pierwszy poród to dla mnie i tak to wszystko brzmi jak fikcja. Mogę poznawać teorii ile dusza zapragnie, a jak przyjdzie co do czego to będzie żywioł.