reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja już w sumie idę spać ale mam pytanie bierzecie do szpitala kosmetyki wersja mini czy takie wielkosciowo normalne??? Zastanawiam się właśnie bo te mini mało miejsca zajmą łącznie z pasta do zębów, mam już walizkę od teściowej pomału będę myśleć o pakowaniu dla siebie......

Chyba tez takie mini kupię albo taka kosmetyczkę z mini butelkami z apteki gemini zamówię i przeleje. Się wydaje ale szampon, płyn do intymnej , Ew jakis balsam , żel pod prysznic napewno i już byłoby z kilogram więcej i dużo mniej miejsca. Ja mam torbę tez już zapożyczona i będę powoli zbierać bo mam wszystko porozrzucane po domu.

reklama
Dzien dobry! Mnie chyba dopadla znowu bezsennosc. Nie spie od 5 i mimo prob ponownego zasniecia w ogole mi sie to nie udaje, a wczoraj zasnelam o 1 w nocy. Ja mojego organizmu nie rozumiem. Czasami mam taka akcje jek dzisiaj przez tydzien, a potem spie do 9 lub dluzej przez kilka dni.

Hejka , ja to bym za to spała i spała. Ale rozumiem Ciebie bo przed ciąża tez miałam problemy ze snem .

Ja też nie śpię od 5. Jadę teraz do szpitala na Ktg i ogólnie pogadać z lekarzem co i jak bo być może ze względu na cienką bliznę po pierwszej cc teraz trzeba będzie rozwiązać ciążę szybciej. Pytanie tylko ile szybciej. Cukrzyca daje mi popalić, cukier rano jest ciągle wysoki. Dostałam insulinę na noc ale to nie pomaga . Zwiekszam dawki i nic, ciągle powyżej 100. Dawno nie pisałam ogólnie to mam doła.

To jak masz dola to pisz. My tu będziemy próbowały Cię wyciągnąć...

Ja zabieram pastę, szczoteczkę, żel antybakteryjny do rąk i żel pod prysznic. W szampony i inne takie jakieś mazidła się nie będę bawić bo nie będę miała pewnie czasu nawet tego użyć.

Żel antybakteryjny to super pomysł. U nas są w szpitalu przy umywalkach takie specjalne i super. I z tego co kojarzę to pisze żeby myć tym ręce Przynajmniej brudnymi lapskami nikt mi dziecka nie będzie macal. Pomijając fakt ze po rozpakowaniu stoleruje najwyżej chłopa własnego a reszta długo długo później.

A ja już w sumie idę spać ale mam pytanie bierzecie do szpitala kosmetyki wersja mini czy takie wielkosciowo normalne??? Zastanawiam się właśnie bo te mini mało miejsca zajmą łącznie z pasta do zębów, mam już walizkę od teściowej pomału będę myśleć o pakowaniu dla siebie......

Ja mam kilka takich plastikowych buteleczek na podróże. Więc pewnie w te częściowo się spakuje. Jak będzie coś mi się kończyło to zostawię i zabiorę do szpitala.. zawsze bardziej patrzę na ciężar niż gabaryty. Poza tym lubię na wyjeździe pod koniec po prostu wyrzucić butle po szamponie, wtedy walizka powrotną mniejsza:)

Ja też nie śpię od 5. Jadę teraz do szpitala na Ktg i ogólnie pogadać z lekarzem co i jak bo być może ze względu na cienką bliznę po pierwszej cc teraz trzeba będzie rozwiązać ciążę szybciej. Pytanie tylko ile szybciej. Cukrzyca daje mi popalić, cukier rano jest ciągle wysoki. Dostałam insulinę na noc ale to nie pomaga . Zwiekszam dawki i nic, ciągle powyżej 100. Dawno nie pisałam ogólnie to mam doła.

Czasami właśnie na dola pomaga pisanie:)powodzenia w szpitalu a potem wracaj do nas!

Ja mam mega tłuste włosy już po 2 dniach więc biorę szampon :) najwyżej nie umyje jak nie bede miała siły ale wezmę na pewno :)

Ja podobnie. I biorę pod uwagę też dłuższy pobyt.. po co później się stresować że nie mam się czym umyć.. A różnie może być. Z synkiem walczyłem aby wyjść wcześniej bo miał zoltaczke i waga malała. Powiedzieli, że jak nie zacznie wzrastać nie wynoszą. Wzrosła minimalnie, ale wypuscili:)

Ja podobnie. I biorę pod uwagę też dłuższy pobyt.. po co później się stresować że nie mam się czym umyć.. A różnie może być. Z synkiem walczyłem aby wyjść wcześniej bo miał zoltaczke i waga malała. Powiedzieli, że jak nie zacznie wzrastać nie wynoszą. Wzrosła minimalnie, ale wypuscili:)
Dlatego wolę się przygotować i mieć spokojną głowę :) bo wysłać faceta do domu po szampon to pewnie by przywiózł wszystko tylko nie to co trzeba :D bo u nas mój S. do kąpieli to tylko mydło albo żel i cały się tym myje a ja osobno żel , szampon , odżywka, płyn do higieny :D

reklama
Ja jadę z pamięci :sorry:
Nie mam listy żadnej, ba, nawet nasz szpital na stronie nie ma takowej.
Hmmmm... podług tego co wy piszecie, pod jaką kontrolą jesteście, te wszystkie badania dodatkowe, po kilku lekarzy, szkoły rodzenia, wizyty na oddziałach, wybieranie położnych etc. to ja, to jestem głęboka wieś jednak :eek::laugh2:

Wiciowa, ale Ty 3 dziecko.. to możesz i z pamięci.. Ja drugie też trochę.. ale jaka pamięć mają mieć te z 1??? Hihi

Do góry