reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja już w sumie idę spać ale mam pytanie bierzecie do szpitala kosmetyki wersja mini czy takie wielkosciowo normalne??? Zastanawiam się właśnie bo te mini mało miejsca zajmą łącznie z pasta do zębów, mam już walizkę od teściowej pomału będę myśleć o pakowaniu dla siebie......
Ja mam takie buteleczki małe z Rossmanna podróżne i tak wezmę szampon , mydło normalnie, pastę do zębów to będę miała taką mini tubke :)

reklama
Ja mam takie buteleczki małe z Rossmanna podróżne i tak wezmę szampon , mydło normalnie, pastę do zębów to będę miała taką mini tubke :)
Ja zabieram pastę, szczoteczkę, żel antybakteryjny do rąk i żel pod prysznic. W szampony i inne takie jakieś mazidła się nie będę bawić bo nie będę miała pewnie czasu nawet tego użyć.

Ja zabieram pastę, szczoteczkę, żel antybakteryjny do rąk i żel pod prysznic. W szampony i inne takie jakieś mazidła się nie będę bawić bo nie będę miała pewnie czasu nawet tego użyć.
Ja mam mega tłuste włosy już po 2 dniach więc biorę szampon :) najwyżej nie umyje jak nie bede miała siły ale wezmę na pewno :)

Ja jadę z pamięci :sorry:
Nie mam listy żadnej, ba, nawet nasz szpital na stronie nie ma takowej.
Hmmmm... podług tego co wy piszecie, pod jaką kontrolą jesteście, te wszystkie badania dodatkowe, po kilku lekarzy, szkoły rodzenia, wizyty na oddziałach, wybieranie położnych etc. to ja, to jestem głęboka wieś jednak :eek::laugh2:

Ja trochę podczytuje co kupujecie, wrzucałem tez tutaj taka raczej minimalistyczna listę ze strony gdzierodzic.info, mam też listę co wziąć do szpitala ze szkoly rodzenia. Ja nie chce przegiac z ilością rzeczy. Brakuje nam wózka i komódki na rzeczy małego. Potrzebuje tez małego kombinezonu na pierwsze tygodnie. Aha i fotelika, ale to juz zajęcie dla tatusia: dopasowanie do auta etc.przekazalam mu sugestie StarAni wiec pewnie będzie któryś z tych polecanych (z baza). Kocyk bawełniany mam na stanie, a wloczkowy w misie robi na drutach moja siostra. Moja młodsza siostra wymyśliła, że zorganizuje mi przyjecie babyshower, i jeśli rzeczywiście je zrobimy, to pewnie cos dostaniemy. To jednak na razie tylko taki pomysł glownie po to zeby spotkac sie z kolezankami przed rozwiazaniem, bo potem i trudno bedzie i nie kazda lubi male dzieci przeciez ;).

Ostatnia edycja:
Dzien dobry! Mnie chyba dopadla znowu bezsennosc. Nie spie od 5 i mimo prob ponownego zasniecia w ogole mi sie to nie udaje, a wczoraj zasnelam o 1 w nocy. Ja mojego organizmu nie rozumiem. Czasami mam taka akcje jek dzisiaj przez tydzien, a potem spie do 9 lub dluzej przez kilka dni.

Ja też nie śpię od 5. Jadę teraz do szpitala na Ktg i ogólnie pogadać z lekarzem co i jak bo być może ze względu na cienką bliznę po pierwszej cc teraz trzeba będzie rozwiązać ciążę szybciej. Pytanie tylko ile szybciej. Cukrzyca daje mi popalić, cukier rano jest ciągle wysoki. Dostałam insulinę na noc ale to nie pomaga . Zwiekszam dawki i nic, ciągle powyżej 100. Dawno nie pisałam ogólnie to mam doła.

Witam wyspana dzieci jeszcze śpią oj będzie ciężko od września ich znowu przyzwyczaić, także widzę wszystkie mini kosmetyki to ja też jutro będę w rosmann i kupię...... Dziś mam dzień sprzątania, gotowania i pieczenia wczoraj nic nie robiłam bo byłam u mamy, robię te ciasto ciekawe czy mi wyjdzie wyślę wam fotke...... Idę robić ławkę bo córką która mi rano podaję ja do łóżka jeszcze śpi hihi

reklama
Do góry