reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

RooibosGirl śliczne ubranka :) fakt, różnica '' delikatna" co do wielkości.
Wiesz co? Ketony mogą być w moczu jak organizm jest trochę głodny. Ale to się zmienia z dnia na dzień. Z cukrzycą mamy takie paski do sprawdzania czy są Ketony czy nie.
KINDERBUENOO88 fakt, to strasznie stresujące. Zwłaszcza że chyba ciężko tak intuicyjnie wyczuć kiedy jest za mało a kiedy jest za będzie gwałtownie. Ja to się bardzo boję że coś się będzie działo a ja nie zareaguje :(

Właśnie dokładnie to samo miałam pisać na temat tych ketonów. Nie bój się od tego mamy instynkt , poza tym nie jesteśmy z tych ,matek’ co mówią ze co ma być to będzie i olewaja wszystko bo nas by tu nie było ... ja raz byłam na IP bo się bardzo kręcił dwa dni prawie bez przerwy , pani doktor popatrzyła dziwnie na mnie i mówi ze dziecko to tez człowiek i ma swoje akcje. Ale mówi ze dla spokojności popatrzy co i jak na usg. A tu w ośrodku położna mówi ze jakbym nie czuła ruchów to mogę podjechać sprawdzi tętno i najwyżej będziemy myśleć co dalej. Ogólnie fajna sprawa, jest od pon do piątku na terenie ośrodka albo w okolicy i można podjechać albo zadzwonić i się doradzić...

reklama
W nowym mieszkaniu mam miniaturową łazienkę w niej zwykłą wannę i szczerze nie wiem czy gabaryt w postaci wanienki mi potrzebny. Nie chce mi się nosić wody do pokoju do tejże a na klęczkach mogę w dużej wannie myć.
Mąż narozrabiał wczoraj i sam sobie kłopotów narobił łącznie bodaj z zatarciem pompy paliwa... a "koledzy" go wysiudali. Także oliwa sprawiedliwa... ma moralniaka jak nigdy... a ja siedzę sobie i obserwuje co go to nauczy...

Oby miał nauczkę na przyszłość.

Ja nie kupuje wanienki.
Kupiłam gąbke do położenia pod pupe. Starczy. Będę kąpać pod prysznicem albo w zlewie :laugh2:

Jakie to cudowne :)

A co do liczenia ruchów to ja nie liczę ale dzisiaj wizyta to może gin zleci , zobaczymy :)
Też nie liczę.
Ula mnie rano obkopuje fest żebym dupe bujnęła na śniadanie.
Po jedzeniu każdym się przeciąga.
Jak się przygarbie to kopa dostaje żebym się prostowała, szczególnie jak auto prowadzę.
A na noc to już w ogóle jest przeciąganie, prężenie i podrygiwanie....
Więc nie mam powodu do liczenia.
Jakby nagle ucichła to wtedy bym dzwoniła do ginekologa ale tak to nie panikuje.

reklama
Na w razie co to mam detektor tętna ale bez wyświetlacza, tylko na słuch. Ale jak czuje ze Mała się rusza to się staram nie panikowac. Jakaś nadpobudliwa nie jest, ale od czasu do czasu daje o sobie znać.

Ja sobie wymyśliłam 23 sierpnia :) tak mi się ubzduralo... Ciekawe co z tego wyjdzie.

Faktycznie fajne rzeczy macie :) my dostałysmy wczoraj prezent od mojej koleżanki. Zaraz zrobię zdjęcie :)

A u nas na tej wsi jest niby położna raz w tygodniu, nie wiem po ... uj, nie ma ani ktg ani nic. I przychodzi dopiero po porodzie. Na szczęście mam dobrego lekarza i na szkole rodzenia też słuchamy serduszka. Ale fajnie by było gdyby jakakolwiek pomoc była bliżej. A jak się napatrzylam na tych lekarzy tutejszych itd to chyba i na ktg będę jeździć 80 km do Białegostoku żeby mój lekarz wszystko miał pod kontrolą.

Tak sobie liczę że jak miałam okres pod koniec listopada to tak jakbym była już 7 i pół miesiąca w ciąży... Ciekawe kiedy się zacznie poród :) już bym chciała. Już bym chciała nawet poczuć ten ból.

U nas tyle dobrze ze jest codziennie. Prowadzi tez u siebie jakiś tam instruktaż ale mówi ze to przy pierwszym dziecku. Jak się jej pytałam to mówi mi ze mogłaby się ode mnie uczyć pewnie [emoji23]bo to trzecie.

Do góry