Chloe.Chloe
Fanka BB :)
O NFZ: wczoraj po szkole rodzenia rozmawialam z polozno czy powinnam isc do proktologa z moimi hemoroidami (mam zaostrzenie, szczegolow oszczedze). Poradzila, zebym sie zglosila na Solec, tam maja specjalistow i oddzial. To dzwonie - po pol godzinie w koncu ktos odbiera i mowi, ze najwczesniej to na cito za dwa tygodnie. To pytam czy nie jest tak, ze w ciazy powinnam byc przyjeta w ciagu 7 dni? Hmm, pani nie wie, ale i tak nie zapisze, mam przyjechac ze skierowaniem. To sie wkurzylam i mowie, ze prosze ja zeby zapisala, a jesli nie to niech mi powie, dlaczego nie zapisze. Aha i powiedzialam jej wczesniej, ze jestem w zagrozonej ciazy i nie moge jezdzic piec razy w te i z powrotem. I co ona na to? Poprosze pesel. Dlaczego nie chciala zapisac? Bo nie.
Na kiedy mnie zapisala? Na poniedzialek.
Czasami mam wrazenie, ze chodzi o to by przeczolgac pacjenta...
Poszlam do najblizszej przychodni NFZ. Dostalam sie do lekarza-pani doktor dala mi od reki skierowanie. Zagadnelam o niskie cukry na czczo -powiedziala to co wyczytalam w necie, ze moga wskazywac na problemy z nietolerancja cukrow w przyszlosci. Jesc regularnie i nie dopuszczac do niedocukrzenia. I UWAGA powiedziala, ze wszyscy powinnismy stosowac diete cukrzycowa.
Na kiedy mnie zapisala? Na poniedzialek.
Czasami mam wrazenie, ze chodzi o to by przeczolgac pacjenta...
Poszlam do najblizszej przychodni NFZ. Dostalam sie do lekarza-pani doktor dala mi od reki skierowanie. Zagadnelam o niskie cukry na czczo -powiedziala to co wyczytalam w necie, ze moga wskazywac na problemy z nietolerancja cukrow w przyszlosci. Jesc regularnie i nie dopuszczac do niedocukrzenia. I UWAGA powiedziala, ze wszyscy powinnismy stosowac diete cukrzycowa.