reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

O NFZ: wczoraj po szkole rodzenia rozmawialam z polozno czy powinnam isc do proktologa z moimi hemoroidami (mam zaostrzenie, szczegolow oszczedze). Poradzila, zebym sie zglosila na Solec, tam maja specjalistow i oddzial. To dzwonie - po pol godzinie w koncu ktos odbiera i mowi, ze najwczesniej to na cito za dwa tygodnie. To pytam czy nie jest tak, ze w ciazy powinnam byc przyjeta w ciagu 7 dni? Hmm, pani nie wie, ale i tak nie zapisze, mam przyjechac ze skierowaniem. To sie wkurzylam i mowie, ze prosze ja zeby zapisala, a jesli nie to niech mi powie, dlaczego nie zapisze. Aha i powiedzialam jej wczesniej, ze jestem w zagrozonej ciazy i nie moge jezdzic piec razy w te i z powrotem. I co ona na to? Poprosze pesel. Dlaczego nie chciala zapisac? Bo nie.
Na kiedy mnie zapisala? Na poniedzialek.
Czasami mam wrazenie, ze chodzi o to by przeczolgac pacjenta...
Poszlam do najblizszej przychodni NFZ. Dostalam sie do lekarza-pani doktor dala mi od reki skierowanie. Zagadnelam o niskie cukry na czczo -powiedziala to co wyczytalam w necie, ze moga wskazywac na problemy z nietolerancja cukrow w przyszlosci. Jesc regularnie i nie dopuszczac do niedocukrzenia. I UWAGA powiedziala, ze wszyscy powinnismy stosowac diete cukrzycowa.

reklama
Ja lubię smak piwa :) Koleżanki zawsze winko, kolorowe drinki, jak piwo to z soczkiem i przez słomkę a ja jak chłop dosłownie... Co poradzę ;p Wypróbowałam chyba wszystkie jakie są 0,0 % ;p bo naprawdę mi tego smaku brakowało. Najbardziej smakuje mi Heineken 0,0 %. Chyba najbardziej zbliżony do zwykłego. Tak mi się przynajmniej wydaje ;)
Ja wino lubię bardzo szczególnie wytrawne... narobiłyście mi ochoty. A piwo to cuchnie i wzdyma. Fakt że do grilla takie lodowate to lepsze niż wino... ;)

Upał koszmarny... a tak fajnie było choć ponoć w nocy ma padać.

Mnie nie ciągnie do piwa bo mi śmierdzi. Mam w domu jakieś Lechy 0.0% i tak stoją i kwitną...
Ja to czasem mam ochotę na wytrawne wino. Lubię.

Tak myślę jakie to życie dziwne. Dopiero tego Pana widziałam a tu wziął i umarł. Uszczęśliwił tym samym nie jedną osobę więc można by powiedzieć że jego śmierć nie poszła na marne...

Która to tam wczoraj oglądała mieszkanie? I jak? Bo chyba nie doczytałam czy bierzecie czy nie?

@Olka.fasolka. fajniutki brzuszek. Taka piłeczka.

Powinnam iść do sklepu. Zaryzykuję na obiad pierogi z wody ale odpuszczę okrasę poza topionym masłem.
Wczoraj zjadłam trochę czereśni i kawałek arbuza i zgaga była do wytrzymania i szybko przeszło. Dziś serek ze szczypiorkiem na kanapkach wrócił. Zobaczymy co zrobią mi pierogi. Muszę coś jeść skoro Miki tak fajnie rośnie.

Winko [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ tęsknie ....

O NFZ: wczoraj po szkole rodzenia rozmawialam z polozno czy powinnam isc do proktologa z moimi hemoroidami (mam zaostrzenie, szczegolow oszczedze). Poradzila, zebym sie zglosila na Solec, tam maja specjalistow i oddzial. To dzwonie - po pol godzinie w koncu ktos odbiera i mowi, ze najwczesniej to na cito za dwa tygodnie. To pytam czy nie jest tak, ze w ciazy powinnam byc przyjeta w ciagu 7 dni? Hmm, pani nie wie, ale i tak nie zapisze, mam przyjechac ze skierowaniem. To sie wkurzylam i mowie, ze prosze ja zeby zapisala, a jesli nie to niech mi powie, dlaczego nie zapisze. Aha i powiedzialam jej wczesniej, ze jestem w zagrozonej ciazy i nie moge jezdzic piec razy w te i z powrotem. I co ona na to? Poprosze pesel. Dlaczego nie chciala zapisac? Bo nie.
Poszlam do najblizszej przychodni NFZ. Dostalam sie do lekarza-pani doktor dala mi od reki skierowanie. Zagadnelam o niskie cukry na czczo -powiedziala to co wyczytalam w necie, ze moga wskazywac na problemy z nietolerancja cukrow w przyszlosci. Jesc regularnie i nie dopuszczac do niedocukrzenia. I UWAGA powiedziala, ze wszyscy powinnismy stosowac diete cukrzycowa.
Solec to koszmar nad koszmary...

Jeszcze mi brakuje nietolerancji cukrów w przyszłości :(

reklama
Do góry