Na starość to wszystko może być i będziemy jak te babuszki tempić ciężarne bez kolejki i siedzieć pol dnia w przychodni dla rozrywkiJeszcze mi brakuje nietolerancji cukrów w przyszłości
reklama
kasiaczek89pl
Fanka BB :)
O NFZ: wczoraj po szkole rodzenia rozmawialam z polozno czy powinnam isc do proktologa z moimi hemoroidami (mam zaostrzenie, szczegolow oszczedze). Poradzila, zebym sie zglosila na Solec, tam maja specjalistow i oddzial. To dzwonie - po pol godzinie w koncu ktos odbiera i mowi, ze najwczesniej to na cito za dwa tygodnie. To pytam czy nie jest tak, ze w ciazy powinnam byc przyjeta w ciagu 7 dni? Hmm, pani nie wie, ale i tak nie zapisze, mam przyjechac ze skierowaniem. To sie wkurzylam i mowie, ze prosze ja zeby zapisala, a jesli nie to niech mi powie, dlaczego nie zapisze. Aha i powiedzialam jej wczesniej, ze jestem w zagrozonej ciazy i nie moge jezdzic piec razy w te i z powrotem. I co ona na to? Poprosze pesel. Dlaczego nie chciala zapisac? Bo nie.
Na kiedy mnie zapisala? Na poniedzialek.
Czasami mam wrazenie, ze chodzi o to by przeczolgac pacjenta...
Poszlam do najblizszej przychodni NFZ. Dostalam sie do lekarza-pani doktor dala mi od reki skierowanie. Zagadnelam o niskie cukry na czczo -powiedziala to co wyczytalam w necie, ze moga wskazywac na problemy z nietolerancja cukrow w przyszlosci. Jesc regularnie i nie dopuszczac do niedocukrzenia. I UWAGA powiedziala, ze wszyscy powinnismy stosowac diete cukrzycowa.
Ja właśnie się dziś zastanawiałam czy jeżeli dostanę skierowanie do urologa z tym zastojem to czy przyjmą mnie w ciągu tych siedmiu dni czy będę musiała wywalić kupę kasy prywatnie
Mają zasr...ny obowiązek i tyle Cię to obchodzi. Jakby co telefon do rzecznika praw pacjenta.Ja właśnie się dziś zastanawiałam czy jeżeli dostanę skierowanie do urologa z tym zastojem to czy przyjmą mnie w ciągu tych siedmiu dni czy będę musiała wywalić kupę kasy prywatnie
kasiaczek89pl
Cholera! Zapomniałam tej sody kupić!!
Może synka wyślesz?
Kacper nie ogarnie a Bartosz w Otwocku... jak mnie dopadnie będę zad musiała ruszyć...Może synka wyślesz?
kasiaczek89pl
Kacper nie ogarnie a Bartosz w Otwocku... jak mnie dopadnie będę zad musiała ruszyć...
No tak a ja wkurwa doznałam. Coś mnie kłuło tam a wchodzę do kibelka i na wkładce takie plamienie kawa z mlekiem :/ ni to znów po globulkach, ni to co inne. I myśle co z tym ... czy coś działać czy czekać aż przejdzie
D
Deleted member 181710
Gość
Hej u mnie też gorąco, 30'C w cieniu.
A ja dziś sesję plenerową na roczek musiałam zrobić ale podjechaliśmy do lasu, tam był cień i jako taki przewiew. Mam takie swoje miejsce, dosłownie 200 m od drogi ale na zdjęciach wygląda jak gęsta puszcza
Ładnie dziewczynka współpracowała więc godzinka i z głowy. Teraz się chłodzę pod wiatrakiem
A ja dziś sesję plenerową na roczek musiałam zrobić ale podjechaliśmy do lasu, tam był cień i jako taki przewiew. Mam takie swoje miejsce, dosłownie 200 m od drogi ale na zdjęciach wygląda jak gęsta puszcza
Ładnie dziewczynka współpracowała więc godzinka i z głowy. Teraz się chłodzę pod wiatrakiem
Paulamamula
No upał straszny.
Ja dziś po sklepach buszowalam.
A w samym ciuchy tak się obkupilam za 15 zyla.
Różne rozmiary od 50 -68.
Ja dziś po sklepach buszowalam.
A w samym ciuchy tak się obkupilam za 15 zyla.
Różne rozmiary od 50 -68.
kasiaczek89pl
Kasiaczek89pl dokładnie, mają zasrany obowiązek. Mów że jest ustawa, że mają 7 dni, że jesteś w ciąży, że boli. A jak nie to niech na piśmie dadzą że nie chcą cię przyjąć i na skargę!!! Do h.. ja pana na co dzień na pewno żadna z nas nad sobą się nie rozczula i wiele dolegliwości miałaby w dupie ale tu chodzi o dzieciaczki. I dlaczego jakieś baby w rejestracjach, na IP i Bóg wie gdzie jeszcze mają nas denerwować, nie przyjmować, odsyłać, decydować.!!!!???? Jestem zła na ten kraj, na Nfz, na wszystko. Na świat że jest taki zły.
Ja tez jestem zła ... normalnie to mogłabym czekać i czekać a tak to wiadomo ze każdy się martwi o dziecko. Np jakby to chodziło o coś co nie ma związku całkowicie z ciaza to bym mogła czekać ... tylko ze u nas właściwie wszystko ma wpływ na ciąże.
reklama
Nie wiem... ja osobiście bym sprawdzała 1h do 2h czy się powtarza czy jednorazowa jazda bo globulki czy cośNo tak a ja wkurwa doznałam. Coś mnie kłuło tam a wchodzę do kibelka i na wkładce takie plamienie kawa z mlekiem :/ ni to znów po globulkach, ni to co inne. I myśle co z tym ... czy coś działać czy czekać aż przejdzie