reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Zabije dziś kogoś!!
Czy któraś przez Emp@tie składała o "Dobry start"? Ja od 1.07 próbuje i huk! wiesza się na wpisywaniu adresu! Szlag mnie trafi.
Dodatkowo wcisnęli mnie na USG 30+1
na jutro. Fajowo! Ale afera jest inna bo nie mam ubezpieczenia. Uświadomiłam babę że w ciąży mam darmową opiekę i hak jej do mojego ubezpieczenia. No to że dobrze. Tylko 20 minut wcześniej mam być z dowodem. Ha! A dowód mam nieważny ;) ale ciii może nie zobaczą... ino żeby dane się zgadzały...
Zmień ten dowód szybciutko ;) Po co się stresować i tlumaczyć ;) Ja dzisiaj poszłam zrobić zdjęcia i od razu po odebraniu aktu małżeństwa podreptałam po numerek żeby złożyć wniosek o nowy dowód. Wliczając robienie zdjęć wszystko zajęło mi niecale 30 minut :)

Link do: Ciasto "Puszek" z truskawkami
Pieke właśnie te ciasto i gotuje kalafiora na obiad, dziś przyjeżdża kuzynka na trzy dni, za godz jadę do sklepu zamawiam wózek radość ogromna..... Miłego popołudnia
Też zaraz jadę zamawiać! :D

Czy wam też się tak często spina brzuch? Niby nie boli ale tak się napina że jej. I ciągnie trochę w dół. To normalne?
Nie wiem czy to normalne, ale mój brzuch też się tak bezboleśnie spina. W czasie chodzenia to podobno normalne. A tak to kilka razy dziennie. Ginekolog mówił że brzuch spina się też wtedy kiedy dziecko mocniej kopnie. Tak jak przewidziałam równo z początkiem trzeciego trymestru kończą się moje długie samotne spacerki :( dzisiaj przez to spinanie i uczucie ciągniecia w czasie wyjscia z psem znów musialam podeprzeć ręką brzuch, żeby trochę to złagodzić.
No i pojawilo się jeszcze kłucie w pochwie kiedy za dużo chodzę, niby nic strasznego, ale jest dyskomfort.

Martabunia, też bym jadła :) albo kiszkę ziemniaczaną, mm. I pierogi okraszone cebulką. Albo chleba ze smalcem, cebula i kiszoniakiem.
Czy wam też się tak często spina brzuch? Niby nie boli ale tak się napina że jej. I ciągnie trochę w dół. To normalne?

IMG_0856.JPG
pierogi :) Tak mi tez ale od kiedy więcej odpoczywam i biorę magnez jest lepiej. Może teraz się dziecko odwraca. Bo jak się odwraca to nawet boli

Załączniki

• IMG_0856.JPG
    IMG_0856.JPG
    339,9 KB · Wyświetleń: 238
Zmień ten dowód szybciutko ;) Po co się stresować i tlumaczyć ;) Ja dzisiaj poszłam zrobić zdjęcia i od razu po odebraniu aktu małżeństwa podreptałam po numerek żeby złożyć wniosek o nowy dowód. Wliczając robienie zdjęć wszystko zajęło mi niecale 30 minut :)

Też zaraz jadę zamawiać! :D

Nie wiem czy to normalne, ale mój brzuch też się tak bezboleśnie spina. W czasie chodzenia to podobno normalne. A tak to kilka razy dziennie. Ginekolog mówił że brzuch spina się też wtedy kiedy dziecko mocniej kopnie. Tak jak przewidziałam równo z początkiem trzeciego trymestru kończą się moje długie samotne spacerki :( dzisiaj przez to spinanie i uczucie ciągniecia w czasie wyjscia z psem znów musialam podeprzeć ręką brzuch, żeby trochę to złagodzić.
No i pojawilo się jeszcze kłucie w pochwie kiedy za dużo chodzę, niby nic strasznego, ale jest dyskomfort.

Mój lekarz mówi ze czasem i bezbolesne i nieregularne są ok. Ale jeżeli się pojawiają to tez znak żeby zwolnić tempo trochę. Mi często się zdarzają po tym jak młody jest bardzo aktywny. To później brzuch się robi twardy i spięty

Ale wam fajnie, możecie jesc dobre rzeczy :) a tu dietka. Nie żebym głodowala ale takie pierożki to bym zjadła.

Też biorę magnez i aspargin ale czasami to tak dziwnie czuć. Czasami się zastanawiam że może costam już się dzieje a ja głupia nie wiem.

Najlepiej zapytaj lekarza. Ale myśle ze większość z nas już tak ma wiec nic złego to nie jest.

reklama
Do góry