reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej dziewczynki. Dziś wstałam wcześniej. Scielam łóżko i biorę się za pracę:)

Wczoraj jakoś się źle czułam. Mam okropne skurcze w prawym biodrze. W ogóle prawa strona bardziej mnie boli... Śmiałam się do męża, że nawet prawa strona mózgu mnie boli :)

Wczoraj napisałam do weekendowej szkoły rodzenia. Może uda się zapisać na warsztaty z pielęgnacji niemowlęcia, karmienia piersią i pierwszej pomocy. Zobaczymy czy mają miejsca. Miałam nie zapisywać się w ogóle, ale jednak mam trochę obaw, że za mało wiem. Mimo, że dzieci były w rodzinie. No i mąż mógłby być ze mną.

Pogoda dziś o wiele piękniejsza niż w ostatnie dni :) wciąż czekam na wypłatę z zusu. Dziś powinna dojść bo mają chyba 30 dni na wysłanie środków.

Nie wiem czy znacie takie danie, ale ja dziś robię porke na obiad:)))

reklama

Wczoraj jakoś się źle czułam. Mam okropne skurcze w prawym biodrze. W ogóle prawa strona bardziej mnie boli... Śmiałam się do męża, że nawet prawa strona mózgu mnie boli :)

Wczoraj napisałam do weekendowej szkoły rodzenia. Może uda się zapisać na warsztaty z pielęgnacji niemowlęcia, karmienia piersią i pierwszej pomocy. Zobaczymy czy mają miejsca. Miałam nie zapisywać się w ogóle, ale jednak mam trochę obaw, że za mało wiem. Mimo, że dzieci były w rodzinie. No i mąż mógłby być ze mną.

Pogoda dziś o wiele piękniejsza niż w ostatnie dni :) wciąż czekam na wypłatę z zusu. Dziś powinna dojść bo mają chyba 30 dni na wysłanie środków.

Nie znam - co to ? Mnie tez prawa strona częściej boli , może dlatego ze dużo leżę na lewej i to się wszystko naciąga [emoji848]

Okropne to.. Ale mojemu m by odpowiadało..

Ja już nie mogę na to patrzeć i dlatego rzadko tam bywam. Później moje miały takie pomysły a ja za służąca nie będę robić... Ja zawsze byłam za ojcem bardziej trochę , młodsza siostra za mamą. Ja wolałam wyjść , coś zrobić , zobaczyć . A ona siedzieć w domu. Ojciec dużo mnie nauczył - pracy przede wszystkim. Od najmłodszych lat były obowiązki . Ale opowiadał tez bajki, wiersze , uczył o muzyce , pokazywał eksperymenty. Natomiast z matka można było posiedzieć i poobgadywac najwyżej.

@martabunia zus ma chyba przez okres urlopowy obsuwy w wyplacaniu, ja zawsze mialam na nastepny dzien od konca zwolnienia, maks bylo chyba 3 dni pozniej, a teraz zwlekali prawie 2 tygodnie. Wkurzajaca jest taka nieregularnosc wyplacania, bo wiadomo ze za cos trzeba zyc i liczy sie te pieniadze do budzetu domowego
ale zalozylam sobie ten profil elektroniczny i teraz juz wszystko bede wiedziala, na kiedy planuja wyplate swiadczenia [emoji5]

Dzisiaj szykuje sie goraczka na dworze, a mnie chwycily skurcze w lydkach i boli mnie łeb, zapowiada sie cudowny dzień ;p

Ja już nie mogę na to patrzeć i dlatego rzadko tam bywam. Później moje miały takie pomysły a ja za służąca nie będę robić... Ja zawsze byłam za ojcem bardziej trochę , młodsza siostra za mamą. Ja wolałam wyjść , coś zrobić , zobaczyć . A ona siedzieć w domu. Ojciec dużo mnie nauczył - pracy przede wszystkim. Od najmłodszych lat były obowiązki . Ale opowiadał tez bajki, wiersze , uczył o muzyce , pokazywał eksperymenty. Natomiast z matka można było posiedzieć i poobgadywac najwyżej.

To masz przykład jak wychowywać dzieci.. też miałam takiego tatę.. niestety mój syn nie ma

A mi się wydaje, że ZUS ma chyba aż 60 dni na wypłacenie pieniędzy za zwolnienie.

reklama
@martabunia zus ma chyba przez okres urlopowy obsuwy w wyplacaniu, ja zawsze mialam na nastepny dzien od konca zwolnienia, maks bylo chyba 3 dni pozniej, a teraz zwlekali prawie 2 tygodnie. Wkurzajaca jest taka nieregularnosc wyplacania, bo wiadomo ze za cos trzeba zyc i liczy sie te pieniadze do budzetu domowego
ale zalozylam sobie ten profil elektroniczny i teraz juz wszystko bede wiedziala, na kiedy planuja wyplate swiadczenia [emoji5]

Dzisiaj szykuje sie goraczka na dworze, a mnie chwycily skurcze w lydkach i boli mnie łeb, zapowiada sie cudowny dzień ;p

Uzupełnij magnez i płyny

Do góry