reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

To masz przykład jak wychowywać dzieci.. też miałam takiego tatę.. niestety mój syn nie ma

Moje dzieci maja. Uważam ze dobrze wybrałam. I jest podobny do mojego ojca :) tylko ma sporo mniej czasu wiec nadrabiam za Niego. No i są dziedziny które go nie interesują, to muszę ja tez nadgonić. Ważne ze Twoje maja taka super mamę

reklama
Nie mam pojęcia. Tata coś mi mówił, że chyba babcia go tego nauczyła, bo w biedzie się tak jadło. Dlatego, że jest to bardzo, bardzo syte. :)

@Olka.fasolka dziękuję. Nie wiedziałam, że może być aż tak

No tak , dawniej jadło się co było i nie wybrzydzalo. Ja czasem zabieram moje dzieci do skansenów żeby im pokazać jak się dawniej mieszkało, żyło. Są w grubym szoku :)

Ja czekam na jutrzejsze ciasto jagodowe od teściowej :tak:
To dziś post , jutro nadrobię .

Dziś rozmawiałam z moją dentystka i powiem Wam że nie potrafię zapomnieć o tej rozmowie. Szkoda mi babeczki, dzieci swoich mieć nie może a o adopcje z mezem starają się już 3 lata, co to za filozofia w naszym Państwie...a Domy Dziecka przepełnione. Co najdziwniejsze , gdyby chcieli zostać Rodzina Zastępcza to już po 3 MSC mogliby mieć dziecko u siebie, czyli wystarczyłoby tylko ukończone szkolenie...:no2:
Straszne , ludzie mają wykształcenie i zapewne też warunki żeby adoptować dzieciątko, a tutaj się starają już 3 lata i nic. Naprawdę szkoda mi takich ludzi bo ja też mam problemy z tymi sprawami i lekarze mnie odsyłali od jednego do drugiego i mówili że zajęcie w ciążę o ile w ogóle będzie możliwe to będzie bardzo trudne . I wiem jak było mi ciężko i ile przez to płakałam.

@Mama7 fajnie że synek taki aktywny, masz z kim spacerować i możecie miło spędzić razem czas we dwoje co niedługo już nie będzie możliwe tak często :)

Ja tez z rana najbardziej do życia. Natomiast moje pancie to śpią do 8 -9 . Ja w ich wieku uwielbiałam wstawać o 3:30 i jeździć z tata do pracy a czasem jeszcze na grzyby bladym świtem. Samej mi się nie chce w tygodniu Natomiast w weekend to maz wstaje przed 6 najpóźniej i można by coś zdziałać ale zanim one wstaną się wystroja i zjedzą to musiałyby o 5 wstać.
mój brat (17 lat) tak samo całą noc na kompie, a mama go budzi, że obiadek mu zrobiła i ciągle mu coś podstawia jak tylko powie, że już zgłodniał ;/ masakra
mam pytanie, miałyście/macie po nystatynie takie przezroczyste upławy? ja na wieczór sobie zaaplikowałam tą globulkę, a dziś jak wstałam to pociekło ze mnie po nogach aż na podłogę trochę taka przezroczysta wydzielina i się zastanawiam czy to normalne czy może wody płodowe się sączą? zadzwonię później do gina, ale dziś jest od 15..
a w ogóle to witam się w rozpoczętym 32 tyg i 8 miesiącu :)

mój brat (17 lat) tak samo całą noc na kompie, a mama go budzi, że obiadek mu zrobiła i ciągle mu coś podstawia jak tylko powie, że już zgłodniał ;/ masakra
mam pytanie, miałyście/macie po nystatynie takie przezroczyste upławy? ja na wieczór sobie zaaplikowałam tą globulkę, a dziś jak wstałam to pociekło ze mnie po nogach aż na podłogę trochę taka przezroczysta wydzielina i się zastanawiam czy to normalne czy może wody płodowe się sączą? zadzwonię później do gina, ale dziś jest od 15..
a w ogóle to witam się w rozpoczętym 32 tyg i 8 miesiącu :)

Wiesz dla spokojności możesz zadzwonic Mój miał takie paski i sprawdzał czy nie wody bo kiedyś miałam masę płynu tam przy badaniu a brałam akurat luteinę i chyba właśnie nystatyne. Ogólnie po nystatynie jest tego dużo. Po większości globulek rano wycieka i nieraz właśnie tak po nogach jak nie masz wkładki a i ona czasem przecieknie. Ja zaczynam od jutra bo mam co drugi dzień lactowaginal i nystatyne.

Uzupełnij magnez i płyny
łykam codziennie 2x magnez :( musze zapytać ginki na nastepnej wizycie czy już nie zwiększyć dawki, chyba, że to jakiś jednorazowy incydent będzie

@seremida z tego co ja się orientuje 30 dni od ostatniego dnia obowiązującego zwolnienia. ale czy to kalendarzowe czy robocze to w sumie się nie zagłębiałam :p

łykam codziennie 2x magnez :( musze zapytać ginki na nastepnej wizycie czy już nie zwiększyć dawki, chyba, że to jakiś jednorazowy incydent będzie

@seremida z tego co ja się orientuje 30 dni od ostatniego dnia obowiązującego zwolnienia. ale czy to kalendarzowe czy robocze to w sumie się nie zagłębiałam :p
A tego też nie wiem :D

Ja biorę nawet Asmag forte i to nawet 4*2 żeby był w Normie . Sprawdzam tak raz w mc

reklama
@Mama7 fajnie że synek taki aktywny, masz z kim spacerować i możecie miło spędzić razem czas we dwoje co niedługo już nie będzie możliwe tak często :)

Trochę się tego boję.. Ale z drugiej strony to nasze pierwsze wspólne wakacje bez pracy i placówek oświatowych. Już kilka miesięcy -wcześniej odbieram synka i mamy dla siebie dużo czasu. Rozmawiamy o tj że to dzięki siostrzyczce.. Ale też że jak już się pojawi to tego czasu będzie mniej.

My też staraliśmy się o synka chwilę (...)i pamiętam moja rozpacz po każdym okresie.. o córeczkę już spokojniej podchodziłem.. tu mężowi bardziej zależało.. Ja się cieszyłam że mam chociaż 1 dziecko i pogodziłam że więcej nie będzie.. A tu niespodzianka..

Martabunia smaki dzieciństwa to jest to.. mój tata robi najlepsza cebulkę smażona na świecie.. i uwielbiam.. co prawda nauczyłam się mniej tłuste.. Ale ten smak..

Do góry