reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Nie mogą chyba ze nie maja miejsca. I papiery owszem , chyba ze już będzie mega zaawansowane to nie wiem jak to wyglada. Ale jak jeszcze jesteś w stanie to wypełnić musisz z tego co pamietam jakieś zgody ... wywiad. No i napewno dowód osobisty, kartę ciąży , ostatnie usg i gbs musisz mieć.
Nie wiem jak jest przy akcji porodowej takiej rozpoczętej.
Ale np u nas w szpitalu jest osobne wejście typowo dla ciężarnych. Tam jest taki gabinecik dla pielęgniarki która przyjmuje i zaraz za nim kolejny, do badań ginekologicznych i do ktg.
Więc jakbym poszła na ogólne to by mnie odesłali do "innych drzwi".
Jak przyjmuje pielęgniarka to trzeba się przebrać, dać dokumenty, kartę ciąży, badania itp, osoba towarzysząca zabiera ciuchy w których się przyszło bo nie można wznosić.
Tak jest u nas w małomiasteczkowym szpitalu.
Jeszcze ja,.jak jechałam bez akcji rozpoczętej to mnie w piątek nie przyjęli bo miejsc nie było i kazali nowe skierowanie od ginekologa mieć na poniedziałek. I.w ten poniedziałek już mnie przyjęli.
Paranoja.
Dlatego teraz chciała bym żeby się samo zaczęło A nie żeby mnie jak.worek kartofli przerzucali bo "nic się nie dzieje a łóżek mało"

Ja to bym chciała przed porodem być w szpitalu położona. Albo najlepiej planowe cięcie mieć. Ale mój lekarz powiedział że robi cięcie dopiero jak jest 39+0 a mam cukrzycę ciążowa. Wiadomo, że zależy jak się wszystko będzie rozwijać ale zesram się ze strachu jak będę w domu a coś się zacznie dziać. Albo nie będę wiedziała że to już trzeba reagować. Dlatego was podziwiam że wolicie siedzieć w domu i czekać na naturalną akcję. Bog tylko wie co ma dla każdej z nas zaplanowane i jak to się potoczy ale naprawdę podziwiam nastawienie :) dzielne Dziołchy z Was!

Ja tez cesarskie ciecie planuje ale lekarz to samo powiedzial 39,0 tc wiec modle sie zeby doczekac :( ale tak jak mowisz-kazdy ma swoj przez Boga przypisany scenariusz, heh..

Jak akcja w trakcie, to nie mogą odesłać. Ale warto zadzwonić przed przyjazdem jak z miejscami, żeby nie było niespodzianki, że potem np. na innym oddziale z noworodkiem kładą.
U nas jak przychodzisz że skurczami, to na luzie ktg, w tym czasie może np mąż dokumenty pomoc wypisać, potem przebieranie, lekarz robi USG i położna prowadzi na salę porodową. U nas jest jeszcze możliwość porodu do wody, to wtedy położna dopuszcza do takiego porodu lub nie.
Z dokumentów konieczna jest karta ciąży, dowod osobisty, oryginał grupy krwi, gbs z pochwy i odbytu oraz plan porodu. Do porodu w wodzie dodatkowo aktualny (do 2 tyg) posiew z moczu i wszystkie badania zalecane w ciąży. W razie jakbyś wpadła na izbę ze skurczami partymi i pełnym rozwarciem, to oczywiście nikt się papierologia nie zajmuje, tylko rodzisz i potem podpisujesz papierki ;)

Mało tego, ja nie zamierzam od razu lecieć do szpitala jak tylko będę miała skurcze. Mam nadzieję, że będę miała czas się umyć, zjeść coś i wtedy pójdę do szpitala. Śmieję się do P, że dopiero jak będę miała skurcze co 3 minuty [emoji23]
To tak jak ja z Bartkiem. Jak mnie zerwało w nocy to miałam na wszystko czas i po cichutku by nikogo nie obudzić... a jak przyszło co do czego to już karetką na sygnale... Tak mi nie było spieszno...

Nie mogą chyba ze nie maja miejsca. I papiery owszem , chyba ze już będzie mega zaawansowane to nie wiem jak to wyglada. Ale jak jeszcze jesteś w stanie to wypełnić musisz z tego co pamietam jakieś zgody ... wywiad. No i napewno dowód osobisty, kartę ciąży , ostatnie usg i gbs musisz mieć.
Wygląda to tak że jedna odbiera poród druga na stołku wypytuje o stan uzębienia zgodę na Bóg wie co a ty (tzn. ja konkretnie) drzesz ryja bo ci dziecko główkę wystawia na co ona łaskawie "to może jednak za chwilę"

reklama
Wygląda to tak że jedna odbiera poród druga na stołku wypytuje o stan uzębienia zgodę na Bóg wie co a ty (tzn. ja konkretnie) drzesz ryja bo ci dziecko główkę wystawia na co ona łaskawie "to może jednak za chwilę"

Ja nie wiem jak to wyglada jak się przyjdzie już w trakcie bo ja szlam z wizyty u lekarza :)

Do góry