Mama7
Fanka BB :)
Cudna..Paczka ze smyka przyszła
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cudna..Paczka ze smyka przyszła
Tak. Oboje z lekarzem mieliśmy banana na twarzyO super! Bardzo się cieszę, bo Tobie chyba zależało na porodzie sn, z tego co pamiętam
Nie wiem jak jest przy akcji porodowej takiej rozpoczętej.Nie mogą chyba ze nie maja miejsca. I papiery owszem , chyba ze już będzie mega zaawansowane to nie wiem jak to wyglada. Ale jak jeszcze jesteś w stanie to wypełnić musisz z tego co pamietam jakieś zgody ... wywiad. No i napewno dowód osobisty, kartę ciąży , ostatnie usg i gbs musisz mieć.
Ja to bym chciała przed porodem być w szpitalu położona. Albo najlepiej planowe cięcie mieć. Ale mój lekarz powiedział że robi cięcie dopiero jak jest 39+0 a mam cukrzycę ciążowa. Wiadomo, że zależy jak się wszystko będzie rozwijać ale zesram się ze strachu jak będę w domu a coś się zacznie dziać. Albo nie będę wiedziała że to już trzeba reagować. Dlatego was podziwiam że wolicie siedzieć w domu i czekać na naturalną akcję. Bog tylko wie co ma dla każdej z nas zaplanowane i jak to się potoczy ale naprawdę podziwiam nastawienie dzielne Dziołchy z Was!
Home&youDziewczyny polecicie jakieś sklepy, mogą być internetowe z rzeczami do domu? Najlepiej ze wszystkim od ręczników, po przez cukierniczke do firanek i karniszy za miesiąc jakiś wprowadzka i potrzebuje nawet szczotki do wc
To tak jak ja z Bartkiem. Jak mnie zerwało w nocy to miałam na wszystko czas i po cichutku by nikogo nie obudzić... a jak przyszło co do czego to już karetką na sygnale... Tak mi nie było spieszno...Mało tego, ja nie zamierzam od razu lecieć do szpitala jak tylko będę miała skurcze. Mam nadzieję, że będę miała czas się umyć, zjeść coś i wtedy pójdę do szpitala. Śmieję się do P, że dopiero jak będę miała skurcze co 3 minuty [emoji23]
Wiem, wiem. Zobaczymy, jak się wszystko potoczyTo tak jak ja z Bartkiem. Jak mnie zerwało w nocy to miałam na wszystko czas i po cichutku by nikogo nie obudzić... a jak przyszło co do czego to już karetką na sygnale... Tak mi nie było spieszno...
Wygląda to tak że jedna odbiera poród druga na stołku wypytuje o stan uzębienia zgodę na Bóg wie co a ty (tzn. ja konkretnie) drzesz ryja bo ci dziecko główkę wystawia na co ona łaskawie "to może jednak za chwilę"Nie mogą chyba ze nie maja miejsca. I papiery owszem , chyba ze już będzie mega zaawansowane to nie wiem jak to wyglada. Ale jak jeszcze jesteś w stanie to wypełnić musisz z tego co pamietam jakieś zgody ... wywiad. No i napewno dowód osobisty, kartę ciąży , ostatnie usg i gbs musisz mieć.
Wygląda to tak że jedna odbiera poród druga na stołku wypytuje o stan uzębienia zgodę na Bóg wie co a ty (tzn. ja konkretnie) drzesz ryja bo ci dziecko główkę wystawia na co ona łaskawie "to może jednak za chwilę"