reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

No ale nie chodzi o to czy mnie stać tylko o to że jakbym musiała wybrać co innego tańszego to kupiłabym kocyk tańszy np z bawełny niż że sztucznego materiału którym jest poliester tak samo z jedzeniem jak nie mam kasy i np 3zl żeby kupić coś na chleb to nie wybiorę pasztetu gdzie jego skład jest tylko mięso odzielone mechanicznie tylko w tej cenie poszukam coś lepszego zdrowszego np serek kanapkowy albo pomidora, ja nie oceniam matek po tym że mają tanie rzeczy dla dziecka mi się słabo robi jak widzę brud w wózkach itp takie zaniedbywanie, moi też Clay dzień na dworze biegają i na wieczór jak wchodzą do wanny to tylko brud leci, ale po pierwsze rano maja zakładane czyste ubrania, czyste buty, są uczesane nie ze koltuny na głowie i oczywiście wszystko jest dopilnowane jedzą świeży obiad, dużo piją jak jest gorąco itp
Nikt nie mówi o skrajnej patologii.
Ale powiem Ci że jak nie mieliśmy na chleb to się co bądź do gara wrzucało i nikt nie patrzył czy to świńskie kopyta z ryjem zmielone...
Co do brudu to wiadomo że trzeba go zmyć a rano czyste ale już po południu... i co powiesz widząc mouch synów w południe że matka świnia bo dzieci brudne? Rano były czyste. Kąpią się czasem i 3x dziennie. A Bartek to przebiera częściej niż ja..
Ale pomijając...
Najbardziej śmieszy mnie jak matka ubierze dziecko no ślicznie. Włoski wymuska. Buciczki na glanc. A na pidwórku: Jasiu nie wchodź do piaskownicy, Jasiu nie siadaj na trawce... cytując " nie kop Pana bo się spocisz"

reklama
Trzymam kciuki i zazdroszczę łóżeczkowych dzieciaczków! U nas były bardzo długo kolki i stąd mała to głównie rączki i troszkę wózek...niestety tak zostało plus do tego doszło jeszcze nasze łóżko,ale uwielbiam tą bliskość z Amelką, za parę lat mama będzie be to korzystamy teraz póki się da:-):-) Ty mamuśka już wprawiona w boju jesteś to wierzę,ze że dasz radę trzecie przyzwyczaić do łóżeczka :-)
U Nas starszy prawie w łóżeczku nie sypiał. A młodszy tylko tam...
Ciekawe jak będzie teraz.

U Nas starszy prawie w łóżeczku nie sypiał. A młodszy tylko tam...
Ciekawe jak będzie teraz.
To może trzeci będzie ubóstwiał łóżeczko, życzę Ci oby tak było,wiele zależy od rodzica w kwestii przyzwyczajania do spania w łóżeczku (tak mi się wydaje) ale też od tego i może głównie od tego jaki egzemplarz bobaska się trafi :-)

Trzymam kciuki i zazdroszczę łóżeczkowych dzieciaczków! U nas były bardzo długo kolki i stąd mała to głównie rączki i troszkę wózek...niestety tak zostało plus do tego doszło jeszcze nasze łóżko,ale uwielbiam tą bliskość z Amelką, za parę lat mama będzie be to korzystamy teraz póki się da:-):-) Ty mamuśka już wprawiona w boju jesteś to wierzę,ze że dasz radę trzecie przyzwyczaić do łóżeczka :-)
Czwarte :-) :)
Damy radę mam nadzieję :)

W ogóle jak dziś pamiętałam żeby dzwonić na USG się zapisać to od 11 do 14 ZAJĘTE a potem urocze recepcjonistki będą do mnie mieć żale.

Dziś na obiad spaghetti. Z sosem kupionym bo się pokonczyly mi moje przetwory. Ino słoik maślakow w occie został...

A ja dziś robię placki z cukinii, z jabłek i sera białego. Moja mama takiego cudo wymyśliła i jest przepyszne :)

reklama
Oo, Martabunia ja jeszcze takich nie jadłam :) zawsze z samej cukinii i do tego jogurt naturalny z koperkiem.

A na spaghetti też mam smaka:)
Lubie jak piszecie co macie do jedzenia jo wtedy latwiej na jakis pomysł wpaść.

Ja od dwóch dni kakao wsuwam, of course. I jak 20 lat nie lubiłam mleka, tak teraz dzień bez mleka jest dniem straconym.

Moja mama wczoraj zrobiła. Tak po prostu. Zmieszała co jej zbywało. Wyszły przepyszne :)))

Co do jedzenia, też bywa, ze jem więcej niż mąż xD

Do góry