Dobrze zamawiasz sobie , bo cię po prostu na to stać . Super , pewnie sama bym się z takiego prezentu ucieszyła gdybym dostała. Ale nie porównujmy się , że ja kupiłam taki , a ktoś taki , bo to bez sensu. Każdy ma swoje sumienie , każdy podejmuje decyzję i kupuje co chce.
Ja tylko twierdzę ,że często przepłacamy że względu na to ,że coś jest na topie. A niestety w moim środowisku czuć na kilometr , jak wydaje się mega kasę na rzeczy , po to ,żeby innym się pokazać. Ale oczywiście nie mówię ,że któraś z was tak robi. [emoji6]
Chodzi też o takie podejście , że nie mam kasy , ale walne sobie kredyt...
Może dziś zobaczę jakiegos małego grubaska , który jest szczęśliwym dzieckiem , a w domu obok mam dziecko , na którym mamusia spełnia swoje ambicje i musi być najlepsze w każdej dziedzinie życia. Widzimy innych błędy , ale sami nie jesteśmy i nie będziemy idealnymi rodzicami.
Wiadomo i to i to nie jest dobre. Ale mam wrażenie ,że często (nawet ja sama) my ludzie szukamy u innych słabości,żeby siebie zobaczyć w różowym świetle.
Byłam takim grubaskiem i nie czuje ,żeby moi rodzice byli patologia [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Nie porównujmy się , bo każdy jest inny i każdy będzie najwspanialszym rodzicem dla swojego dziecka. [emoji16]
Czego i sobie , i wam życzę
))