D
Deleted member 178444
Gość
Sliczne! Przez Was muszę jakieś ciuszki młodemu kupić, mimo, że wszystko mam [emoji14]Paczka ze smyka przyszła
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Sliczne! Przez Was muszę jakieś ciuszki młodemu kupić, mimo, że wszystko mam [emoji14]Paczka ze smyka przyszła
Ja raczej lubię nowości, ale z reguły nie patrze na wózek jaki kto ma i w jakiej cenie a raczej na to czy jest czysty i zadbany! Po dzieciach też widać na buzi czy jest zdrowo dobrze odżywianie czy byle jak......Ja się gazetami jeszcze za PRLu podcierałam jak srajtaśma była na kartki.
I wkurza mnie presja wywierana na rodziców że trzeba mieć wózek za 2000 fotelik za 5000 materac za 400 bo się jest złym rodzicem i naraża dziecko na niewygodę czy niebezpieczeństwo.
Po tuszy też widać. Strasznie dużo grubych dzieci teraz. Mam sąsiadkę, która notorycznie widuje z jej pięciolatkiem, który pije jakis słodki napój z... Butelki ze smoczkiem. I zagryza chipsami. MatkoJa raczej lubię nowości, ale z reguły nie patrze na wózek jaki kto ma i w jakiej cenie a raczej na to czy jest czysty i zadbany! Po dzieciach też widać na buzi czy jest zdrowo dobrze odżywianie czy byle jak......
Piękny zestaw.Paczka ze smyka przyszła
No tak dlatego w ostatniej chwili kupuje fotelik taki jak radziłas, dla mnie przede wszystkim musi być czyste i zadbane i wózek, ubranka itdTu nie chodzi o kasę, bo można dostać dobrej jakości rzeczy za rozsądne pieniądze. Jedyne co, to w kwestii fotelika nie mam tolerancji. Stać rodziców na samochód i jego eksploatację, to i na bezpieczny fotelik stać. Znam dzieci, którym taki fotelik życie uratowal, w tym moje osobiste dziecko. Dla takiego malucha i stłuczka parkingowa może się skończyć tragicznie, ze względu na różnice w anatomii między niemowlętami/małymi dziećmi, a dorosłymi. Bezpieczeństwo przede wszystkim. Lepiej wydać te dwie stówy więcej, niż przez resztę życia pluć sobie w brodę. Reszta wydatków to już kwestia tego ile chcemy wydać i na co. Nie ma co komu do portfela zaglądać, bo jedni kupią wózek za 10 kafli, bo ma pozłacane skrzydełka i Klara Lewandowska się nim wozi, a inni (jak ja) kupią uzywke za 6 stów. Ani w jednym, ani w drugim wózku dziecko nie umrze. Materac? Jasne, można kupić z cienkiej pianki, nie jest ona ani super rozwiazaniem, ani nikogo nie zabije. A jak ktoś ma ochotę to może i traumelanda za tysiaka kupić i nikomu nic do tego
Ja też zmieniłam zdanie i zamiast samego fotelika kupiłam fotelik z bazą.No tak dlatego w ostatniej chwili kupuje fotelik taki jak radziłas, dla mnie przede wszystkim musi być czyste i zadbane i wózek, ubranka itd
Ja sama jestem gruba ale moje dzieci już nie! I dbam o to od samego początku, dla mnie ludzkie którzy właśnie tak karmią swoje dzieci to niestety podjeżdża mi to patologia, jasne można od czasu do czasu, ale jak widzę kobietę która w koszyku w sklepie ma słodkiego napoje, kotlety hamburger zapakowane, słodycze oraz piwo to aż mi ciarki przechodzą wtedy uważniej przygodami się owej kobiecie i co widzę chuda, zabiedzona z dziurami w trampkach, nie trzeba być bogatym aby umiejętnie i odpowiedzialnie wydawać pieniądzePo tuszy też widać. Strasznie dużo grubych dzieci teraz. Mam sąsiadkę, która notorycznie widuje z jej pięciolatkiem, który pije jakis słodki napój z... Butelki ze smoczkiem. I zagryza chipsami. Matko
Ojjj z tymi wózkami i fotelikami to tak!!!!Ja raczej lubię nowości, ale z reguły nie patrze na wózek jaki kto ma i w jakiej cenie a raczej na to czy jest czysty i zadbany! Po dzieciach też widać na buzi czy jest zdrowo dobrze odżywianie czy byle jak......
No u mnie to priorytet, tak samo pościel w której wszyscy śpimy, nie włoże ubrań dzieciom do szafy jak nie przelece chociaż po jednej stronie żelazkiem, ale na wózek często zwracam uwagę właśnie czy jest czysty i jak wygląda pielucha dziecka w tym wózku itpOjjj z tymi wózkami i fotelikami to tak!!!!
Nieraz jak z przedszkola jadą na jakąś wycieczkę i każą przynieść fotelik to ja zawsze wyprany daje a niektórzy rodzice to takie uwalone przynoszą że mi by było wstyd z domu wyjść. To samo z wózkami jest.
Wymemłane te boczki i pałąki od spacerówek. Fuj.
Ja też już mam wszystko.Sliczne! Przez Was muszę jakieś ciuszki młodemu kupić, mimo, że wszystko mam [emoji14]