reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja się gazetami jeszcze za PRLu podcierałam jak srajtaśma była na kartki.
I wkurza mnie presja wywierana na rodziców że trzeba mieć wózek za 2000 fotelik za 5000 materac za 400 bo się jest złym rodzicem i naraża dziecko na niewygodę czy niebezpieczeństwo.
Ja raczej lubię nowości, ale z reguły nie patrze na wózek jaki kto ma i w jakiej cenie a raczej na to czy jest czysty i zadbany! Po dzieciach też widać na buzi czy jest zdrowo dobrze odżywianie czy byle jak......

Ja raczej lubię nowości, ale z reguły nie patrze na wózek jaki kto ma i w jakiej cenie a raczej na to czy jest czysty i zadbany! Po dzieciach też widać na buzi czy jest zdrowo dobrze odżywianie czy byle jak......
Po tuszy też widać. Strasznie dużo grubych dzieci teraz. Mam sąsiadkę, która notorycznie widuje z jej pięciolatkiem, który pije jakis słodki napój z... Butelki ze smoczkiem. I zagryza chipsami. Matko :o

Tu nie chodzi o kasę, bo można dostać dobrej jakości rzeczy za rozsądne pieniądze. Jedyne co, to w kwestii fotelika nie mam tolerancji. Stać rodziców na samochód i jego eksploatację, to i na bezpieczny fotelik stać. Znam dzieci, którym taki fotelik życie uratowal, w tym moje osobiste dziecko. Dla takiego malucha i stłuczka parkingowa może się skończyć tragicznie, ze względu na różnice w anatomii między niemowlętami/małymi dziećmi, a dorosłymi. Bezpieczeństwo przede wszystkim. Lepiej wydać te dwie stówy więcej, niż przez resztę życia pluć sobie w brodę. Reszta wydatków to już kwestia tego ile chcemy wydać i na co. Nie ma co komu do portfela zaglądać, bo jedni kupią wózek za 10 kafli, bo ma pozłacane skrzydełka i Klara Lewandowska się nim wozi, a inni (jak ja) kupią uzywke za 6 stów. Ani w jednym, ani w drugim wózku dziecko nie umrze. Materac? Jasne, można kupić z cienkiej pianki, nie jest ona ani super rozwiazaniem, ani nikogo nie zabije. A jak ktoś ma ochotę to może i traumelanda za tysiaka kupić i nikomu nic do tego ;)
No tak dlatego w ostatniej chwili kupuje fotelik taki jak radziłas, dla mnie przede wszystkim musi być czyste i zadbane i wózek, ubranka itd

Po tuszy też widać. Strasznie dużo grubych dzieci teraz. Mam sąsiadkę, która notorycznie widuje z jej pięciolatkiem, który pije jakis słodki napój z... Butelki ze smoczkiem. I zagryza chipsami. Matko :o
Ja sama jestem gruba ale moje dzieci już nie! I dbam o to od samego początku, dla mnie ludzkie którzy właśnie tak karmią swoje dzieci to niestety podjeżdża mi to patologia, jasne można od czasu do czasu, ale jak widzę kobietę która w koszyku w sklepie ma słodkiego napoje, kotlety hamburger zapakowane, słodycze oraz piwo to aż mi ciarki przechodzą wtedy uważniej przygodami się owej kobiecie i co widzę chuda, zabiedzona z dziurami w trampkach, nie trzeba być bogatym aby umiejętnie i odpowiedzialnie wydawać pieniądze

Ojjj z tymi wózkami i fotelikami to tak!!!!
Nieraz jak z przedszkola jadą na jakąś wycieczkę i każą przynieść fotelik to ja zawsze wyprany daje a niektórzy rodzice to takie uwalone przynoszą że mi by było wstyd z domu wyjść. To samo z wózkami jest.
Wymemłane te boczki i pałąki od spacerówek. Fuj. :eek:

Ojjj z tymi wózkami i fotelikami to tak!!!!
Nieraz jak z przedszkola jadą na jakąś wycieczkę i każą przynieść fotelik to ja zawsze wyprany daje a niektórzy rodzice to takie uwalone przynoszą że mi by było wstyd z domu wyjść. To samo z wózkami jest.
Wymemłane te boczki i pałąki od spacerówek. Fuj. :eek:
No u mnie to priorytet, tak samo pościel w której wszyscy śpimy, nie włoże ubrań dzieciom do szafy jak nie przelece chociaż po jednej stronie żelazkiem, ale na wózek często zwracam uwagę właśnie czy jest czysty i jak wygląda pielucha dziecka w tym wózku itp

reklama
Sliczne! Przez Was muszę jakieś ciuszki młodemu kupić, mimo, że wszystko mam [emoji14]
Ja też już mam wszystko.
Ta paczka zapózniona z lekka. Ale sukienka kupiona z myślą o chrzcie i o świętach.
Chrzest chcemy zrobić w październiku ze względu na to że i mój mąż i moi rodzice pracują za granicą.
Do chrztu z białymi rajtkami i białym sweterkiem a na gwiazdkę z legginsami.
Jeszcze przyjdzie ta paczka z 5'10'15 i już raczej nic nie będę kupować.
Chyba że typowo na później już 68/74/80

Do góry