reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej :) ja się budzę 2-3 razy w nocu, ale po porodzie będzie gorzej, więc nie narzekam ;p
Materac ja kupuję z pianki
HR, fajnym rozwiązaniem jest tez lateks, ale za to droższy. Zwykła gąbkę i grykę odradzam. Nie dość, że nie zdrowe dla kręgosłupa, to w gryce często-gesto pomieszkuje robactwo. Ble.

Prześladują mnie sny erotyczne. A tu zakaz. Masakraaaaaaa

reklama
Ja miałam zawsze zwykłą gąbkę i przeżyły dzieci. ;)
No ok ale sama gąbka nie jest zalecana to że przeżyły to normalne bo od zwykłego materaca nikt nie umiera, ale czy odbilo się to na ich ciele można zobaczyć dopiero po latach, ja nikogo nie namawiam, ale jak mogę sobie pozwolić na lepsze jakościowo rzeczy to z tego korzystam

Hej :) ja się budzę 2-3 razy w nocu, ale po porodzie będzie gorzej, więc nie narzekam ;p
Materac ja kupuję z pianki
HR, fajnym rozwiązaniem jest tez lateks, ale za to droższy. Zwykła gąbkę i grykę odradzam. Nie dość, że nie zdrowe dla kręgosłupa, to w gryce często-gesto pomieszkuje robactwo. Ble.

Prześladują mnie sny erotyczne. A tu zakaz. Masakraaaaaaa
Zależy jaka gryka z jakiej firmy ja mam mieszany i nigdy przenigdy nie miałam żadnych robaków zresztą na coś takiego nigdy w życiu bym sobie nie pozwoliła, lateks też jest ok ale sama pianka dla mnie za miękka i znajoma rehabilitantka nie polecala samej pianki, ale każdy robi jak uważa przecież

Zależy jaka gryka z jakiej firmy ja mam mieszany i nigdy przenigdy nie miałam żadnych robaków zresztą na coś takiego nigdy w życiu bym sobie nie pozwoliła, lateks też jest ok ale sama pianka dla mnie za miękka i znajoma rehabilitantka nie polecala samej pianki, ale każdy robi jak uważa przecież
Mialam napisać sama gąbka,

Jeśli chodzi o te robaki w materacach, to materac musiałby chyba z pol roku stać w jakiejś wilgotnej piwnicy, żeby miały sprzyjające środowisko.
Ja w nocy nie wstaje na siku, dopiero koło 4 . Ja w ogole mało pije, przed ciąża tez, nie mogę się jakoś zmusić, a wiem, że powinnam:/
Dzisiaj drugie spotkanie na szkole rodzenia
Za 2 tyg mam obronę pracy mgr i nie mogę się zebrać do nauki :D
Śniło mi się, że przebierałam i szykowałam do kąpieli mojego bobaska <3

Wspolczuje wam luteiny w globulkach, raz przed ciaza ginka mi przepisala, myslalam ze zwariuje. Poszlam do niej i mi zmienila na podjezykowa, w ciazy nie mozna pod jezyk? Albo duphaston?

A to moje dropsy haha
Zobacz załącznik 873209
Olka w ramach pocieszenia - to tylko dziś ;p no i plus macmiror dowcipnie :p
IMG_20180703_103448.jpg

Załączniki

• IMG_20180703_103448.jpg
    IMG_20180703_103448.jpg
    48,8 KB · Wyświetleń: 300
Małe dziecko jest tak małe i lekkie że dobry gąbkowy materac nie zaszkodzi. Przecież nie śpią na tym pół życia... Ja wolę potem zainwestować w dobre krzesła do nauki i łóżka (materace) takie dla połroczniakow.
W ogóle kiedyś dziecie spały na materacach z sianem i nikt skoljozy nie miał ani robaków w łóżku. Bartek na takim siennym też spał. Ciężki jak cholera. Teraz moim zdaniem to się w du...ch z tego dobrobytu poprzewracało. Sorry ale jestem sceptycznie nastawiona do mega nowości i wymyślności by nabić firmie - producentowi kasę. Ale ja w ogóle powinnam była ze 100 lat temu się urodzić ;)

Bajdelka jest pianka i pianka. Ja piszę o piance wysokoelastycznej HR o grubości 8-10 cm. To coś zupełnie innego niż ta cieniutka pianka za trzy duszki ;)

reklama
Co do robaków - pluskiew dowiedziałam się że w Warszawie jakaś plaga teraz... już rozumiem czemu na śmietnikach tyle nowych mebli wypoczynkowych i materacy można zobaczyć...

Do góry