reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej. U mnie nastrój depresyjno-morderczy, ale z tego co widzę, nie tylko u mnie. Nie poznaje się w tej ciąży :/
Też mam macmiror, tylko ja że względu na rozwarcie. @Agata930927 też Ci te globulki tak brudzą? No fuj, coś żółtego ze mnie cały dzień wychodzi.

ALE
Zamówiłam dzisiaj meble do pokoiku dziecięcego. Stary ma malować w pt, to w weekend będzie meble skręcał. W pt co prawda mam urodziny, ale on najwyraźniej zapomniał o tym szczególiku, to niech zapiernicza, niech mu się pot po plecach leje i drzazgi pod paznokcie wchodzą.

Za to dziecko bez zmian mam super ;) Zobacz załącznik 873178
Fajne zdjęcie :) ja mam troszkę inne z córcia i mężem i brzuszkiem :D ale to było przed pójściem do szpitala, więc dawno...
IMG_20180501_070612.jpg
U mnie dzień miał być pracowity, ale nigdzie się prawie nie mogłam dodzwonić,wiec jak ruszyłam autkiem na miasto to zalowalam, bo mnóstwo ludzi i brak miejsc parkingowych i same kolejki.
Chciałam zrobić ten pokój dziecięcy to nawet za bardzo nie było czasu. W sumie to szukam tanio tasiemek, bo robię coś w tym stylu do pokoju:
Screenshot_20180703-060340.png
Dzisiaj podjadę do jednej hurtowni i może tam będzie tanio, bo mnie te ceny zjedzą.
Niestety mojej fryzjerki nie ma, więc muszę czekać aż wróci z urlopu, a lekarza rodzinnego mam dzisiaj o 9. Jadę tylko po skierowania.
Miłego dnia :)

Załączniki

• IMG_20180501_070612.jpg
    IMG_20180501_070612.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 306
  • Screenshot_20180703-060340.png
    Screenshot_20180703-060340.png
    240,7 KB · Wyświetleń: 300
reklama
Hej dziewczyny. Ja też dostałam znowu globulki na infekcje :)
Jakoś tak dospać jednym ciągiem już nie mogę. Budzę się o 5 i koniec ;)))
Od rana mam wenę na sprzątanie i nawet mufinki upiekłam [emoji39]
Wczoraj dostałam kartę do liczenia ruchów . Mam nadzieję ,że mała będzie dokazywalaa , bo póki co tak wali ,że liczyć nie muszę ;) bo za jednym razem dostanę z 10 razy , to tu , to tam :)
IMG_20180703_075827_425.jpg

Załączniki

• IMG_20180703_075827_425.jpg
    IMG_20180703_075827_425.jpg
    102,3 KB · Wyświetleń: 258
Jak wasze noce?
Ja przesypiam całe ale jak rano się budzę to trzeba szybko do łazienki bo jak kluska się przeciąga to o pęcherz zawadza.
Dzisiaj od 7:00 kopie mnie po żebrach. Ale i tak lewą strona pępka króluje i to tam fale uskutecznia.
Coraz boleśniejsze zresztą.

Pogoda ładna się zrobiła.
Może dziś mnie nie zetnie ciśnienie :sorry2:
Na obiad planuje piersi z indyka, młode ziemniaki z koprem i mizerie.
Wczoraj chłopcom pizze odgrzałam tylko przez to samopoczucie to dziś nadrobie domowym obiadkiem :happy2:

Hej dziewczyny. Ja też dostałam znowu globulki na infekcje :)
Jakoś tak dosypać jednym ciągiem już nie mogę. Budzę się o 5 i koniec ;)))
Od rana mam wenę na sprzątanie i nawet mufinki upiekłam [emoji39]
Wczoraj dostałam kartę do liczenia ruchów . Mam nadzieję ,że mała będzie dokazywalaa , bo póki co tak wali ,że liczyć nie muszę ;) bo za jednym razem dostanę z 10 razy , to tu , to tam :) Zobacz załącznik 873189

Smaki robisz :) ja się po moich globulkach czuje gorzej niż przed bo objawow nie miałam , jak się rozpuszczają to piecze jak diabli :/ mój lekarz ma wolne do pon. I myśle czy męczyć się z tymi tabsami czy podejść nawet na porodówkę i poprosić jakiegoś lekarza żeby doradził coś, chyba ze w przychodni by się udało do kogokolwiek dostać... tak czy inaczej wymaga to wstania :)

Smaki robisz :) ja się po moich globulkach czuje gorzej niż przed bo objawow nie miałam , jak się rozpuszczają to piecze jak diabli :/ mój lekarz ma wolne do pon. I myśle czy męczyć się z tymi tabsami czy podejść nawet na porodówkę i poprosić jakiegoś lekarza żeby doradził coś, chyba ze w przychodni by się udało do kogokolwiek dostać... tak czy inaczej wymaga to wstania :)
Macrimor czy jakoś tak mi przepisała. Czekam na przelew i jadę do apteki.niestety ciągle czuję pieczenie i swędzenie :( Nie obędzie się.

Te ciastka to nie dla mnie , bardziej dla męża ;) zjadłam jedno i jakoś za specjalnie nie chce mi się więcej. Apetyt spadł dzięki Bogu. Jeszcze 2 miesiące. Mam nadzieję ,że to co przybralam w 2 trymestrze to będzie na tyle :)

Macrimor czy jakoś tak mi przepisała. Czekam na przelew i jadę do apteki.niestety ciągle czuję pieczenie i swędzenie :( Nie obędzie się.

Te ciastka to nie dla mnie , bardziej dla męża ;) zjadłam jedno i jakoś za specjalnie nie chce mi się więcej. Apetyt spadł dzięki Bogu. Jeszcze 2 miesiące. Mam nadzieję ,że to co przybralam w 2 trymestrze to będzie na tyle :)

Ja ostatnio tylko na nystatyne reaguje normalnie. Co innego włożę to pieczenie jak diabli, aż żałuje ze na słowo uwierzyłam ze coś tam się dzieje i nie zrobiłam wymazu. Macmirror miałam raz w pierwszej ciąży

Witam z rana :) U Was też taka byle jaka pogoda? Myślałam, że coś dzisiaj upiorę i wysuszę a tu nie wiadomo czy za chwilę nie będzie padać... Przymierzam się do kupienia materaca do łóżeczka, dziewczyny co macie, polecacie?

Witam się wstałam o 9, jak wczoraj nie spałam popołudniu to zasnęłam o 21 i tak do rana więc od dziś kończę z drzemkami!!! Widzę że wszystkie wczoraj byłyśmy śniete i wykończone może dzisiaj będzie lepiej,

Ja na szczęście odpukać infekcji nie miałam żadnej nawet ostatnio na wizycie wkaldal mi coś aby zmierzyć pH....

A mi mąż będzie malować kuchnie w ten weekend hura wygrałam będzie ładna ściana bo od stołu tam gdzie jemy posiłki to normalnie tak wszystko uwalone że hej

Widzę że już macie zamówione meble, że remont mieszkania się kończy i czekacie na składania mebli to na sam koniec pochwalicie się efektem końcowym, ja zapewne dla Damiana będę na sam koniec ubierać łóżeczko narazie póki co dziś mam prasowanie ubranek rozm 68

reklama
Ale miałam sen!!!
Śniło mi się że byłam na USG a babka do mnie czy chcę znać płeć? Ja że ostatnio był chłopiec. A ona że wyraźnie widzi dziewczynkę i pokazuje mi broszkę na takim mega zbliżeniu. Poryczałam się z radości i mówię jej że jak po porodzie nadal to będzie dziewczynka to będę najszczęśliwsza na świecie. :)
Poza tym mi się jakaś dyskoteka śniła czy raczej koncert polskiego reggae. Grubson. Bednarek. Rastafaja czy coś... fajnie potanczyłam choć we śnie. ;)

Do góry